Söz konusu vatansa...

Seçimlere kaç gün kaldı şurada? Seçilemeyecekler, kendilerine en yakın gördükleri partilerle bütünleşiyorlar. En çok da MHP saflarına katılma oluyor. Ve en çok da Adana’dan ses geliyor.
15 gün içinde 32 bin kişi MHP saflarına katılmış. İçlerinde her kesimden insan var. Çoklukla Ak Partililer. Yazmıştım; Adana merkez ilçesi, Türkiye’nin de yedinci büyük ilçesi Seyhan’dan belediye başkanlığına aday olarak AKP’nin kurucularından ve Recep T. Erdoğan’ın danışmanlarından Abdullah Çalışkan MHP’den aday gösterildi. Abdullah Bey’in sevenleri çok. O çevre MHP’ye geliyor.
MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü’nün diğer partilerden daha öne çıkıp baştan sistemli çalışması bir psikolojik algı oluşturmuş... Bunda Ceyhan’da 15 yıldır yürüttüğü belediye başkanlığının rolü de büyük. Zaten Adana’da MHP’nin köklü bir mazisi var. Alparslan Türkeş’in 1969’da Adana’dan milletvekili seçildiğini hatırlatayım.
Türkiye’nin birliğini korumak için son virajdayız. Abdullah Öcalan-Recep T. Erdoğan ikilisi Türkiye’yi kendilerince böldüler, biçtiler. Şimdi PKK/BDP meydanlarda, seçimlerden hemen sonra “özerklik” ilân edeceklerini bile söylüyorlar. Abdullah Öcalan’ın son çıkan tapeleri, “özerklik”te kalmayacaklarını, bağımsızlığa doğru yol alacaklarını açık açık gösteriyor.
Ülkede insanlar birbirlerine yabancılaştırılıyorlar. Bu yetmezmiş gibi, toprak talebi var. Hırsızlık yapan toprağını da başkasına verir.
30 Mart, aynı zamanda birlik mesajının verileceği seçimdir. Köklü değişiklikler olacak...
Adana Türkiye’nin dördüncü büyük ili... Daha önce de MHP’deydi. Aytaç Durak MHP’den seçilmiş ama bunu hazmedemeyen AKP yönetimi onu makamından uzaklaştırmış, kanunî hakkı olmasına rağmen koltuğunu geri vermemişti. Yerine vekâleten geçen Zihni Aldırmaz başta bağımsızlığı tercih etse de seçimler yaklaşırken MHP adayını desteklemeyi tercih etti.
Aytaç Durak, önce bağımsız aday olmuştu sonra Hüseyin Sözlü’yü destekleyeceğini açıkladı. BBP adayı Mustafa Şahin, MHP adayını destekleme kararı aldı. Yine şu anda tartışmanın ortasındaki camianın destek verdiği bağımsız aday Yasin Türkoğlu da MHP saflarında artık. Turgut Özal’ın koruma müdürlerinden eski Adana Milletvekili Musa Öztürk, Kozan’da MHP’nin Belediye Başkan adayı. CHP’nin Ceyhan Belediyesi’nin kurucu belediye başkanlığını yapan Yalçın Akyol da MHP’de. MHP’nin, Adana’da pazar günü üniversite imtihanına giren öğrencilerin okul bahçelerinde bekleyen ailelerine kumanyalar dağıtarak gönül alması, ayrı bir sempati toplamış.
Ve önceki gece... Ünlü sanatçı Volkan Konak MHP’nin proje tanıtımında sahneye çıktı. Tanıtımı sunan da Vatan Şaşmaz. Şimdiye kadar yapılan bütün mitinglerin üzerinde bir kalabalık... Partili partisiz insanlar coşmuş. Bu tanıtım aslında 21 Mart akşamı yapılacaktı. O gün şehit cenazesi vardı, pazartesiye ertelendi.
Volkan Konak en azından sosyal demokrat bilinir. Neden MHP’nin gecesine ve tanıtım programına katıldığını şu cümlelerle anlattı:
“Ben buraya bilerek, isteyerek geldim. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Yumurtaları birbirine tokuşturmamamız lâzım.”
Aslında mesaj CHP’lilereydi. Güçlü olan MHP’dir... Vatan için MHP’yi destekleyin, diyordu.

Yazarın Diğer Yazıları