Atatürk’süz zıkkımlan!

Yağmur Atsız’ın bir makalesinin başlığı “Atatürk tekin değildir!”
Yazının “öznesi” ise Ekmeleddin
İhsanoğlu!
Diyor ki: “Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’nin iftihâr vesilesi bilim adamlarından biridir!.. (...) ‘Büyük Cihad’dan Frenk Fodulluğuna’ adlı dev eserin de müellifidir!..”
(Ara not: İhsanoğlu’nun “Büyük Cihad’dan Frenk Fodulluğuna” adlı eseri İletişim Yayınları arasından 1996’da çıkmış. Anlamlı! Yayınevinin tanıtıcı yazısı şöyle: “Ekmeleddin İhsanoğlu, Osmanlı bilim tarihi alanındaki en yetkin isimlerden biri; ilk el kaynaklara uzanan çalışmalarının ışığında yeni sözler söyleyen, yeni saptamalarla ortaya çıkan bir araştırmacı. Büyük Cihad’dan Frenk Fodulluğuna, İhsanoğlu’nun beş makalesini ve ayrıntılı değerlendirmelerini içeriyor...”)
Yağmur Atsız’ın yazısının konusu o zamanki İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu’nun 28 Şubat’ın rüzgârıyla, İhsanoğlu’nun kurduğu Bilim Tarihi Bölümü’nü kapatması...
Y. Atsız, Alemdaroğlu üzerinden Kemalistlere yükleniyor:
“Türkçe’de ‘Akılsız dost akıllı düşmandan beterdir.’ diye bir söz vardır. Ben size samîmî kanaatimi söyleyeyim: Kemalizm’in temiz adını kirleten, iyi adını kötüye çıkaranlar ne Erbakan ve hempâlarıdır ne de akılları sıra Yüce Önder’e ‘sol’(!) cenahtan sataşmaya yeltenen ipsizler ve câhiller. (...) Binlerce insanı nâ-hak yere Kemalizm’den soğutanlar, işte bu tür at gözlüklü ‘Kemalizm Yobazları’dır!!! Atatürk bunların yüzüne bakmaya bile tenezzül etmezdi!” (Yağmur Atsız, “Atatürk tekin değildir!”, Milliyet, 7 Ağustos 2000).

***

Bahsetmek istediğim, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu değil.
Önceki gün Sözcü gazetesinde bir fotoğraf gördüm.
Balyoz’un bir numaralı sanığı Çetin Doğan, hanımıyla rakı tokuşturuyordu!
Bu gibi insanlar meselenin özünü kavrayamamışlar anlaşılan!
Türkiye’de darbe planları hiçbir zaman bitmemiştir. Bence birilerinin beyinlerinde darbe planı vardı. Yüzlerce ilgisiz insanı kullandılar. Kullandıkları insanların da başlarını yaktılar. Unuttukları bir şey; bilmiyorum ama darbeyle indirmeyi belki akıllarından geçirdikleri parti, 28 Şubatçıların yanlışları yüzünden büyüdü. Daha 2003’te bu köşede “Eğer ihtilâl teşebbüsü varsa Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım.” diye yazmıştım. Sonra kokusu çıktı.
Çetin Doğan ve diğerleri... Çok haksızlığa uğradılar... Kurgularla, yalancıların ihbarlarıyla 237 kişi demir parmaklıklar altında tutuldular. Akıl almaz cezalara çarptırıldılar.
Allah’tan Anayasa Mahkemesi hatayı telafi etti.
Üç ayların içindeyiz üç gün sonra ramazan başlıyor.
Allah aşkına! Bu rakı tokuşturma gösterisi neyin nesi!.. Git zıkkımlan... Git Atatürkçülük sat ama 28 Şubatçı Güven Erkaya gibi ortaya çıkma! Biliyorsunuz, Başbakan Necmettin Erbakan’ın davetlisi olduğu hâlde yemekte inadına rakı istemişti.
Çetin Doğan! Ahmet Yesevî Üniversitesi’nde yaptığın “din-cemaat-başörtüsü” konusundaki konuşmanı da biliyorum. Ertesi günü oraya varmıştım ve bana anlatmışlardı. Çünkü, beni üniversiteden atmıştınız ve toparlanmam için uçak bileti göndermiştiniz!
Yapmayın! Atatürk = rakı denklemi kurmayın ve kurdurmayın! Milletle papaz olmayın! İslâmcı geçinenlere “Hah işte!” dedirtmeyin!

Yazarın Diğer Yazıları