‘Türk’le uğraşmayın; Allah çarpar!

Türk’le uğraşanların başına neler geliyor, görsünler. Hükûmetin bütün meselesi Türk’tü... Öyle bir dalga vurdu ki, artık iflâh olmaz!
Kızılay Genel Başkanı, önceki gün basın toplantısı düzenledi ve Kızılay Maden Suyu markasından neden “Türk”ü kaldırdıklarını kendisince anlatmaya çalıştı... Türk’ü silmeniz hiçbir surette mazeret olamaz. Eğer Başkan, AKP yönetiminden “aferin” almayı umuyorsa, AKP yönetimi kendi derdine düşmüş; “çeteler”i, adaletin pençesinden nasıl alırım hesabı içinde... Eğer “çeteler”i adaletin pençesinden kurtaramazsa, Başbakan ve çevresi okkanın altına gidecek... Bugün kurtarsa dahi, yarın gidecek! “Yarın”, uzakta değil; çok çok yakında...
Başkan’ın basın toplantısı düzenlemesi, halkımızın hassasiyetinin neticesidir. İnsanlarımız öyle bir tenkit bombardımanına tuttular ki, Başkan vurgun yemişe döndü. Mazeret üretmek için bin dereden su getirdi ama kırba boş.
Ne zaman ki, “Hata ettik.” derler o zaman, Kızılay göz bebeğimiz olur.
Pazar araştırması yapmışlarmış mış! “Türk”ü silerlerse daha çok maden suyu satacaklarmış mış.
Türklerin vatan edindiği bir ülkede, “Türk’üm.” diyenlerin yüzde 90’ı geçtiği bir ülkede insanlar: “Ey Kızılay yetkilileri! Kaldırın şu iğrenç ’Türk’ü; sizin maden suyunuzdan/sodanızdan içeceğiz... Yoksa öyle bir boykota gideriz ki, bütün şişeler elinizde kalır!” mı dediler!
Nasıl bir araştırmaymış bu Allah aşkına! Halkımızı da töhmet altında bırakıyorlar.
Kim yaptı? Kime sordu? Oran nedir?
Herkes’in “Türk”e hassas olduğu bir zamanda, “Türk”ü silmenin tek bir manası vardır: AKP/PKK antlaşmasına destek vermek! Şuuraltında yatan budur.
Halkımızın bu olağanüstü aksülâmeli karşısında Kızılay yönetiminin düşünmesi gerekmez mi?!
Emrehan Şimşek Bey, kendisine verilen ikinci cevabı gönderdi... Demek ki, soran herkese “matbu” cevap veriyorlar. Nostaljiye dönmüşlermişmiş. Zaten “Türk” sonradan eklenmişmiş miş:
“Kızılay Maden Suyu, ekteki görselden de inceleyeceğiniz üzere günümüze kadar bir çok etiket ve şişe tasarımı ile piyasada yerini bulmuştur. Maden suyumuz, 2005 yılına kadar Kızılay Maden Suyu ismi ile satışa sunulmuştur. 2004 yılında imaj çalışmaları yapılarak, Türk Kızılayı ile Kızılay Maden Suyunun bağlılığını ön plana çıkarmak ve halkımıza Kızılay Maden Suyu alarak Türk Kızılayı’nı desteklediğini göstermek amacıyla Türk Kızılayı ismi ile 2005 yılında raflardaki yerini almıştır. 2014 yılı için nostaljiye geri dönüş çalışmaları yaptık ve uzun süre kullandığımız Kızılay Maden Suyu ismi ve nostaljik şişemiz ile raflardaki yerimizi aldık.”
Halkımızı aptal yerine koyamazsınız!
Anlaşılan o ki, bana da açıklama gönderseniz, farklı bir şey yazamayacaksınız. Bilesiniz ki, zırva te’vil götürmeyeceği için benzer bir açıklamanızı yayınlamayacağım.
Hükûmetin hâlini görüyorsunuz...
’Türk’le uğraşmayın; Allah çarpar!

Yazarın Diğer Yazıları