Suriye senin meselen!

Putin, Esad'ın yanında. Neden Esad'ın yanında? Bunun üzerinde ince ince düşünmek gerekir.

(Beşşâr'ın soyadı "aslan" anlamına Esed'dir. Türkçede, "çok mutlu" anlamındaki "Es'ad=Esad" söyleyişine alışıldığı için "Esad" yazıyorum.)

Orta Doğu'da nüfuzunu artıracak bir Rusya, Türkiye'nin güney sınırlarını kontrolde tutacak demektir.

Uzun vadede Türkiye, Rusya için bir tehlikedir. Rusya Federasyonu'nda 12 milyon Müslüman-Şaman-Hristiyan Türk yaşamaktadır. (Oran: %8,7).

Rusya'nın genişleme politikası zemin ve zamana göre depreşir. Rusya, Ukrayna'nın bir kısmını fiilen kontrolünde tutuyor şu anda. Sinop'tan dürbünle baksan görülecek Türk Kırım'ı, kendi sınırlarına kattı. Kafkaslardaki durum ürkütücü. Gürcistan'ı, 2008'de, Güney Osetya meselesinden dolayı bombaladı ve dize getirdi. Ermenistan, Rusların Kafkasya'daki İsrail'i mesabesinde. Putin zamanında Çeçenistan'daki direniş bitirildi.

Azerbaycan da bir Türk devletidir ve hiçbir zaman başını kaldırmaya fırsat verilmeyecektir; Ermenistan sürekli musallat edilecektir. Bir tarafta Azerbaycan'dan tedirgin olacak bir İran vardır.

Ruslar muazzam bir güçtür ve çevresindeki hiçbir ülkenin baş etmesi mümkün görülmemektedir.

"1944 Irkçılık ve Turancılık Davası"nın Sovyetler yüzünden açıldığını hatırlatmak isterim. TKP güdümüne girmemiş Türkçü aydınların Rusya içlerinde etkili olması korkutmuştur. Gerçekten Türkçü hareketlerin Sovyetlerinde nasıl karşılık bulduğunu Sovyetler içindeki Türk aydınlarından dinlemiştim. Eski Rusya'daki Türkçü hareketler, Türkiye'deki Türkçü hareketlerle orantılıydı.

Rusların yüreklerinin derûnunda "Bir Enver Paşa çıkar mı?" endişesi her zaman var olagelmiştir.

Ruslar, Şam'a ateş desteği sağlarken, asıl maksadın Türkiye'yi kıskaçta tutmak olacağını aklımızın bir köşesine yazalım.

Türkiye'de kardeşlik, birlik, dirlik paramparça...

Hırsızlıkların hesabını vermemiş ve üstelik üste çıkmaya çalışan birileri yönetimde en etkili.

Dört bir tarafımız yanarken, biz "Türk"ü nasıl sileriz, nasıl eritiriz, nasıl yok ederiz hesabı içine düşülmüş.

İktidar partisi mensupları, "Türk milleti" demeyen zırcahil bir kadına hak verme yarışında sıra kapma kavgasına tutuşmuşlar!

"Râbia selâmı" vermekten kollarında takat kalmayanlar, Türkiye'yi tehdit eden saldırılara bigâneler.

Türk doktrininden bahsetmiştim.

Putin, "Brejnev Doktrini"ni adını koymadan devam ettiriyor. Eskiden Sovyetler yönüne dönenler, Brejnev Doktrini'nin kapsama alanındaydı. Korunmaları için o ülkeye girilebilirdi. Brejnev'in yerini Putin aldı ve benzer doktrini savunuyor. Şimdi Rusya Federasyonu'na gül uzatanlar aynı doktrin içinde değerlendiriliyorlar.

Sovyetler, Suriye'de, sınırımızın hemen ötesinde Türklere bomba yağdırıyor. O Türklerin Türkiye'den başka kapıları yok.

Her zaman yazarım: Bütün Türklerin meselesi Türkiye'nin meselesi olmazsa, Misak-ı Millî'yi bile unutun siz!

Yazarın Diğer Yazıları