İkazlar dinlenmeyince

Neyi yazsam?!.. Cumhurbaşkanlığı makamında oturan zatın Anayasa'nın tarafsız olması gerektiğine dair maddelerini sürekli ihlâl etmesini mi? İhlâllerin hesabını kimsenin soramayacağını mı? Senin benim cebimden çıkan paralarla referandumda oraya buraya koşturmasını, halktan "evet" oyu istemesini mi? (Hukukçular açıklayabilirler mi? Anayasa açık açık çiğneniyor. Saray'ın partizan tavrı nasıl sorgulanacak? Bir müeyyidesi yok mu?!)

Neyi yazsam?!.. Akıncılar Üssü İddianamesi'nde siyasî ayaktan bahsediliyordu. Sonra, iddianamenin Adalet Bakanlığı'na gittiği, Bekir Bozdağ'ın kontrolünden geçtiği, hoşa gitmeyen satırların değiştirildiği bazı basın-yayın organlarında yer alıyor. İddia çok vahim. Çatı ve Karargâh iddianamelerinde FETÖ'nün siyasî ayağına işaret eden bölümler temizlendi mi? Üstelik Saray'a da övgü düzülmüş.

Şöyle bir baktığınızda iddianamelerin çok kötü yazıldığını görürsünüz. Sağlam bir muhâkeme yürütülmediği gibi, üslûp kısır. Abdullah Öcalan'ın İmralı'da mahkûm edildiği iddianame çok kötüydü. Tenkit etmiştim. Ergenekon İddianamesi de öyle. Kısır üslûbu yine yazmıştım. Bu iddianamelerle insanlar mahkûm ediliyor. Ne olursa olsun iddialar sağlam bir dille, sağlam bir zemine oturtulmalıdır.

Yine neyi yazsam diyecektim... Bir zamanlar, Ak Parti içinde omurga sıralamasında üst sıralarda yer alan, R. T. Erdoğan'ın özel kalem müdürlüğünü ve danışmanlığını yapmış, Balıkesir'den milletvekili seçilmiş, Ergenekon kumpası mağduru tıp doktoru Turhan Çömez dikkat çekici sözler ediyor.

Turhan Çömez, şimdi İngiltere'de. Sözcü'den Özlem Gürses, Londra'da T. Çömez'le konuştu.

Turhan Çömez, Ak Parti'nin bir zaman sonra yanlış yola girdiğini söylediği için kendi partisinde istenmeyen adam ilân edildi. Kumpasla içeri atılmak istendi. O zamanki iktidar ve Fethullahçılar iç içeydiler. Şu gerçeği bilin: Zamanında, 'F. Gülen Cemaati', "yukarının" müsamaha ve müsaadesi olmadan hiçbir adım atmamıştır. Kumpaslar da buna dâhil!

T. Çömez, 2009'da, R. T. Erdoğan'a yazdığı bir mektuptan bahsediyor. Fethullahçıların peşine düştüğü, Ergenekon kepazeliği içine sokup ömür boyu ceza vermek istediği Turhan Çömez mektubunda Fethullahçıların "Reis"e ne yapacaklarını söylüyor:

"Bugün ahlâksız bir çete, namuslu, yurtsever insanlara zulmetmekte. Ve sen bu zulümden sadece bu insanları sevmediğin için hazzetmektesin, mutlu olmaktasın. Ama şu tarihî lafımı lütfen unutma: Bir gün gelecek bu ahlâksız çete aynı zulmü sana yapacak. Ve o gün, bugün yaptıklarından pişman olacaksın." (Sözcü, 1 Nisan 2017).

Haber7.com'da, 23 Haziran 2010'da yayınlanan ANKA'dan alınma bir haberde, Çömez'in R. T. Erdoğan'a gönderdiği bir başka mektup yayınlanmış. T. Çömez'in bu mektubunda, dikkat çeken ifadesi var. Ergenekon kumpasını kastederek: "Bugün sizin de savcısı olduğunuz davada ... yargılanıyorum." diyor. (Geriye doğru bakınca, T. Çömez'in hep mektup yazdığını, hep ikaz ettiğini okuyoruz.)

***

"Hainler"le bu kadar iç içe olanlar hiç mi uyanmadı!

Yazarın Diğer Yazıları