Yuh olsun parazitlere!..
Mustafa Kemal neden "millî siyaset" güttüğünü açıklarken şunu söyler:
"Pan-İslâmizm.. Pan-Turanizm siyasetinin muvaffak olduğuna ve dünyayı saha-i tatbik yapabildiğine tarihte tesadüf edilememektedir." Sonra ekler: "Müstevlî olmak hevesleri, mevzubahisimizin hâricindedir." (Nutuk, 1927, s. 325).
M. Kemal demek istiyor ki; istilâcı olursan ancak ırkları, milletleri bir araya getirirsin ama sonunda malûm; parçalanıp, yuvarlanıp gidersin!
Cengiz, bütün Türk sahalarını idaresi altına almıştır. Cengiz ve ahfâdının nasıl bir acı bıraktığı biliniyor.
Timur'un zaferlerini yazan Yezdî: "Hazreti Sahibkıran'ın (Timur'un) bahtından Türk elinin şevket ve azameti zirveye çıkmıştı." der. (Zafernâme, s. 182). Timur "Emir-i Turan" diye de anılır. Bütün Türkleri birleştirdi mi? Timur kılıç salladı ve Osmanlı sahasını bile istilâ etti. Hatta Şam'a, Bağdat'a uzandı; halifeliğin merkezi Kahire'ye ramak kalmıştı.
Osmanlı da, Orta Asya, İran dışında İslâm âlemini sınırları içine dâhil etmişti; ama hep savaşarak. Emevîler de Abbasîler de kılıç zoruyla alan genişlettiler, hüküm sürdüler.
Diyeceğim; ne İslâm, ne Türk birliğinden bahsedebiliriz. İslâm dünyası da, Türk dünyası da parça parça... Ha... Halklar birbirini tanısın, birbirine inansın, aynı histe birleşsin. Bu güzel. Pan-İslâmistler de, Pan-Turanistler de bunun için çaba harcayabilirler. Önceliği İslâmcılar mı, yoksa Turancılar mı almalı? Öncelik Turancıların. Türkiye Türklerin ülkesidir. "Asabî" yakınlaşma fikrî yakınlaşmayı kolaylaştırır.
Asıl konumuza gelelim... Mustafa Kemal neden millî siyaset güttüğünü şöyle açıklıyor:
"Bizim vuzûh ve kabiliyet-i tatbikiye gördüğümüz meslek-i siyasî, (millî siyasettir). Dünyanın bugünkü umûmî şerâiti ve asırların dimağlarda ve karakterlerde temerküz ettirdiği hakikatler karşısında hayalperest olmak kadar büyük hata olamaz. Tarihin ifadesi budur, ilmin, aklın, mantığın ifadesi böyledir." (Nutuk, s. 325).
M. Kemal, "siyasî İslâmcılık" güderek, "Turancı" emeller besleyerek nereye varabilirdi? Kendisini kurtaramayan dünyayı mı kurtaracaktı?
Millî siyasetiyle "önce ülkem" derken iç parazitlere de dikkat çekmiştir:
Nutuk'ta Tokat Mebusu Nâzım Bey'den bahseder. Bu zat mecliste 89 oya karşı 98 oyla Dâhiliye Vekili seçilmiştir. Nâzım Bey, Vekiller Heyeti Reisi olarak M. Kemal'le görüşmek ister; fakat kabul olunmaz.
Mustafa Kemal, Nâzım Bey'in Halk İştirakiyun Fırkası (Halk Komünist Partisi) diye bir parti kurmak istemesinden ve "gayr-i millî faaliyet sevdasında" bulunmasından bahseder ve şöyle der: "Bu zâtın, ecnebî mehâfiline, casusluk ettiğine de asla şüphe etmiyordum. Nitekim bilâhare İstiklâl Mahkemesi birçok hakayıkı meydana koymuştu." (s. 367).
Nâzım Bey (Resmor-Özletelli), Dahiliye Vekili olduğu hâlde, M. Kemal tavır koymaktan bir an tereddüt etmemiştir.
Kimliksizlere itibar edilirse, dış bağlantılı PKK'ya ve siyasî uzantılarına prim verilirse kaybetmeye mahkûmuz.
Adamlar aleni -altını nasıl doldururlarsa doldursunlar- "PKK terör örgütü değildir." diyorlar, bir de bizden fikirlerini açıkladıkları için alkış bekliyorlar.
Yuh olsun parazitlere! Yuh olsun kimliksizlere! Yuh olsun gayr-i millîlere!..