HDP kapatılacak mı?!

HDP yöneticilerinin kışkırtmasıyla, 6-7 Ekim 2014'te, PKK sempatizanları ortalığı savaş alanına çevirdiler. 50'den fazla insan hayatını kaybetti. R. T. Erdoğan'ın sık sık söz ettiği Yasin Börü de katledilenler arasındadır.

Hiçbir ülke, militan devşirme merkezi gibi çalışan kuruluşlara, siyasî partilere izin veremez.

6 milyon oy almış bir siyasî parti, diyebilirsiniz. Bunların hepsi PKK'lı değil... R. T. Erdoğan'a inatla oy verdiler. Var sayılım ki PKK'lılar. Hepsi kandırılmış, hepsi ihaneti meşrulaştırmak isteyen insanlardır öyleyse!

(O sıra, kapatılmalıdır dediğim için, HDP/PKK beni savcılığa şikâyet etmişti, biliyorsunuz.)

Bir tarafta insanlarımız öldürülecekler, diğer tarafta, o partinin yöneticileri, bu militanların yetiştiği ana merkez olduklarını hiç hesaba katmayarak, şiddeti şiddetle kınıyoruz, gibi insan aklıyla dalga geçen beyanatlar verecekler... Olmaz öyle şey! Bu tür partilerin varlığı, daha çok insanımızın şehadeti, daha derin kaostur!

Sol ve sağ enteller artık zırvalamasınlar... Burada, bu saatten sonra HDP'ye bir şans daha verilsin, siyasî partidir kapatılmasın, diyenleri tek tek teşhir ederim! Tarih elbette onlar için hükmünü verir!

Halkın tahammülü kalmadı. Seferberlikteyiz! "Reis" her gittiği yerde "Nerede terörist var ihbar edin." direktifini veriyor. Dişimizle tırnağımızla terörle mücadeleden bahsediliyor. Teröristler belli... Beslendikleri kaynaklar belli...

Kayseri'de, önceki gün, 14 komandomuzun şehadeti, 55'nin yaralanması ardından HDP il merkezi ateşe verildi. İçinde insanlar olsaydı, Allah esirgesin, hepsini aşağı atarlardı.

İstanbul'da Bağcılar'da, Beylikdüzü'nde, Darıca'da, Bursa'da, Ankara'da... HDP merkezleri tahrip edildi.

Bizim ekranlarda Beylikdüzü haberi yoktu. HDP merkezinde, içeriye girenler yangın çıkarınca tüp patlamış. Çok geniş alanda duyulmuş. İnsanlar patlamayı teröristlerin saldırısı sanmışlar, irkilmişler.

O sıra, bizde, Rusya'nın, Rossiya 24 televizyon kanalı açıktı. İlk haber Beylikdüzü'nde, HDP ilçe merkezindeki patlama idi. Üstelik İstanbul'daki muhabirine bağlanarak haberi verdi. Kayseri'de, 14 askerimizin şehit edildiği patlama ikinci haberdi.

Herkes biliyor ki, HDP büroları âdeta militan devşirme merkezleri. Legal görüntüde illegal çalışma yapıldığını yakalanan militanlar anlatmışlardır. Birçok HDP milletvekili ve il ilçe yöneticileri mevkuf.

(Bölge belediyelerini ele geçiren BDP/PKK, HDP/PKK'dan ayrı tutulamaz. HDP kapatıldıktan sonra sadece bir bölgeye hitap etmek için kurulmuş -bu bile suçtur- BDP açık kalabilir mi?!)

OHAL ilân ettiniz. Kanunlar, Anayasa rafta! Krallar bile bu kadar yetkiye sahip değiller! Bari bir de işe yarasın. Yok Yargıtay Başsavcısı'nın mütalaası, yok kapatılması istenen partilerin müdafaası, yok duruşması, yok oylaması... Uzar da uzar. Canına tak eden insanlar ise HDP merkezlerine yürürler. Millî servet heba olur. Çıkarın bir kanun hükmünde kararname, kapatın PKK'nın partilerini, milletin yüreği soğusun.

Bu da yetmez... "Çözüm/çözülme" döneminde PKK'ya verdiklerinizi geri almalısınız. İleride Anayasa suçu işlemekten muhâkeme edilmek istemiyorsanız, mahallî dille astığınız tabelaları değiştirmekle işe başlayabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları