Gün kimin günü!

İlmî yayınlardan bihaber olanlar, haberleri olsa bile istifade etmesini bilmeyenler, kaale almayanlar; kulaktan dolma, sloganik bilgilerle halkı ifsat ediyorlar.

Bir 29 Ekim geçirdik... Birileri M. Kemal'e ve Cumhuriyet'e vurmak için uğraşıp duruyorlar. Şu an gün "vurucular"ın günü.. Zemin çok müsait...

Bir meseleyi tartışmaya açmak başka, peşin hükümle reddedip, tarihten silmeye kalkışmak başka...

Bakın, daha 15-20 yıl önce, 28 Şubatçılar, elbiseye uymayan tedbirleriyle dikişleri patlattılar. Onların hiç istemedikleri grup, iktidara geldi. 15 yıldır, inişiyle, çıkışıyla ülkeye hâkimler. Baktılar seçim üzerine seçim kazanıyorlar, bu arada FETÖ belası def edildi, "Hâkimiyet elimizdeyken, gizli ajandamızı açalım" dediler.

İcraat 28 Şubatçıların izdüşümü... Öncekiler, imam hatipleri kapatmak istiyorlardı, bunlar bırakın liseleri, üniversiteleri bile imam hatip yapmaya kalkışıyorlar. Daha neler neler... Halk çaresiz bırakılıyor. Seçimlerde, ne olursa olsun, bunlar değişsin diyenler, oylarını blok hâlinde karşısındakilere vermesinler sonra!

Onları MHP de kurtaramaz! MHP'ye asla güvenmesinler. MHP diye bir parti artık tabelada var. Ha bir de Beştepe'nin arkasında bir yerde, Balgat'ta!

Bir teklif getireceğim... Kanun Hükmünde Kararnameler, birer sihirli değnek, asâyı neye değdirirsen, değdirdiğiniz yer birden emrinize giriyor. Hani diyorum ki, bir maddelik, bir gece yarısı Kanun Hükmünde Kararname çıkarsalar, Balgat mukîmlerini olağanüstü kongre cenderesinden kurtarsalar.

Kolaylık olsun diye örnek bir kanun metni yazayım isterseniz:

"Bundan böyle, sadece tabelası kalmış MHP'nin yönetimini elinde tutanların yürekleri ağızlarında dolaşmalarına son verilmiştir. Kongre korkusu yaşamayacaklardır. Olağanüstü kongre kararları yok hükmündedir. Bundan böyle üst kurul delegelerinden imza toplanmayacaktır. Balgat mukîmleri, ömür boyu makamlarında oturacaklardır. Artık oy alamayacaklarından ve belli bir oranı geçemeyeceklerinden dolayı, mevcut kanunlara göre, alacakları hazine yardımı kesileceğinden, Balgat'taki binanın masrafları bundan böyle örtülü ödenekten karşılanacaktır."

Muahezeyi geçelim... Şu anda TBMM'ye başkanlık için Anayasa değişikliği teklifi getirilmesi riskli... MHP'liler oy verir mi, vermez mi meselesi değil. MHP'li milletvekillerinin tamamı zaten oy vermeyecek. Beşi vermeyeceğini açıkladı; en az 15'i daha vermez.

Ak Parti'nin asıl kendi içi problemli... Geçmişte Fethullahçılarla içli dışlılıklarına bakarak söylersek, AKP milletvekilleri içinde FETÖ mensubu olmadığını iddia edemeyiz. Ayrıca "Bu böyle gitmemeli!" diyenler de çıkacaktır. Kimse emir kulu sanılmasın. Yani 330'un bulunması çok çok güç. En iyisi KHK! TBMM'yle uğraşmadan istediğin kanunu çıkarıyorsun... Tek yetkili de başkanlık isteyen zat!

Fiilî başkanlığın tadını çıkarın... MHP'nin Balgat mukîmini de dediğim gibi, bu arada unutmayın, onu da bir kararnameyle fiilî genel başkanlıktan kurtarın!

28 Şubatçılar, yapmak istedikleri değişiklikleri halka benimsetmeden, halkın tasvibini almadan, daha açığı, vereceklerini, dokuya yedirmeden birden enjekte etmek istedikleri için, geri tepti. İktidardakiler, biz başkayız, biz, din adına hareket ediyoruz, halkımızın yüzde 99'u Müslüman, bizim gizli ajandamıza itiraz etmezler; kabullenirler demesinler. Dikiş birden patlar, halkın teveccühü bakmışsınız, istemeseler bile iktidardakilerden kurtulmak için, bir başka partiye yöneliverir.

Yazarın Diğer Yazıları