Bu belgeye ne dersiniz?

“Yandaşlar” dışında kimse TÜBİTAK’ın, Başbakan’ın oğluyla, müstafi bakan Egemen Bağış’ın gazeteci Metehan Demir’le yaptığı geyiğin “montaj” olduğuna dair verdiği raporu ciddiye almıyor. Ancak rapor öyle bir yerden çıktı ki, mahkemeler ister istemez bu raporu dikkate alacaklar ve ne savcıya, ne de hâkime neden bu raporu dikkate aldınız, denemeyecek. Çünkü TÜBİTAK en yüksek bilirkişi mercii olarak gösterilecektir.
17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında ortaya çıkarılanlar bir bir silinmezse/silinemezse bu operasyonlarda ve sonra yayınlanan tapelerde adları geçenlerin hepsi, ileride kesin mahkûmiyet alacak durumdalar.
Onun için, halkın gözünün içine baka baka olanı olmamış gibi göstermek gerekiyor.
Önce bağlantılı bütün görevliler yerlerinden edildiler ve “yandaş” kesimden isimler etkili yerlere yerleştirildiler. Mülkî âmirliklerde de, poliste de, adliyede de böyle...
Ve suç isnat edilenler mahpushanelerden çıkarıldılar.
Size, Başbakan’ın oğluyla yaptığı “sıfırlama” konuşmasının ortalığa saçıldığı sırada, “yandaşlar”ın savunmaya geçtikleri bir anda, tarafsız bir kuruluşa yaptırılan tape analizinin belgesini vereceğim.
Bu bilinmeyen bir belge değil... Size link de vereceğim ve açıp inceleyeceksiniz.
Bu raporu alan gazeteciyle, dün bahsetmiştim, konuştum. Ünlü spiker, eski TRT’ci Tansu Doğan... Anlattıklarını olduğu gibi okuyacaksınız.
Sonra diyeceğim ki hadi hep beraber gidelim, dünyanın en güvenilir kuruluşlarına tapeleri inceletsinler, TÜBİTAK uzmanları da -artık içeride uzman kaldı mı, bilmiyorum- ve “yandaş” kim varsa hepsi gelsin... En az üç kuruluşun verdiği rapora itibar edilsin.
Var mısınız?
Asla gelemezler. Gelselerdi zaten, tapeler ortaya çıktığında hiç vakit kaybetmeden inceletirler ve bakın, elimizde tapu gibi belge var, derlerdi. Biliyorsunuz 17 Aralık yolsuzlukları, hemen ardından Başbakan’ın oğluyla yaptığı konuşmalar ortaya çıkınca ABD’de bir kuruluşta tapelerin inceletildiği ve montaj olduğu yaygarası koparılmış, ABD’deki o kuruluş ise “Asla böyle bir incelememiz olmamıştır ve üstelik tapelerdeki montaj sadece değişik zamanda yapılan konuşmaların bir araya getirilmesidir. Yoksa bütün konuşmalar doğrudur.” demiştir.
İlk tarafsız incelemeyi yurt dışında Guarded Risk’e yaptıran Tansu Doğan’la konuşmamı veriyorum:
“-Tansu Bey, siz ses kayıtları ortaya çıkınca akabinde tapeleri incelettiniz. Ne netice çıktı?”
“-Şimdi hâdise şu: Yanlış hatırlamıyorsam Salı günü idi bu tapelerin çıktığı gün. Bizim yayınımız da, Rota programı, HalkTV’de cuma akşamıydı. Biz bu üç gün içinde, Atilla Özdemiroğlu ile birlikte, Atilla Özdemiroğlu biliyorsunuz, sanatçı kimliğinin dışında, Türkiye’nin, hatta dünyanın en önemli ses uzmanlarından biridir. Biz o ses kaydını, dünyanın en önemli, uluslararası adlî bağımsız kurumlarından olan Guarded Risk’e incelettik...”
Tansu Doğan Bey’le ayrıntılı konuştuk... Yarın devam edeceğiz. Siz bir an önce belgeyi görmek istersiniz... www.rotahaber.tv.tr, Facebook’ta M Tansu Doğan ve Rota Gündem sayfalarında, Twitter’da @rotahalktv, @tansudogan ve @attilao hesaplarında bu belge İngilizcesiyle ve Türkçesiyle mevcut. Ben de sonra vereceğim.

Yazarın Diğer Yazıları