Ya 'kâfir' ya 'göbekli'!

Cemaatçiler, kendilerinden olmayana ya "kâfir" ya "göbekli" diyor!

Zaman gazetesinin yazarı Ali Bulaç hapiste. Niye hapse atıyorlar anlamış değilim. İster Zaman gazetesinin yazarı olsun, ister Cumhuriyet'in, ister -varsa eğer- "havuz"dan bir gazetenin... Bunlar delil mi karartacaklar da tutuklu muhâkeme ediliyorlar!

Ali Bulaç ki, bir zaman "ağlayan" Fethullah Gülen'i yazmış, demediğini bırakmamış, sonra "gülen" Fethullah Gülen'i yazmış, yere göğe sığdıramamıştı. Bu kişiyle fikren taban tabana zıttım; ama, o bir yazar. Niye hapiste? Onun nezdinde bütün yazarlar için soruyorum bu soruyu...

"İslâmcı İslâmcının kurdudur." fehvasınca, zamanında bahsettim, onu yerden yere vuran bir başka "İslâmcı" gruptan, A. Bulaç'ın biri öyle, biri böyle yan yana yayınlanmış iki yazısını temin etmiş, okuyunca hayretler içinde kalmıştım.

Konumuz bu zatla ilişkili ama başka... CHP İstanbul milletvekili "İslâmcı" Mehmet Bekaroğlu Silivri Cezaevi'nde tutuklu gazetecileri ziyaret ederken Ali Bulaç'la görüşüyor. A. Bulaç'ın ifadesi alınırken içeri giren bir polis kendisine ağır şekilde hakaret etmiş, "Ali Bulaç daha çok sürüneceksin. Sen Ahmet Taşgetiren gibi hareket etmedin. Bak o nerde sen buradasın. Reis'in kadrini bilemediniz, iyiliğini, dürüstlüğünü bilmediniz. Şimdi burada, bu yaşta, bu şekilde sürünüyorsun, daha da sürüneceksin." demiş.

Bu satırları, Ahmet Taşgetiren'den aktarıyorum. Sözün geleceği yer cemaat yapılanmasının aslında İslâma nasıl mugayir olduğunu ortaya koyacak nitelikte... A. Taşgetiren şunları yazıyor:

"...dün Pensilvanya'dan bir video kaydı kondu internete. / FG [Fethullah Gülen], bu haberden yola çıkarak bir şeyler söylüyordu. Artık yazmak vacip oldu. / FG'nin sözleri şöyle: Ali Bulaç, içeriye girmiş, SS'lerden bir tanesi [SS ile Nazileri hatırlatıyor.] gitmiş ona demiş ki: Yahu ne diye buraya geldin girdin, sen de o göbekli adam gibi böyle deseydin, bunlara sövseydin, '...'ın yanında yerini alsaydın hiç buraya girmeyecektin. Bak adam ne güzel gül gibi, oradan alıyordu 1000 buradan alıyor, 10 bin böyle gül gibi yaşıyor işte... Doğru, dünyaya tapanlar için, ahirete inanmayanlar için, Allah dediklerine bile inanmayın, alla diyordur onlar.. İnanmayın katiyen... Namaza dedikleri zaman, başka bir şey kastediyorlardır... Çünkü genleri böyle yalana, iftiraya, tezvire, ihanete kilitlenmiş insanlar bunlar... O babayiğitlik yapmış orada medreseyi yusufiyeyi tercih etmiş, öbürü ahiretini karartmış dünya adına, halayikliği tercih etmiş, halayikliği tercih etmiş, kapı kulu olmayı tercih etmiş..." (Star, 25 Ekim 2016).

A. Taşgetiren Fethullahçıların gazetelerinde yazıyordu. 17/25 Aralık'tan sonra koptu ve "bu taraf"a geçti. A. Taşgetiren, "kinci-yalakçı" eski Fethullahçılar gibi yazmadığı için, sözlerine itibar ederim. Demek ki, kendisi hakkındaki sözleri F.G.'nin ağzından duydu.

Cemaatçiliğin ne olduğunu F. Gülen'in bu akıl almaz sözleri ele veriyor... Kendi cemaatinden olmayan kâfir!

Bir başka "kâfirci" de Cübbeli! Ona göre; Farabî kâfir, İbn-i Sina kâfir, Ali Şeriati kâfir... İhsan Eliaçık kâfir...

Siz kimsiniz ya!... Kur'ân -sümme haşa!- sizden mi sâdır!

Bir zamanlar Diyanet cemaatlere teslim edilmeli derdi keskin "İslâmcılar"!

Cemaat/tarikat mutlaka masaya yatırılmalı!

Yazarın Diğer Yazıları