Reis Bey'in virüsle imtihanı

Eğer kanun varsa, eğer hak geçilmesi istenmiyorsa partisinin kongrelerinin lebalep dolmasıyla övünen Reis Bey'e "virüs"le iş birliğinden dolayı para cezası kesilmelidir! 3 bin lira mı nedir, bilmiyorum, Ankara Emniyeti Saray'a gitmeli ve cezayı tebliğ etmelidir. Neticede Reis. Saygımızı yitirmeyelim, ceza makbuzu postayla gönderilmesin! Hatta bizzat emniyet müdürü makbuzu götürsün!
Reis Bey'i hakikaten anlamıyorum. Karadeniz bölgesinde peş peşe, iç içe girmiş kalabalıklarla kongre yaptı, bölge virüs salgınından kırmızıya boyandı.
Hastalığa yakalananlar, yakınlarını kaybedenler Ak Parti yöneticilerine dava açmalılar.
Kimse çıkıp da virüs Ak Parti kongreleri yüzünden değil; taziyeler, düğünler, komşu ziyaretleri, mesafesizlik, maskeyi burundan indirme yüzünden demesin! Nerede kalabalık var, nerede tedbirsizlik varsa orada virüs sevinç çığlıkları atıyor!
Şu soruyu ısrarla sordum: Hacıların dönüşü ve Ayasofya'nın açılışı virüs yayılmasında nasıl etki etmiştir? İstatistikî araştırma yapılmış mıdır?
Hacılar bütün yurda yayıldıklarında bunları yazdım. Gelen mektuplar, hacılarımızın virüsü yaydıklarını bir bir ortaya koymuştu.
Ayasofya için de bütün ülkeden Ak Parti teşkilatlarının, Ak Partili belediyelerin sağladığı imkânlarla otobüslere doluşan insanlar akın akın İstanbul'a geldiler.
Bunlardan ders alınmadı, bir de kongrelerle karşı karşıya kaldık.
O kadar tenkide uğradıkları hâlde hiç umursamadılar. Önceki gün yurdun dört bir yanından binlerce kadını toplayıp getirmişler, kapalı alana yığmışlar. Reis Bey bu kalabalıkla övünüyor.
Suçu kimsede aramayın, kendinize bakın!
Evet, Ankara emniyeti! Ceza makbuzunu hazırladınız mı? Saray kapısına dayanacak mısınız?
***
Gazeteciye saldırı...
Gazeteci Levent Gültekin'e, program yaptığı Halk TV'nin önünde saldırdılar.
Bu kaçıncı saldırı... Levent silah mı kullandı, kalem mi? Bir köşede yazıyor, kanallarında konuşuyor. Cevabınız varsa, çıkın söyleyin. Niçin dövmeye, vurmaya kalkışıyorsunuz?!
Önceki akşam, Halk TV'ye gözüm ilişti. Levent Gültekin'e birkaç dakika önceki fizikî saldırıdan bahsettiler ve "Biraz sonra burada olacak. Programı var." dediler. Çok şükür yüzünde darp izleri yoktu. Sonra saldırı gösterildi. Nasıl bir çullanma! Allah esirgesin. Ya biri bıçak çekseydi ya silah kullansaydı!
Levent Gültekin geçmiş olsun.
Levent sözü Türkeş'e getirdi, "milliyetçilik" üzerinden tenkit etti. Milliyetçiliği dar alana sıkıştırdığı iddiasında bulundu.
Orada dur Levent. On binlerce, yüz binlerce, milyonlarca insan ülkesinin, birliğini dirliğini istediği için tavır koydu ve büyük mücadele verdi. 5 bin şehitten, dokuz idamdan, binlerce mahpustan bahsediyoruz.
Ülkesini savunanlara sosyalist jargonla "İşte bunlar milliyetçi, işte bunlar faşist!" dediler. İyi ama karşısında emperyalizmin uşakları var. Seyirci mi kalacaklardı. "Alın bu ülkeyi kime peşkeş çekiyorsanız çekin!" mi diyeceklerdi. 12 Eylül öncesini yaşamadan tahlil edemezsin.
Türkeş'i tenkit etmişken, diğer parti liderlerine de laf vurdu. Senin düşündüğünü onlar düşünmüyorlar mıydı? Hepsi suçlu sen tertemiz. Yapma bunu Levent! Kur bir parti yürü bakalım, nereye varacaksın!
Neyse... Tekrar geçmiş olsun.

Yazarın Diğer Yazıları