Ak Parti'ye ceza kesilecek mi?

Hakikaten anlayamıyorum. Herkese örnek olması gereken "en tepedeki" isim, kaideleri hiçe sayıyor. Genel başkanı olduğu Ak Parti'nin kongrelerine ekrandan katılıyor, kalabalıklara övgüler düzüyor, el ele tutuşmalarından duyduğu sürûrdan bahsediyor.

Kongrelerdeki kalabalıkların hâl ve hareketleriyle, gazinolarda, ev partilerinde, düğünlerde toplanıp şarkı türkü söyleyen, halay çeken, hoplayıp zıplayanlar arasında zerre kadar fark yoktur.

Şikâyet olursa, evler, gazinolar, kahvehaneler basılıyor hem mekân sahiplerine hem yasak dinlemeyip toplananlara ceza yazılıyor ki, bu cezalar şu salgın döneminde öyle az da değil.

Kanunlara asıl riayet etmesi gerekenler, devleti yönetenlerdir. Kanunların işleyip işlemediğini anlamanın ölçüsü, bu salgın dönemi. Sendikaların, derneklerin kongreleri, protesto toplanmaları yasak ama Saray partisinin kongrelerinde toplanmak, slogan atmak, şarkı, türkü, marş söylemek serbest!

Yazıklar olsun size!

Aha şuraya yazıyorum... Kongrelerinde yasak dinlemeyip kalabalık toplayanlar da, toplayanlara ceza yazmayanlar da hak yiyicilerdir! Sözünü, İslâmla başlayıp İslâmla bitirenler bu vebali kaldırabileceklerini düşünüyorlar mı?

Vebal hesabı yapsalardı, insanlarımız İslâm deyince artık şöyle durup bir düşünmezler, acaba hak dinimizden mi, yoksa, kendilerini içine hapsettikleri, üstüne İslâm sütresi çektikleri bir anlayıştan mı bahsediyorlar, diye düşünmezlerdi.

Kahvehaneler kapalı, lokantalar kapalı... 750 bin kahvehaneden bahsediliyor. Bir o kadar da lokanta vardır. Bu insanlar evlerine ekmek götüremiyorlar, ama, bir partinin kongrelerinde insanlar, istediği gibi ele ele, omuz omuza, ağız ağıza toplaşıyorlar.

Eğer salgın yayılıyorsa, önce bu kongrelere bakılmalıdır. İşte Edirne'de yüze yakın insan, kongre yüzünden virüs kaptı. Bu tespit edilen, ya tespit edilmeyenler, üstü örtülenler?

Reis Bey, kongrelere naklen bağlantılarla katılıyor... Kalabalıkları gördükçe coşuyor. Arada "Temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat ederek kongrelerimizi gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz." diyor. Sonra "Ülkemize milletimize hizmet heyecanımızı yenileyen kongrelerimizi şölene çeviren kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Bizim davamızın mayası, ülkemize, milletimize hizmet etme aşkı ile yoğrulmuştur." edebiyatı yapıyor.

Dikkat! "Şölen"den bahsediyor Reis Bey.

Bu şölenler insanlara nasıl örnek olduğunu hiç düşünüyorlar mı? Kapalı bir mekândasınız ve aynı havayı soluyorsunuz.

Bir şeyi merak ediyorum... Salgının nasıl yayıldığına dair bir çalışma yapıldı mı?

Zaman zaman hatırlatıyorum... Hacdan gelenler virüsün yayılmasında nasıl bir rol oynadılar?

Türkiye'nin dört bir tarafından otobüslere insanlar dolduruldu, Ayasofya'nın açılışı için taşındı, bunlar iç içe saatlerce yol aldılar. Kalabalıklar, Sultanahmet'e, Cağaloğlu'na yayıldı. İstatistik nasıl çıkarılır, bilmiyorum ama bu tür faaliyetlerin virüsün yayılmasındaki etkisi ortaya konmalıydı. (Kondu da açıklanmıyor mu?)

Yine Ak Parti'nin kongrelerinde kalabalıkların virüsün yayılmasındaki etkileri araştırılacak mı?

Şimdiye kadar yasak dinlemeyip toplandıkları için ceza yiyenler, mahkemelere gitmeliler. Ak Parti kongreleri emsal gösterilip cezaların düşürülmesi istenmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları