‘Beşir’in manasını değiştiren bakan!

Beşir Atalay önceki gün Kanal 7’deydi. Mülâkat yeni başlıyordu. “Çözüm yolunda yürüyor...” deyince kanalı değiştirdim.
Beşir Bey, “PKK ile Müzakere/İstişareden Sorumlu Başbakan Yardımcısı”... Bir diğer sıfatı “Bölünmeden Sorumlu Başbakan Yardımcısı” olabilir mi? Siz karar verin!
Ne yazık ki, Beşir Atalay, Prof. Dr. Orhan Türkdoğan gibi bir değerin talebesi... Hiç mi feyiz almamış! Hocanın bir diğer talebesi Dr. İsmail Beşikçi’dir; bölücülüğün teorisini yazan odur; bir bakıyorsunuz “Hepimiz Ermeni’yiz” grubu, bir bakıyorsunuz Barzanî-Talabanî tarafı ödüllendiriyor. Zaman zaman PKK’yla sıkıntıya girdiğine bakmayın siz; PKK’lıların hürmeti hiç eksilmemiştir. Neticede gayelerinin teorisini ortaya koyan odur.
Beşir Bey’e dönelim.
Beşir (Beşîr) adını aileler niye verirler biliyor musunuz? Kur’ân’da geçer. Bir diğer kelime aynı kökten ve aynı anlamda “mübeşşir”dir. Bir kelime daha var: “Beşşâr”. “Çok müjdeleyen”
demektir.
Aynı kökten iki isim: Beşîr ve Beşşâr...
İsimleriyle müsemmâ derler ama...
Beşir ve Beşşâr, Kur’ânî anlamların tamamen dışına çıkmışlardır.
Biri “bölücülük”le eş anlamlı, diğeri
katliamla...
( “Beşir” adını taşıyan ve ülke birliğini isteyen vatanseverleri ayrı tuttuğumuzu belirtmeme gerek yoktur!)
“Beşîr”, bütün peygamberlerin ortak vasfıdır.
Kur’ân’da her şey apaçık anlatılmıştır. Bizim idrâkimiz yetmediği için tefrikaya düşüyoruz!
Bakara suresinin 213. âyetinin tamamını buraya almak isterdim; uzun.
Başlangıcı: “Kâne’n-nâsu ümmeten vâhıdeten fe-be’asa’llâhun nebiyyîne mubeşşirîne ve munzirîne...” (“İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdi...”)
Nezir (nezîr, münzir) ismi de Türkçede kullanılır. Uyarıcı anlamına “korkutucu” diyebiliriz. “Beşîr”le beraber Kur’ân-ı Kerîm’de sekiz, mübeşşir ise dokuz âyette geçer.
Beşir Atalay, Bakara’nın 213. âyetini okumalıdır. PKK’ya hizmet anlamına gelecek çalışmalarıyla nasıl bir “günah”a battığını, ismini nasıl kirlettiğini düşünmelidir. Eğer âyeti idrak ederse, hemen “Baş Sorumlu”nun karşısına çıkıp istifa dilekçesini vermelidir!
PKK, fikrinden bir milim geri kalmamış ve hep ileriye, hep ileriye yürümüş, Beşir Bey’imiz ise “Asayiş berkemal.” diyebilmiştir, “Çözüm süreci devam ediyor.” diyebilmiştir!
Basın-yayın organlarında Beşir Atalay’la dalga geçiliyor.
Güneydoğu’dan gelen haberlerle Beşir Bey’in açıklamaları tezat...
Beşir Atalay’ın zaman zaman konuşmalarına bakıyorum... Bir şeyler eksik, bir şeylerin farkında değil; zamandan ve mekândan kopuk.
Yoksa aklı mı ermiyor?! Eğer öyleyse ülkemizi kimler yönetiyor diye düşünürüz. Ama koskoca sosyoloji profesörüne bunu yakıştıramam doğrusu!
Beşir Bey! Eski kabine arkadaşın, Gaziantep’in yeni belediye başkanı Fatma Şehin’in bir kadının boynuna sarılıp ağlayışı yayınlandı. Fatma Şahin niçin ağlıyordu?
Sizin PKK’lılara sağladığınız imkânlar yüzünden!

Yazarın Diğer Yazıları