Yargıtay daha ne bekliyor?!

Koskoca bir parti, MHP, mahkemelerin elinde oyuncak ediliyor. Türkiye'nin kaderi söz konusu. Basın yayın organları Yargıtay binasının önünde gece gündüz nöbetteler.

İnsanlar, Türkiye'de artık bir hukuktan bahsedilemediği, herkes mahkemelere şüpheyle baktığı için, hukukun her an katledileceği, kararların her an değişebileceği endişesi içindeler.

Önlerinde Saadet Partisi örneği varken, bir mahallî mahkeme kararını vermişken, bir alt mahkemenin Yargıtay kararı beklenmeli demesi yüzünden, iş sarpa sardırılıyor. Kıyıda bucaktaki iki alt mahkemenin kararından biri iptal oldu; kaldı diğeri. Onun için de muhaliflerin avukatları müracaat etmişler. Muhtemelen o da iptal edilecek.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, alt mahkemelerin, üst mahkemenin verdiği kararı durdurmaya kalkıştıklarını duyunca küçük dilini yutacaktı neredeyse... "Olur mu böyle şey! Nerede görülmüş alt mahkemenin üst mahkemeye müdahalesi!..." demeye gelen sözler etmişti.

Yargıtay, şu anda, dünkü yaptığı açıklama ile Türkiye'nin kaderiyle oynadığının herhâlde farkında. 15 Mayıs'a 4 gün kalmış, 18. Hukuk Dairesi, "Ön inceleme yapılmıştır… Dosya Mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek gerekli karar verilecektir." diyebiliyor!

Ak Parti'de 11 gün sonra olağanüstü kongre var. Bir itiraz olsaydı, Ak Parti için de mi aynısı söylenecekti?

Demek ki tüzüğün izin verdiği ölçüde bir kongre toplanıyor ve mahkemenin müdahalesine lüzum görülmüyor.

Hadi itiraz edildi... İşte MHP'nin durumu. Mahkeme, kongrenin yapılması kararını aldı. Daha neyi inceleyeceksiniz! Ön inceleme yapılmış, hâkimler oturup neticeye bağlayacaklar. Eğer kongre yapılamaz kararı çıkarsa, bu hukuk tarihinin bir kara lekesi olacaktır. Hiçbir mantık bu kararı kabul etmez, hiçbir hukuk kitabında bu karar örnek gösterilemez, içtihat kabul edilemez.

MHP'de beşte bir üst kurul delegesi imza verince olağanüstü kongreye gidiliyor. (Kaldı ki, sayı kat kat fazla.) Tüzükte bu açık açık yazılı. Anayasa Mahkemesi daha önce bu tüzüğü incelenmiş ve uygun görmüş, zamanında "Şu maddeyi değiştirin. Üst kurul delegelerinin talebiyle olağanüstü kongre yapılamaz!" dememiş. Öyleyse neyin kararını vereceksiniz?!

Ak Parti'de yönetim kongre kararı almasa da, üst kurul delegelerinin beşte biri imza toplasaydı, bu kongre yapılamayacak mıydı?

Aklı olan yapılacağını söyler!

Bir parti kongresi Türkiye'nin kaderini belirleyecek!

MHP'nin mevcut Genel Başkanı, Saray'ın mahkemelere müdahalesi için neredeyse "Himmetinizi bekliyoruz!" demediği kaldı! Hiç bu kadar Saray'a yumuşak mesaj verildiği dönemi gördünüz mü? Demek ki hukukî kararın verileceğine inanılıyor, bu yüzden Saray'ın müdahalesi bekleniyor!

Eğer Yargıtay, hukuka aykırı bir karar alır, "Kongre yapılamaz!" derse açık açık yazıyorum: Şaibe altında kalır.

Bu kongre yapılmalı, MHP yoluna devam etmelidir.

Bütün delegeler pazar günü Ankara'da olmalıdır ve kongre isteyenler, delegelerin Ankara'ya gelmesi için her türlü kolaylığı sağlamalıdır.

Son sözüm mevcut MHP yönetiminedir: Sakın ola ki komitacılık taktiklerini işletmeye, yol kesmeye kalkmayın! Sonra, Hareket'in tarihinden de silinip gidersiniz!

Yazarın Diğer Yazıları