Yanlışlıklara dikkat!

İnsanlar gözaltına alınırken, tutuklanırken çok dikkat edilmesi gerekir.

Korg. İlhan Talu örneğini vereceğim. "Fethullahçı" dendi, "Darbe sırasında kendisini odaya kilitledi." dendi...

Gerçekten "Fethullahçı" mı, gerçekten kendisini odaya kilitledi mi?

Şunu peşin söyleyeyim. Bu yazıyı kimseyi aklamak için yazmıyorum.

Darbelerde, asıl suçlular, kendilerini kurtarma yolunu bulurlar. Belge, bilgi ortaya çıkana kadar inandırıcıdırlar.

Masum olanlar açıktadırlar; kendilerini gizlemezler. "Nasıl olsa ben suçsuzum" derler ama gelin görün ki, minareyi çalıp kılıfını hazırlamadıkları için suçsuzluklarını ispatta zorlanırlar.

Korg. İlhan Talu Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı'dır. Yani kritik bir görevdedir. Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir kadrolaşma söz konusu ise, gözler onun başında olduğu birime çevrilecektir.

İlhan Talu, MHP'li Kaman (Kırşehir) Belediye Başkanı Erhan Talu'nun küçük kardeşidir.

Erhan Talu ile konuştum. "Kardeşimin kesinlikle Fethullah'la ilgisi, ilişkisi yoktur. O ülkücüdür." dedi.

Bu hususta ben bir şey diyemem. Mahkeme safhasında hakikatler ortaya çıkacaktır.

Hiç kimse peşin suçlanmasın ve hiç kimse peşin aklanmasın.

İlhan Talu, bazı basın-yayın organlarında peşinen suçlanmıştır. Bu peşin suçlama örnekleri sık karşımıza çıkacaktır.

İlhan Talu'nun kendisinin ve bir başka subayın ifadelerini buraya alacağım. Yapılması gereken, suçlananın ifadesini ve onun lehinde ve aleyhinde verilen ifadeleri, bir arada vermektir.

İlhan Talu'nun ifadesinde, darbe gecesi, 15 Temmuz günü, kendi odasındaki görüşmeye dikkat çekiyor:

"Benim makamımda saat 20:30 sıralarında Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı ve Askeri Savcı Kurtuluş Kaya da vardı. Bu iki şahıs Kara Havacılık Komutanlığında FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle tutuklanacak Mustafa Dağlı Albay ile Deniz isimli tabur komutanı binbaşı şahısların dosyaları ile ilgili görüşme amacı ile gelmişlerdi."

O sıra Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, İlhan Talu'yu makamına çağırır. Alb. Mustafa Dağlı ve Deniz isimli binbaşının "safahat kartları"nı [Bunu anlamadım. A. T.] ister.

Org. Hulusi Akar'ın makamında, o sıra MİT Müsteşarı Hakan Fidan da vardır. İlhan Talu ifadesine şöyle devam eder:

"Komutana bilgileri verdim. [FETÖ'cü] Genel listeyi kendisine gösterdim. Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı'na 'Evet bunlar bizim de bildiğimiz isimler' dedi. Ben Komutanın makamında yaklaşık 5 dakika kaldım. Makamdan çıktığımda Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanının makamındaydı. Ben daha sonra Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Paşa'nın makamına girdim. Aynı tekmili kendisine de verdim."

"FETÖ'cü" denilen askerlerin listesi İlhan Talu'nun elindedir. Aynı liste Hakan Fidan'ın elindekiyle uyuşmaktadır. Bu listede isimleri yazılı olanlar ihraç edileceklerdi.

Şu ortaya çıkıyor: O sıra, darbe için harekete geçilmiş ve Hakan Fidan da, darbeyle ilgili Genelkurmay Başkanı'nın odasındadır. İlhan Talu, eğer kendisini çok iyi gizlemiyorsa, bu darbeden haberi yoktur; rutin çalışmalarını yürütmektedir. (Yarın çarpıcı iddiaları vereceğiz.)

Yazarın Diğer Yazıları