Turancılık neymiş gör!

Millî Görüş'ün namlı ulemasından Tahir Büyükkörükçü'nün (1925-2011) bir videosunu gördüm. Bizim namlı din âlimimiz bu ise yazık dedim. Konya'da muhtemelen, bir camide konuşuyor. Bu tür hocaların üslûpları birbirinden kopya, itici. Konuşmasının bir yerinde "İslâmda ırkçılık, Turancılık, kafatasçılık yok. İslam Milleti 'Milletün Vahide'... İslâm Milleti tek millettir." diyor.

Keşke konuşmanın tamamını alabilsem. Ben de burada "Bana bir İslâm milleti gösterin!" diyorum. "İslâm milleti" idealize edilmiştir ama olmayan, olamayan, bir sosyolojik vak'adır. Uyutma politikasıdır, Türk'ü "Türk"e düşman etme politikasıdır!

İslâmda ırkçılık yok... İslâmda kafatasçılık yok... Tamam.

"İslâmda Turancılık yok." dersen orada duracaksın!

Tahir Büyükkörükçü'nün konuşması, bana devrinde yetiştiği ve belki de zararını gördüğü İsmet İnönü'yü hatırlattı. 1944'te, "Irkçılık ve Turancılık" davasını açan o idi. İkinci Dünya Savaşı'nda Stalin güçlü çıkmış ve yanı başımızda gözünü Türkiye'ye dikmişti. Ruslar, Türkiye'deki Türk milliyetçilerinin çabalarından son derece rahatsızlardı. Çünkü, Sovyetler sahasında azımsanmayacak bir Türk topluluğu var. Ya uyanırlarsa! İsmet İnönü'nün, belli başlı isimleri toplayıp içeri tıkması ve "Irkçılık ve Turancılık" davası açması Stalin'in korkusundandır. (Ayrıntı için: Nergishan Tekin, Nihal Atsız, Kariyer Yayınları.)

Tahir Büyükkörükçü "Irkçılık, Turancılık, Kafatasçılık" sözlerini İsmet İnönü'den almış, "İslâmcılık" içine yerleştirmiş.

Bu sözler neden icabet ediyor ve neden ikide bir söyleniyor? İslâm, Türkiye'de hep Türk'e karşı tavır olarak anlaşılmıştır.

Birileri insanlarımızı, Türk milletini ifsat etmesi için kullanıyorlar!.

Tahir Büyükkörükçü'nün konuşmasının tamamını bu köşede veremeyeceğim. ("Türk'e Dönüş" kitabına girecek ve cevabını da alacak. Kur'ân-ı Kerîm'in, kişilerin sakat anlayışlarına, maksatlarına, belirledikleri hedeflere göre yorumlanamayacağını göstereceğim inşallah!)

Turancı ne demek? Bir bilen var mı? Türklerin birbirlerini anlaması, birbirlerine destek olması, mümkünse bir bayrak altında toplanması... Bunun neresi İslâma aykırı? Bunun neresi ırkçılık? Bunun neresi kafatasçılık?

Osmanlı da Osmanlı!.. Osmanlı kadar başınıza taş düşsün! Koskoca imparatorluk... Anâsır çeşit çeşit... Elbette her birine bir hukuk gerek. Neresi bunun İslâm birliği?! Zaten İslâm ülkelerine de kılıç zoruyla girilmiş. Kılıç zoruyla girilen İslâm ülkeleri bir bir kopmuş. Hani İslâm birliği?!

"Asya'da Beş Türk" diye bir kitap duydunuz mu? Dr. Yusuf Gedikli, Asya'da Turancı faaliyet gösteren beş Türk'ten biri olan Âdil Hikmet Bey'in hatıralarını yayınladı. 4. baskısı geçen ay çıktı. (Ötüken Yayınları, 0212 251 03 50)

İttihat ve Terakkî, Panhelenizm, Büyük Bulgaristan, Panslavizm ve Pangermenizm politikalarına karşı Osmanlı için bir politika geliştirmek gereğini anlamış, daha önce ortaya atılan Panislamizm politikasına Pantürkizm yahut Panturanizm politikasını eklemişti.

İşte bu beş Türk, Türkleri uyandırmak, bir araya getirmek için Orta Asya yollarına düşmüşlerdi.

İdealist beş Turancının ne yapmak istediğini Dr. Yusuf Gedikli'nin değerlendirmeleri ışığında vereceğim. Yarın.

Yazarın Diğer Yazıları