Kongreden korkan kendisinden korkandır

MHP'nin mevcut Genel Bakanı kendisini aşmış! Dün neler söyledi neler! Mahkeme kararına rağmen, "Kurultay olmayacak!" diye inatla konuşuyor. (O konuşmayı satır satır yarın ele alacağım.)

Halkın sizden istediği, üst kurul delegelerinin kararına saygılı olmanız, hukuka aynı zamanda. Geçerli 531 imzadan bahsediyoruz. Neredeyse, üst kurul delegelerinin yarısı. Sadece kongre toplanacak. Çıkın delegelerin karşısına, "Bize oy verin!" deyin. Hepsi bu!

Kongreden korkan, kendisinden korkandır.

Rabbena hep bana mantığı Hareket'i çökertir.

Hareket'i çökertmek mi istiyorsunuz! Belli ki öyle!

Ak Parti'den medet umar hâle geldiniz. Bu utanç size yeter diyeceğim ama hâlâ konuşuyorsunuz. Hele "komitacı başı" "denge" problemi yaşıyor.

Ya sen Mevlüt kardeşim! Sen neden ortaya çıktın?! Mevlüt Karakaya! Bilirsin, seni severim. Liderine, hatasını savap (doğru) sayacak kadar bağlılığını da bilirim. Dün sabahın köründe CNNTürk'te dinledim. Senin adına üzüldüm. Sen liderinle mi varsın, Ülkücü Hareket'le mi? Seni "Komitacılar"dan ayırdığımı da anla!

Balgat'takiler beklemedikleri karar karşısında panik içindeler. Daha bunun Yargıtay safhası var, diyorlar. Ötesine de geçiyorlar; olmazsa Anayasa Mahkemesi, olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi...

Siz akıllısınız da kongreye gitmek isteyenler akıllı değiller mi?!

Bu saatten sonra il ve ilçe kongrelerine güvenmesin Balgat Komitacıları... Diyelim ki Saray, komitacılar için ağırlığını koyuyor, kararı Yargıtay'da iptal ettiriyor, kongre vetiresi uzuyor. 2018 kurultayı için halkın içine nasıl çıkacaksınız? Üç kişiyle, beş kişiyle kongre yaparsınız, yoldan geçenleri çevirip üst kurul delegesi yazarsınız ancak!

Bizim buradaki çabamız, memleketin Ülkücü Hareket'e duyduğu ihtiyaçtandır. Siz ise halkın umudunu söndürmek istiyorsunuz.

Önceki gün hukukçu gençler yanımdaydı: Av. Uğur Turhan ve Av. Mustafa Veysel Güldoğan. Ateş gibi çocuklar. Balgat'takilerin bunlardan alacağı dersler var.

Genç avukatlar, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararından sonra Yargıtay'ın yapacağı bir şey olmadığını mantıkî olarak izah ettiler.

Kayyım, kongre takvimi için şimdi Yüksek Seçim Kurulu'na gidecek. YSK, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına uymak mecburiyetinde... Balgat'takiler sanıyorlar ki YSK, Yargıtay'ın kararının beklenmesi gerektiğini söyleyecek. Saadet Partisi davası bir örnektir: Yüksek Seçim Kurulu mahallî mahkemenin kararını uygulamış, Yargıtay bizi ilgilendirmez, demiştir.

Gerekçeli karar da açıklandı. Yargıtay, bir usulsüzlük bulursa ancak yeniden dava görülsün, diyebilir. Kararı veren hâkim hanım 29 yıllık hukukçu. Kılı kırk yarmıştır.

Her kararda Yargıtay beklenirse, atı alan Üsküdar'ı geçer. Bu mümkün mü?

Dün, gazetemizin internet sitesini yöneten Batuhan Çolak, bir liste getirdi. Tam 12 emir eri "yandaş" kalem aynı gün, muhaliflere, hususiyetle Meral Akşener'e yüklenmiş.

"Yandaş" kalemlerin maksadını hâlâ anlamıyor musunuz?!

Yolun sonuna geldiniz. Saray'ın yapacağı "iyilik(!)" size hayır getirmez!

Yazarın Diğer Yazıları