Türk’te ‘bir’ olalım!

MHP’nin bugün Adana’da büyük mitingi var. Recep T. Erdoğan 30 Mayıs’ta Reyhanlı’ya gidecekti. Miting hatırlatılmış olacaklar ki, bugüne çekti gidişini. MHP’nin mitingleri kalabalık ve halk dinamik... R. T. Erdoğan, belki, kendisini protesto edeceklerin mitinge katılacağını, dolayısıyla sokaklarda rahat dolaşacağını hesap etmiştir!
R. T. Erdoğan’ın ABD gezisinde kullandığı bir cümle dikkatinizi çekti mi?
“Türk” adını silmek için elinden geleni ardına koymayan R. T. Erdoğan, öyle bir an geliyor ki, “Türk/Türkler” demek zorunda kalıyor. Erdoğan, ABD’deyken ABD Ticaret Odasında yuvarlak masa toplantısına katılmış ve Türk firmalarından bahsetmiş: “5 Türk firması, kendilerine dışarıdan bakışta medyanın taktığı sıfat ’Çılgın Türkler’dir. Zaman zaman aramızdan böyle ’Çılgın Türkler’çıkar bizim, onlar bir yerde kaderi değiştirirler.”
R. T. Erdoğan, başkanlık sistemi için de “Türk tipi” ifadesini kullanmıştı.
“Çılgın Türkler” yerine “Çılgın Türkiyeliler” denebilir mi?
PKK’nın aklına uyup Türk’e tavır almayın, Anayasanın 66. maddesindeki tarif çok güzel... Bu “ümmet”in de tam tarifidir. Bütün samimiyetimle söylüyorum. İttihad-ı İslâm ütopya... Sahabe bile, Peygamber Efendimizden sonra anlaşamamış, hadi biraz daha ileri götüreyim, Hulefâ-yı Râşidîn’den sonra birbirlerine girmişler, aile saltanatı almış yürümüş, şimdi biz mi anlaşacağız? Hepimiz tebliğ vazifemizi yerine getirelim ama yıkıcıların/bölücülerin aklına uyup “Türk”e düşman olmayalım, halkın kafasını karıştırmayalım. Birlik zamanıdır. İki de bir ırk, Dersim, yeni yazı/eski yazı, Vahdettin deyip durmayın. Bırakın bunları ilim adamları tartışsınlar. Zaten tartışıyorlar. Zaman içinde ağır basan konular pratiğe dökülür, kimse itiraz etmez.
Özellikle Millî Mücadele dönemini iyi tahlil edin. Şu zamanda çıkaracağınız çok ders var. Mustafa Kemal ve arkadaşları gökten zembille inmediler. Osmanlı’nın subayları, Osmanlı’nın fikir ve siyaset adamlarıydılar.
Etnisite kutsanmasın! Kutsandıkça, farklılık çoğalır. İnsanlar birbirine düşman olur. Demokrasi işlesin. Çokluk kimdeyse kararı o versin, çokluk içinde olmayanlar fikirlerini söylesinler, makulde anlaşılsın. Türkiye’nin halkı bütündür. Bunun bir adı olmak zorundadır. Onun için “Türk” kararını sorgulayıp durmayın; başkaları başka yere çekiyorlar, siyasî emelleri için sözlerinizi kullanıyorlar. Türk’e düşmanlık eden, İslâma düşmanlık eder. Aklınıza yazın!
Recep Tayyip Bey! Prof. Dr. İskender Öksüz’ün “Türk’üm Özür Diliyorum” kitabı, ağırlıklı olarak sizin gazeteniz Star’daki tartışmalardır. Onda her şey vâzıh izah edilmiştir. Okudunuz mu? Bilge Kültür Sanat Yayınları sahibi Adnan Yüksel’e rica ediyorum, R. Tayyip Bey’e bir adet göndersin!
Gelin “Türk”te bir olalım, iri olalım, diri olalım!

Yazarın Diğer Yazıları