Seçim değil plebisit

Seçimlere 13 gün kaldı. İlk defa bu kadar kesif bir seçim çalışmalarına şahit oluyoruz. AKP, en azından durumunu koruyarak, bir önceki mahallî seçimlerdeki oyuyla bile çıksa, Türkiye felâkete doğru koşar adım gidecektir. Ülke kesinlikle fiilen bölünecektir. PKK, bu seçimi plebisit gibi görüyor. (Plebisit, kendisini farklı görmek isteyen grubun ayrılmasını, sınırlarının çizilmesini belirleyen halk oylaması, desek bu seçime uygun
düşer.)
Kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldı. Güç iki elde toplanıyor: Abdullah Öcalan ve Recep T.
Erdoğan.
Seçimde R. T. Erdoğan, istediği neticeyi alırsa, A. Öcalan’la artık aleni görüşecektir. (MHP, R. T. Erdoğan’ın İmralı’ya gidip A. Öcalan’la görüştüğünü iddia etti. Her şeye cevap veren R. T. Erdoğan, bu iddiayı nedense yalanlamadı. Para trafiğini fâş eden telefon kayıtlarını da yalanlayamadığını hatırlatayım.)
Bir şey daha hatırlatayım... R. T. Erdoğan büyük bir tasfiyeye de hazırlanıyor... Aklı mantığı zorlayan bir tasfiye. Eğer oyunu korursa ve hele yükseltirse “düşman”ı, “Paralel Yapı” dediği grup olmayacak, bütün muhalefet olacak...
Daha seçim bitmeden Millî Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin özel okullarda öğrencileri bir odaya toplayıp sorguya çekmesi başlı başına işin neye varacağını gösteren karinedir.
O özel okullar, hangi gruba meyilli olursa olsun, siyasî soruların maksadı kendilerine boyun eğmeyenleri sindirme, ezme, yok etme harekâtının ipuçlarını vermektedir.
Hocalarını gammazlamaları isteniyor. Bir de imza attırıyorlarmış verilen cevaplara... Eski komünist sistemde nasılsa, öyle bir uygulama... Sadece okuduklarımdan değil; Türkistan ülkelerine sık gittiğim ve aralıklarla orada yaşadığım için biliyorum.
“Siyasi bir propaganda yapılarak bir görüş doğrultusunda yönlendirildiniz mi?”
“Devlet erkânına yönelik olarak kin, nefret, iftira uyandırıcı ifadelerin kullanıldığını duydunuz mu?”
“Farklı siyasi tercihleri olanların kurumdan uzaklaştırıldığını gördünüz mü?
“Okulda velilere yönelik siyasi amaçlı toplantılar düzenlenerek siyasi propaganda yapıldığı ve bu toplantılarda devlet büyükleri zan altında bırakılacak ifadelerin kullanıldığını duydunuz mu?
Kime olursa olsun böyle soruların cevapları körpeciklerden isteniyor. Önce sormak lâzım: Kimi bulûğ çağına gelmemiş bu çocuklar siyasetin ne olduğunu biliyorlar mı?
Başımıza nelerin geleceğini bu teftiş bile gösteriyor. İki kollu bir korku devleti kurulmak isteniyor... Bir tarafta A. Öcalan, bir tarafta R. T. Erdoğan...
Neden bu seçimlerin bu karar önemli olduğunu bu küçük örnek bile ortaya koyuyor.
Herkes iline gitmeli... Çevresinde kim varsa etkilemeli ve AKP mutlaka ama mutlaka hezimete uğratılmalıdır.
Sistemli çalışmaların nasıl netice verdiğini, Adana örneğinde bizzat gördüm. MHP iki ayrı anket şirketinin araştırmasında % 10-12 arası önde... AKP ve CHP çok gerilerde... Anketler bizi büyük farkla nasıl olsa önde gösteriyor diye gevşemiyorlar. Ayın 21’inde, yani nevruzda akşam Adana’da projeler bu defa açık havada konser eşliğinde halka açıklanacak. Ünlü sanatçı Volkan Konak sahnede olacak. Sunucu ise yine ünlü bir isim: Vatan Şaşmaz.
Projelerin halkla paylaşılması için bu da bir yol ve etkili bir yol.

Yazarın Diğer Yazıları