Öcalan’ın gözdesi Pervin

BDP/PKK milletvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan’ın “tehdit taşıyıcısı”... Sağolsun, ara açılmıştı son tehdidini de getirdi.
“Savaş benim şehidimdir” der A. Öcalan. Savaş kim? Pervin’ın kocası. 1994’te öldürüldü. “Faili meçhul” dediklerinden bir hâdise... Pek de faili meçhul sayılmaz. Sadece tetiği çeken bilinmiyor, yoksa tetiği çeken eli tutan/tutanlar belli! PKK ile verilen bir savaşta, PKK ile yakın teması olduğu bilinen biri üzerine gidilmesi “faili meçhul” olabilir mi?
Kimileri “PKK’nın finansörü” demişti. Adı İmralı duruşmalarında da geçti. (“İmralı’daki Konuk” kitabımda bilgi var. Bir kardeşi Necdet, şimdi PKK’lılarla kanlı bıçaklı!) 1990’ların ilk yarısında, “devlet”in, PKK ve çevresine bire bir savaş açtığı sır değil!
A. Öcalan, Savaş Buldan’ın öldürülmesine çok üzülmüş.
Savaş Buldan’ın kardeşi Fazıl anlatıyor. Fazıl, 1995’te Şam’a, A. Öcalan’ın rahle-i tedrisinden geçmek için gitmiş.
Karşılıklı konuşma sırasında A. Öcalan söylüyor:
“-Oramar kutsal bir yerdir, serhildanlar diyarıdır. Oramar halkının o topraklarda kanının dökülmemesi gerekiyor.
-Başkanım çevresi dağlıktır. Köyün girişine yirmi, çıkışma yirmi kişi konulursa alabiliriz...
-Savaş Buldan kardeşin mi? -Evet. / -Savaş benim şehidimdir. / -Başkanım bizim umudumuz senin Savaş’ı yanına almandı...
-Dört kez telefonda kendisiyle görüştüğümde Savaş çık seni öldürürler dediğimde Savaş, “Başkanım hazırlıklarımı tamamlayıp çıkacağım” dedi. Zaten bir süre sonra da şehit düşürdüler. Radyoda Tansu Çiller ve Süleyman Demirel ’Apo’nun sağ kolunu kestik’dediler, izlemediniz mi? / -İzledik Başkanım.
-Doğru söylüyorlar kolumu kestiler. Savaş benim şehidimdir. Savaş’ın şahadeti beni çok zorladı, bana çok acı verdi. Türk devletinin onu öldüreceğini biliyordum. Çünkü işadamları listesinin başında onun ismi yer alıyordu dedi.
Başkan Apo, Savaş’ı çok seviyordu. Savaş, Önderliğe çok bağlıydı.” (Güneş’in Sofrasında-Anılarla Abdullah Öcalan, C.1, s. 255).
Yukarıda “Oramar” adı geçiyor. Bir yer ismi belli. Sonra baktım, Dağlıca’ya Oramar diyorlarmış. Dağlıca biliyorsunuz, PKK’nın en çok eylem yaptığı yerlerden. En son 21 Ekim 2007’de kalabalık bir PKK grubu basmış, 12 asker şehit düşmüş, PKK’lılar da 30’dan fazla ölü bırakıp kaçmışlardı. Neden Dağlıca üzerinde durduklarını A. Öcalan yukarıda açıklıyor. “Oramar” onlar için kutsanmış mekân.
Bunları neden yazdım?
Savaş Buldan’ın karısı Pervin Buldan A. Öcalan’ın gözdesi (itibar ettiği anlamında). Savaş Buldan’dan yadigâr görüyor. Savaş kendisine çok bağlıydı, Pervin de mutlakta ona bağlıdır, diye düşünüyor. Geçen dönem de milletvekili seçtirdi, bu dönem de. Vikipedi’de, Pervin’in kocası için: “PKK’ya haraç vermekle suçlanan eşi, kimliği bilinmeyen kişilere 2 Haziran 1994’te kaçırıldı ve 4 Haziran 1994’te öldürüldü.” yazılı.
Öcalan’ın anlatışına göre, “haraç verme” bilgisi yanlış!
A. Öcalan, Recep T. Erdoğan’ın yol açmasıyla İmralı’dan halka tehditlerini en güvendiği insan Pervin’le yolluyor.

Yazarın Diğer Yazıları