'Yara yara öne geçeceksiniz!'

TOKAT/SİVAS - Meral Akşener, gezilerinden çok memnun... Her gittiği ilde gördüğü ilgi kendi adına olduğu kadar Milliyetçi Hareket'e teveccüh olarak değerlendiriyor.

Tokat'ta akşam, salon konuşmasından sonra yemeğe geçildi. Türkiye'nin neresinde olursa olsun Meral Akşener'i takip edenleri gördüm. Birçoğu tanıdık. Tek tek isim saymak istemiyorum. Arada unuttuklarım çıkabilir, ayıp olur sonra...

Başından beri Meral Akşener'i takip eden bir arkadaş (Kamuoyunda da bilinen bir isimdir.) "Her gidilen ilde, bir öncekine göre, daha büyük, daha heyecanlı bir kalabalık tarafından karşılanıyor. Tokat bir öncekine göre muhteşemdi. Sivas daha muhteşem olacaktır" dedi.

Sivas girişine geldiğimizde, Tokat'ı değerlendiren arkadaşın dediği doğru çıktı... Yine ucu sonu görünmeyen bir araba konvoyu... Binlerce insan... Abartılı yazıp da kimseyi yanıltmak istemiyorum. Dün "Anadolu tamam" demiştim. Aynen öyle...

"Anadolu tamam" dedikten sonra nasıl tedbir düşünebilir komitacılar, doğrusu merak ediyorum.

MHP içine el atmak isteyen bir de Saray ve AKP yönetimi var.

* * *

İktidar Balgat'tan değil, Meral Akşener'den mi çekiniyor? Gittiğim yerlerde, insanların Ak Parti'nin ve Saray'ın kongre vetiresine müdahale edeceği endişesi taşıdıklarını gördüm. İşte Ak Parti'nin "adalet"te açtığı yara herkesin aklında. "Adalet", Ak Parti'nin yan kuruluşu; Saray ne isterse yapar fikri sabitlenmiş. Meral Akşener'le hususiyetle bunu konuşmak istedim. Sivas'a gitmek üzere yola çıkmadan önce kaldığı otelde Akşener'le görüştüm. İlk sorum, "müdahale" üzerine idi:

- Siz bir az önceki basın toplantınızda, "Bütün engellemelere rağmen, iktidar da devrede olmasına rağmen ülkücülerin ortaya koyduğu bu irade sonuç verecek ve meyvesini alacağız diye düşünüyorum. Bu kongre yapılacak ve orada kendimizi tartacağız." dediniz... Burada "iktidar da devrede olmasına rağmen" sözünüz dikkatimi çekti. Balgat'la Ak Parti'nin bir ilişkisi olduğunu mu demek istiyorsunuz?

-Balgat'ın iktidarla irtibatı var mı bilmem. Biz kongreyi başardıktan sonra, siz de görüyorsunuz, siz de tespit ettiniz, Anadolu ayakta. Siyasî olarak kendimizi ifade ettiğimiz ama sonra geri çekildiğimiz İç Anadolu'da büyük şahlanış var. Bunun anlamı nedir? Selçuklu coğrafyası bize geri döndü demektir. Büyük şehirlerde inanılmaz bir şehirli seçmen dönmesi var. Net bir şey söylüyorum. Biz bu kongremizi başardıktan sonra, Cenab-ı Allah nasip ederse kesinlikle iktidar olacağız. Dolayısıyla şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin mutlak önüne geçen bir harekettir... Onun için Erdoğan ve Davutoğlu tedbir alıyor.

- "Tedbir alma"nın manası ne?

- Hareketimizin engellenmesi için birçok şey yapılıyor şu anda. Meselâ Havuz'un a haber'inde, görevden alınan il başkanlarımızın yerine getirilenler tek tek konuşturulup ağırlıklı olarak benim aleyhime iftiranın atılmasına sebep olan bir sistem var. Havuz medyasından kabul edeceğimiz her yazar çizer aynı şeyi yazıyor, çiziyor. Dolayısıyla buradan çıkan sonuç şudur: Ben insanlara iftira atamam; bir irtibat var mıdır, yok mudur, bilmiyorum. Ama görünen o ki; iki tarafın da menfaatleri aynı noktada.

-Mahkemeye müdahaleden de söz ediliyor?

-Ben hukukun işleyeceğine inanıyorum. Başka alternatifi yok. Şimdiye kadar alınan kararlar bu kongrenin yapılacağı yönünde.

-Teveccüh çok fazla. Bu teveccüh sizin şahsınıza mı, yoksa MHP'ye mi?

-Şunu söylemek istiyorum: Evet, bir sevgi, bir sempati var. Ama Milliyetçi Hareket Partili Meral Akşener'e var. Asıl mevzu bu. Ama partiden bağımsız değil. Meral Akşener'e bu sevgiyi parti bağlantısız bir sevgi sempati olarak görmüyorum bunu.

-Dünkü (önceki günkü) salon konuşmanızda hanımlara yönelik bir sözünüz dikkatimi çekti: "Size yara yara öne geçmeyi öğreteceğim."

-Evet, dirsek ata ata.

-Burada hanımlara özel bir mesaj mı var?

-Kadınlar zorlanıyorlar. MHP, kadınların en aktif siyaset yaptığı bir siyasî alanlardan biridir. Ülkücülük diye bir kavram vardır. Ülkücülük kavramının içinde kadın ve erkek söz konusu değildir; aslolan ülküdaşlıktır. Kadınlarımızın aktif siyasetle ilgilenmeleri biraz geç oluyor. Çoluk var, çocuk var. Ama erkekler işleriyle ilgilenirlerken de siyaset yapmaya devam ediyorlar. Kendi aralarındaki dayanışma ruhu kadınlara göre daha yüksek. Bu anlamda söylüyorum ben sözü...

* * *

Sivas'ı görenler, bu iş bitti, diyor. Kalabalıklar aldatıcı olabilir mi? İnsanlar yıllardır hareketin içinde, her grubu denemişler ve olanları görerek olabilecekleri ölçüyorlar. İstanbul'dan, 12 Eylül öncesinin bütün cefasını çekmiş iki arkadaşla beraberdim. Her ikisi birlikte Genel Merkez'e "Siz Genel Başkan danışmanı oldunuz!" diye çağrılmışlardı. Biri hemşehrim ve yakın arkadaşım... Gittiler gördüler, odalarına oturdular. Ne danışan var, ne görüşen... Utanç verici...

Sivas'a baktıklarında, Balgat'ın manevra yapacak alanı kalmadığını söylediler. Haberimizde de okuyorsunuz, üst kurul delegeleri, son derece kararlılar. Kadınlar hele... Acaba, Meral Akşener için mi geliyorlar? Meral Hanım, röportajda da söyledi... MHP'de cinsiyet farkı olamaz... Yıllardır gözetlediğim şu... Sivas'ta da kadınlar öndeydi... Meral Akşener'in dediği gibi yara yara öne geçiyorlar. "Biz kadınız... Yol verin demiyorlar."

Sivas bir kavşak noktası, Doğu'dan Batı'ya geçiş çizgisi... Ötesi de bizim berisi de... Milliyetçi Hareket'in kaleleri yeniden inşa edilebilmesi için, teveccühün artarak sürmesi gerekir. Sivas'ta çakacak bir şimşek çizginin iki yüzünü de aydınlatacak...

Sivas gerçekten müthiş kalabalık.

Herkes olağanüstü kongreye kilitlenmiş.

Milat 8 Nisan!

Yazarın Diğer Yazıları