Seçimi kadın kazandırır!

Birçok yerden haber geliyor. AKP’liler şüphe içinde... Halk, Recep T. Erdoğan’ın “para” ilişkilerini açıklayamamasını kabullenemiyor.
Sihir bozuldu. Yolsuzluğa batmış bir iktidar gidecektir. Din-iman istismarı, hırsızlık fetvaları da kurtaramayacaktır.
PKK ile işbirliği ayrı bir rahatsızlık konusu... Hepsi birleşince halk ister istemez, “Ülke kimlerin oyuncağı oluyor?!” diyor.
CHP’li ve MHP’li seçmenlerde AKP’nin kesin gitmesi fikri yer etmiş. Daha önce “Sadece oyumu kullanırım.” diyenler bile büyük çaba gösteriyor
R. T. Erdoğan her fırsatta dini kullanıyor ama, karşısındaki en büyük grup da “din” meselesinde hassas...
Din âlimleri, mevcut politik vaziyeti, dinî perspektiften yorumlamalıdırlar. Ve bu vaziyette dinin kullanılmasının, “Kitap” ve “Sünnet”te yeri var mı yok mu, izah etmelidirler.
Madem, AKP’nin fakihleri fetva veriyorlar, halkın kafasını bulandırıyorlar, bu fetvaların dinen sakıncası olup olmadığı vuzuha kavuşturulmalıdır.
AKP’nin fetvacıları Vahdettin’in şeyhülislâmları gibi... Millî Mücadele’nin padişahı da götüreceği, en azından hissedilince (Hissin yeri burası, yoksa ses kayıtlarının montaj olup olmadığını hissetmek değil!) Millî Mücadele’yi başlatanların katli vaciptir demeye getirdiler ve dediler de...
Seçim tarihi yaklaştıkça savaş kızışacak... Bile bile “Din” faktörü öne çıkarılacak; fetvalar bir birini takip edecek. Ak Parti’nin Mustafa Sabri/Dürrîzâde Abdullah’ı var, biliyorsunuz. Bu köşede fetvalarını sık sık dile getirmiştik.
“Din”in kirli ellerde yanlış anlaşılmaması için ulema tahlilî bir açıklama yapmalıdır.
Öyle bir ulema grubu ortaya çıkmalı ki, bu grup “Pensilvanya” ile de ilişkilendirilmemelidir; tamamen ilmi rehber edinmiş isimler olmalıdır.
Anadolu’da halkın elektrik yükü fazla; şimşekler çakıyor. Yolsuzlara, hırsızlara, rüşvetçilere ders vermek için sabırsızlanıyor.
Birçok ilden haber geliyor... Yarın yine Anadolu’ya çıkacağım ve bire bir görüşeceğim.
Bir gazetede beraber çalıştığım Sevim Hanım yıllar sonra Domaniç’ten aradı... Eşiyle oraya yerleşmiş ve MHP’de faal... Belediye meclisi üyeliğine aday...
Kadın varsa “Hareket” vardır; bunu hiç unutmayalım!
Bugün İstanbul Bahçelievler’de anlamlı bir seçim bürosu açılışı yapılıyor. Büronun adı “MHP Mehmet Gül Seçim Bürosu” ... Yayla’da ilköğretim okulunun yanında... Bu seçim bürosunu açan da bir hanım... Ziyade Kozan MHP’den belediye meclis üyeliğine aday.
Önceki gün Ömer (Mehmet Gül’ün kardeşi) telefon edip haber verdi. Seçim bürosuna böyle ismin konması çok anlamlı...
Mehmet Gül’ü anlatmaya gerek var mı? Eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı, eski milletvekili... Cerbezeli bir kişilik... 13 Mart 2008’de kaybettik. Mehmet Gül’ün adının verildiği büroyu açan hanımın ve eşi Asım Kozan’ın yetişmesinde Mehmet Gül’ün emeği vardır. Esenyurt MHP belediye başkan adayı Halit Özer de öyle. Hepsi Yozgat-Yerköy’den gelme. Esenyurt’ta belediye meclisi için birinci sıradaki de hanım. Yine İstanbul Avcılar’da belediye başkan adayı Av. İnci Demirel... Anketlerde, ilçeler bazında MHP’nin oy oranı bütün seçimlere göre fazla çıkıyor.
Unutmayalım; neticeyi kadınlar tayin edecektir.

Yazarın Diğer Yazıları