Trabzon’da MHP atakta!

AKP yönetimi, adına “Türk” demese bile, Türk bayrağına ve Türk’ün İstiklâl Marşı’na sarıldı. Böyle ama PKK/BDP’li yöneticiyi referans göstererek “Türk bayrağı değişsin.” diyen hanım gazeteciyi el üstünde tutuyor. AKP samimiyetsiz.
Bu telaş “Türk”ü silmek için erken davrandıklarının farkına vardıklarını gösteriyor. Allah’tan Türk bayraklı, İstiklâl Marşlı reklama YSK “Dur!” dedi. Açıkça kanunu çiğniyorlardı.
Son bir umut olarak “Türk”ün aslî değerlerine sarılsalar dahi, millet hırsızlıklarını ve bölücülüklerini affetmeyecek. Düşüş kesin...
Düşüş ama nasıl bir düşüş... Tepetaklak mı, hafif kayarak mı?
Trabzon da önemli bir merkez. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Hüseyin Örs Bey’i aradım, ardından Trabzon milletvekili Koray Aydın Bey’i... İkisiyle de ayrıntılı konuştum ve ikisi de çok umutlu.
MHP, bütün yurtta için için kabarıyor. Bu gerçek... Trabzon’daki yarışta, AKP ile başa baş... CHP çok gerilere düşmüş.
Dr. Hüseyin Örs’ü seçim çalışması için Şalpazarı’ına giderken yakaladım. “Yukarılara doğru çıkıyoruz, telefonum kesilebilir.” dedi. Biz sözümüzü bitirmiştik ki, telefon kesildi.
Trabzon’un18 ilçesi var. Şehrin gövdesi Ortahisar, diğer büyük ilçe şehirle hemen hemen bitişik Akçaabat. İkisinin nüfusunun toplamı diğer 16 ilçeye bedel. Ortahisar ve Akçaabat’ta MHP önde... Hüseyin Örs, Trabzon’un vaziyetini şöyle özetliyor:
“Bir kazaya kurban gitmezsek iki ilçeyi alırız gibi geliyor. Şalpazarı’nda, Çarşıbaşı’nda, Köprübaşı’nda, Çaykara’da birinci partiyiz, diğer ilçelerin bir çoğunda da yarışmacıyız. Sadece ikisinde yarışmacı görünmüyoruz. Bu ilçelerdeki oyları büyük şehre nasıl yansıtırız? Burası önemli. Daha önceki mahallî seçimlerde nasıl olsa MHP kazanamaz diye bizzat MHP’liler bile başka adaya oy vermişlerdi. Bu algıyı yıkmamız gerek ve çok şükür yıkıyoruz. CHP Ortahisar’da havlu atmış vaziyette. Biz şunu diyoruz: CHP bizim rakibimiz değil; AKP ile kıran kırana bir yarıştayız. MHP büyükşehirde kazanamaz algısını kırmak için 22 Mart’ta düzenleyeceğimiz büyük mitingin adını da ‘Büyükşehir Mitingi’ koyduk.”
MHP’nin Trabzon’da bir avantajı, değer partilerden çok daha erken seçim çalışmalarına başlaması... Dr. Hüseyin Örs, KTÜ İktisadî ve İdarî İlimler Fakültesi’nde hocayken, 1 Aralık’ta istifa ediyor ve sosyal medyadan adaylığını açıklıyor, hemen çalışmalara başlıyor. AKP ve CHP çok sonra harekete geçiyor. Hatta CHP, Hüseyin Örs’ün adaylığı kesinleşince, aday gösterdiği bir profesörden vazgeçiyor, Trabzon milletvekilini aday gösteriyor.
Dr. Hüseyin Örs’ün diğer özelliği spor camiasıyla iç içe olması... PTT 1. Lig takımı 1461 Trabzonspor’un başkanlığını iki dönem yürüttü. Takımın eski adı Karadenizspor’ken, onun döneminde şimdiki ismini alıyor. “Gidilmedik ilçe, gidilmedik köy bırakmadık. Hiç gitmediysek bir ilçeye beş kere gittik.” diyor Hüseyin Örs.
Yarın Trabzon’da MHP gövde gösterisi yapacak. Devlet Bahçeli, programı uymadığı için katılamıyor ama Koray Aydın “Büyükşehir Mitingi” için Trabzon’da olacak. MHP Trabzon’da ve diğer illerde neden atakta? Hırsızlık, rüşvet artık iktidarın ayrılmaz parçası olunca, muhâkeme yürütenler AKP’den MHP’ye geçiyorlar.
Trabzonlu ülkeyi soyanlara oy verir mi hiç!

Yazarın Diğer Yazıları