Parti kapatılmazsa...

HDP/PKK'lılara ve bilumum yan kuruluşlarına ceza geliyor.

R. T. Erdoğan öyle istedi; dönüşü yok. Reis ne derse o.

("Reis" adlandırmasını şunun için de kullanmayı tercih ediyorum. Zat-ı Muhterem'in ismi uzun. Yerim ise dar, sık isim geçince, vuruş sayısı artıyor. "Reis" kısa, yer kazandırıyor.)

Başından beri yazdıklarımızı, devleti yönetenler şimdi idrak edebiliyorlar. (Önceleri "kankalık" durumu vardı tabiî.) Belirttiğim gibi, HDP'nin kapatılmasını ilk biz dile getirdik. Sonra Bülent Arınç telaffuz etti. "Demokrat" maskeli hokkabaz yazar-çizer takımı ise, "Bu çağda parti kapatmak da ne oluyor!" naneleri yediler/yiyorlar.

Hükûmet kanadı, Millî Görüşçülerin partileri sık kapatıldığı, hatta kendileri iktidardayken kapatılma tehlikesi geçirdikleri için, parti kapatmaya mesafeliler.

Daha önce burada, kanunları yazdık, hukukçuların görüşlerini verdik. İspanya örneğini sık hatırlattık.

Biz, kanunları işletin, diyoruz. 14 maddelik "bölme" bildirisi yayınladılar mı? Yayınladılar. "Bu hendekler demokrasi için, insan hakları için, öz yönetim için..." diyorlar mı? Diyorlar... Eeee!?

Ayrıca cephe gerisi kontrol altına a-lın-ma-lı-dır!

106 devşirme, "Kandil"in yağını beslemek için, Diyarbakır'a gitti. "Hepimiz Ermeni'yiz" Taşnakçıları, bazı siyasî İslâmcılar ve PKK'nın teorisyenleri kol kolaydılar. Boyunlarına "aydın" yaftası asmış uşak ruhlu maşalar bu ülke insanına çok çektirdiler. Diyarbakır'a sokulmadan toplanmalıydılar.

Reis, dokunulmazlıkların kaldırılmasından bahsediyor:

"İki eş başkanın yaptığı açıklamalar kesinlikle anayasa suçu. Haklarında cumhuriyet başsavcılıklarının başlattıkları süreçler var. Bu konular takip edilmeli. Parti kapatma olayı gündeme dahi gelmemeli. Ama suçu irtikâp eden milletvekili, belediye başkanı veya başkaları olabilir. Bunlar bunun bedelini ödemek durumundadır. (...) Dokunulmazlıklarının kaldırılması suretiyle başlayacak süreç, inanıyorum ki terörle mücadele açısından ülkemizdeki havayı da olumlu yönde etkileyecektir. Ülkeyi parçalayıp bölmeye yönelik mesajları kabul etmemiz mümkün değil. Devlet içinde devleti kabul etmemiz asla mümkün değil. Bunlara karşı gerekli cevabın verilmesi, müeyyide uygulanması, yargı mekanizmasının devreye girmesi suretiyle atılması gereken adımlar var. Meclis'te 160'ı aşkın dosyaları var. Bunlar gözden geçirildiği zaman neyi kapsıyor, masaya yatırılacak ve ona göre adım atılacaktır."

Reis, Allah aşkına "Parti kapatılmamalı!" diyorsun ama parti mekânları birer militan devşirme merkezleri hâline gelmiş. Bu mekânlarda toplanıyorlar. Bombayı, molotof kokteylini, tüfeği alan sokaklara fırlıyor. Katlediyor, yakıyor, yıkıyor.

Sizin dizginlemeniz yüzünden Yargıtay Başsavcılığı da harekete geçemiyor; çekine çekine bir iki satır yazı yazıp, "Şunları cevaplasanız mutlu oluruz." demeye getiriyorlar. Hâlbuki kanun çok açık.. Terörle iç içe olan parti kapatılır.

Reis, "Parti kapatılması gündeme dahi gelmesin." demekle adlî mercileri, vazifelerine yapmaya mâni olarak suça teşvik ettiğinizi düşünüyor musunuz?

Anayasa'nın 68 ve 69. maddeleri HDP ve benzerlerini silip atıyor. Lehlerine çalışacak AİHM bile itiraz edemez!

Yazarın Diğer Yazıları