Milletin hamlesi gerek!

30 Mart akşamı kararmış ufuklardan ay doğacak mı?
Devletin çivisi çıktı, denir ya, bu günler için denen bir sözdür.
“Diktatörlük” adım adım pekiştiriliyor.
“Diktatörlük” karşısında, şu cemaatin, şu camianın, şu grubun hamlesini beklemeyelim; milletin hamlesi önemli.
Herkes önüne bakmalı ve milletin hamlesi için ellerinden gelen her şeyi yapmalıdır. CHP de, MHP de, kendisi için değil; memleket için düşünmelidir. MHP’nin politikasında ister istemez yapısı itibarıyla bir istikrardan söz edilebilinir ama, CHP için aynı şeyi söyleyemeyiz; bu parti kendisin toparlamalıdır.
Ankara başşehir ve başşehir muhakkak Ak Parti’den düşürülmelidir. Gezici’nin iki gün önceki anketi AKP, CHP ve MHP’nin başa baş gittiğini gösteriyor. Ankara’da ilk MHP adayını açıklamıştı. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, diğer partiler daha açıklanmamışken oyu %30 civarındaydı. AKP ve CHP açıklandıktan sonra yapılan ankette, AKP %38, CHP %31, MHP yüzde 27,6 çıktı. Yani, MHP’nin adayının oylarında bir oynama görülmüyor. AKP adayında ise; büyükşehir ellerinde, iktidar ellerinde olmasına rağmen %38 çıkmışsa, tehlike çanları çalıyor, demektir. Politikada oyun çoktur ama, herkes “oyun” u biliyorsa, AKP’nin oyunu, etkisizleşmeşe mahkûm.
AKP’yi 11 yılın “metal” yorgunluğu yıpratmıştır. Üstüne bir de yolsuzluklar, soygunlar eklenince, eski gücünü bulması imkânsızdır. Gücün devamı politikanın tabiatına aykırı. AKP yönetimi, “tehdit”le ele geçirdiği basın-yayın organlarında kendi aleyhine yazı çıkarttırmasa dahi, politikacılar her gittikleri yerde hırsızlıkları anlatıyorlar. R. T. Erdoğan’ın aile efradının nüfuz ticaretini anlatıyorlar, şahsa tapınmayı, Allah’a şirk koşmayı anlatıyorlar. Bu saatten sonra “AKP’nin fâkihi” Hayrettin Karaman’ın “Hayır için rüşvet de, soygun da câizdir.” fetvaları bile yaralarına melhem olamayacaktır.
“Tapınma” fetvaları da bugün yarın ortaya çıkar. Hayrettin Karaman veya bir başkası fetva verse dahi, “şirk”i ortadan kaldıramayacaklardır. Sözler ortada. Dinin nasıl kullanıldığını herkes görüyor. Halkı, nereye kadar aptal yerine koyabilirsiniz?!
Ankara’da sahada MHP’den başka görünen yok... Her yerde bayraklar, flamalar MHP’nin. Ankara’nın 25 ilçesinde, ev ev dolaşalıyor. 10’ar kişilik, 100’er kişilik toplantılar yapılıyor. El sıkılmadık, hatır sborulmadık bir kişi bırakılmıyor. 2009 seçimleriyle kıyaslanamayacak ve azim görülüyor.
Diğer şehirleri bilmiyorum ama Adana’da da vaziyeti yerinde inceledim... Yine sahada MHP vardı. CHP büyükşehir ve diğer merkez ilçelerin adayları açıklanır açıklanmaz MHP büyükşehir adayı Hüseyin Sözlü’ye “Başkanlığın hayırlı olsun.” tebrikleri gelmeye başlamış.
Ankara’dan AKP adayı eski bayat tektikleri devreye sokmuş. 850’li telefonlardan mesajlar attırıyormuş, “Yine solu mu iktidara getireceksiniz?!” diyormuş. Halbuki CHP’nin adayı şahsı itibarıyla “has ülkücü”.
Diğer taraftan MHP Ülkücü Hareket’in politik merkezi olduğu için ister istemez, yöneliş kime olur? Bu da düşünmek gerekir.
Asla ve kat’a AKP kazanmasın, diyorum. Maazallah ülke uçuruma gider; fiilen bölünürüz.

Yazarın Diğer Yazıları