PKK’nın madeni AKP

PKK yine saldırıya geçti. Bir teğmenimiz şehit. Diyarbakır’da da roketli saldırı... Asker ne yapacak? Aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık...

Asker, bağrını açıp herhâlde “Gelin vurun... Sizin elinizden şehit olayım!” demeyecek ama suçlanmak da istemiyor; bir şeyler yapmak zorunda kalacak. Orta Doğu’nun kargaşasında PKK meşruiyet arayışı içinde. Barzanî’yi IŞİD karşısında kendilerine mecbur etti. Allah bilir en güçlü silâhları bile alıyorlardır. Kale gibi karakollara (karakol, kalekolun etimolojisine sonra geleceğim.) yerleşmişler. ABD bile onlara muhtaç durumda. Kendisi havadan vururken, PKK ve Barzanî’nin güçlerini karadan cepheye sürüyor. ABD’nin şu anda PKK’ya söyleyecek bir sözü yok. Hatta yakın zamanda PKK terör listesinden de çıkabilir... Belki çıkmıştır?!
PKK, AKP yönetiminin “çözüm” ünü istediği gibi kendisine çevirmiştir. Şimdi ağır darbe zamanıdır. Birkaç vuruşla sonuca varmak isteyecektir.
PKK’lıların sistemli düşünen bir kadrosu olduğunu sanırdım... Bazen AKP yönetiminin bile gerisinde kalıyorlar! Nedir bu baraj ve karakol korkusu?
Niye baraj, niye karakol yapıyorsunuz, diye ortalığı birbirine katıyorsunuz! Bırakın, AKP hükûmeti yapsın. Bu gidişle zaten barajlar da karakollar da size kalmayacak mı?
AKP kimin için çalışıyor?
Elbette sizin için!
Cemil (Bayık), mekteptaşım, bazen öyle yanlışlıklar yapıyorsun ki... Lice’ye militan heykeli dikmek de nereden çıktı? Göze batacak, milleti uyandıracak, kafalarına dank ettirecek şeylerden kaçınmalısınız. El altından haracınızı topluyorsunuz. Üretip satan siz değilmiş gibi kahvehanelerde uyuşturucu operasyonu yapıyor, takdir(!) topluyorsunuz.
Nedir bu her gün bir ajitasyon!
AKP de sizden ricacıdır eminim. Büyülenmiş kitlelerin sinirlerinin bozulmasından çekinirler. Onlar sözlerinde duruyorlar. Güneydoğu’yu size verecekler ama ısındıra ısındıra... Abdullah Öcalan’ı da çıkartıp Diyarbakır’da Gazi Köşkü’ne yerleştireceklerdir. Millet uyanmamalı, kurbağa haşlandığının farkına varmamalıdır! Hâdiseler hızla gelişiyor, siz de ne yapacağınızı bilemez hâle geliyorsunuz ve her şeyin çarçabuk bitmesini istiyorsunuz.
Şimdi sempati toplama zamanı... Bakın adamınız Demirtaş liberaller-sol kafaları kafalayarak nasıl oyları hanenize yazdırdı. Hükûmette bir Beşir var... Başbakan Yardımcısı... Tam sizin kafadan. Yok size haksızlık etmeyeyim... Adam sizin ne yaptığınıza bir türlü akıl erdiremediği için, her sözünüzü sahi sanıyor.
Kullanacağınız en elverişli kişidir Beşir.
Biz aynı dönemde aynı mektepte okuduk Cemil!.. Sen beni dinle... Beşir’in kendisi veya göndereceği biri ayağına kadar gelecek.
İzzet, ikram... Aman ihmal etme; adamların gözünü boya...
Militanlarını oraya buraya saldırtma!
AKP gibi maden bulmuşsun, deş deşebildiğin kadar, kullan kullanabildin kadar.
Akıllı ol Cemil!

Yazarın Diğer Yazıları