Erdoğan AKP’yi de sıfırlıyor!

Devlet Bahçeli: “Recep Tayyip Erdoğan! Trabzon’da 61 plakaya göre yüzde 61 oy istiyorsun. O zaman Adana’da ne yapacaksın! Adana’nın plakası 01.” diyor.
Adana’da Ak Parti’de bir bıkkınlık görülüyor, bir tükenmişlik görülüyor. Her yerde bunu gözlemek mümkün. Hususiyetle, Ak Parti’nin kuruluşunda büyük emeği geçmiş, R. T. Erdoğan’la yol arkadaşlığı yapmış, 22. dönem Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan’ın Adana’nın en büyük merkez ilçesi Seyhan’dan MHP’den belediye başkanlığına aday oluşu AKP’lilerde çalışma takati bırakmamış. (Abdullah Çalışkan’ın dünden başladığım son yolsuzluk hâdiselerine dair kıymetli değerlendirmesine devam edeceğim.)
Adana milletvekili olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Başbakan Recep T. Erdoğan, Osmaniye’ye gelmeden önce Adana’ya geldi... Belediye başkan adayları Abdullah Torun’la birlikte bir toplantı yaptı. Osmaniye hazırlığı için büyük bir toplantı beklenir, üstelik bakan gelmiş. Toplantıya katılanların sayısı 150 kadar. İnsanların yüzü gülmüyor; isteksizler. Ak Partililerin bir özelliği vardı; kadınlar evleri dolaşır; ev toplantıları yaparlardı. Sordum, dolaşmıyorlarmış. Dolaşamıyorlar! Ya biri çıkıp: “Bacım ne diyon şu hırsızlığa?” diye sorsa ne cevap verecekler? “Komplodur.” denilecek durum çoktan geçildi. Her gün bir ses kaydı... Onların yerine kim ev toplantıları yapıyor biliyor musunuz? Tahmininizde yanılmadınız: R. T. Erdoğan’ın “Paralel yapı” diye kendince başka türlü göstermek istediği camia... Adana’da kimin için oy istediklerini söylememe gerek var mı?! Camianın Adana’da söz sahibi olanlarla görüşenlerden dinlediklerimi aktarıyorum size...
Osmaniye ile Adana arası 80 km. R. T. Erdoğan, Adana’dan Osmaniye’ye geçti ve aynı yolla döndü. R. T. Erdoğan’ın geldiğini olağanüstü tedbirlerden hemen anlıyorsunuz. Her tarafta polisler öbek öbek... Güzergâh bile değişiyor. Akşam üzeri bir arkadaşı havaalanına bıraktık. ATA uçağı havaalanındaydı. Tedbir olağanüstüydü. “Giriş”e kadar izin vermediler; arkadaşı uzakta bırakmak zorunda kaldık.
Her belediye başkan adayı, yapacaklarıyla halkın karşısına çıkar, projelerini tanıtır. Adana’da MHP’nin dışında projesiyle halkın karşısına çıkanı görmedim, duymadım. Elbette bir şeyler anlatıyorlar ama âdet yerini bulsun kabilinden. MHP adayı Hüseyin Sözlü, uzun süre uzmanlarla çalışmış, gerçekten dört dörtlük bir proje ortaya koymuş. Düşünün, şehir planlaması üzerine Türkiye’nin en tanınmış şehir planlamacılarından biriyle çalıştı. (Havaalanına bıraktığımız arkadaş o profesördü.) Toplantıda, belediye çocuk meclisi projesini çizgi filmle anlatışı gerçekten çok hoştu ve en büyük alkışı bu projesi aldı.
“Alkış” deyince; kimler alkışladı? Kalabalık mıydı? Sheraton Oteli’nin 800 sandalyeli en büyük salonu tıklım tıklım doluydu ve yanlarda insanlar ayaktaydı. Kadınlı erkekli bin kişiden aşağı değildi, diyebiliriz. Adana’da söz sahibi partili-partisiz çok kişi oradaydı. O projeyi CD olarak her eve göndereceklermiş.
Son haber... Aytaç Durak, Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekildi. Zaten bekleniyordu.
Abdullah Çalışkan’la önemli şeyler konuştuğumuzu belirtmiştim. Mülâkatım uzun. Konu bütünlüğünü bölmek istemiyorum. İnşallah yarın devam edeceğim.

Yazarın Diğer Yazıları