“Nefretçiler”den haber var

“Nefret Söylemcileri”nin yüzüne gerçekleri vurunca çarpıldılar, sarsıldılar.
Siz kimsiniz? Liyakatiniz ne? Ölçünüz ne? Kafanıza göre bu “nefret eden”, şu “nefret etmeyen” diye Nasrettin Hoca’nın karpuz kabuğu ayıkladığı gibi, insanları kategorilere ayırabilir misiniz?
Ben de sizin gibi “nefretçi” bir site kurayım, insanlara istediğim gibi çamur atayım!.. Yağma yok!
Tekrar hatırlatayım: Hrant Dink Vakfı, “Nefret Söylemcileri”, Agos gazetesi iç içe... Peşinen bizi “Ermeni düşmanı” ilân ediyorlar. “Ermeniler” aleyhine hayatta bir kelime kullanmış değilim! Ben, Türk’ten nefret eden zihniyet üzerine yazdım. Bunların işbirlikçilerini ortaya çıkardım!
“Nefretçilerin”, Türk düşmanlığını deşifre ettiğimiz için, bizi hedefe aldılar. Tıynetlerini bildiğim için uzun süre yazdıklarını önemsemedim. Bazı köşelerde, PKK/ASALA’yı meşrulaştırmak isteyen işbirlikçiler “Nefret Söylemcileri”ni övünce, gerçekleri yazmak üzerime farz oldu!
“Nefretçiler”, benim edebiyat kitabımda kaç Ermeni edebiyatçının biyografisini verdiğimden haberleri var mı? (Agos’un yazarlarından iki ismi yeni baskıda kitaba alacağım: Biri Markar Eseyan, diğeri Karin Karakaşlı. Markar’ın üslûbunu beğeniyorum. Dolgun... Karin’de tereddütteyim!)
İmralı’daki Konuk’ta, Öcalan’ın duruşması sırasında şehit yakınlarının avukatı Fuat Turgut’un Öcalan’a “Ermeni misin?” diye sorduğunda yaşanan tartışmaları yorumlarken yazdıklarımı da, Allah bilir, okumamışlardır. Filistin’de, Bîrzeyt Üniversitesi’nin Genel Sekreteri Ermeni idi. Onun için yazdıklarımı da bilmiyorlardır. Gerçekçiliğimi öğrensinler diye bunları yazdım.

***

Nefret Söylemcileri, Sorumlu Yazıişleri Müdürü’müze, noter tasdikli bir “Düzeltme ve Cevap” göndermişler. Dün de yazdım... Çok ayıp ettiler! Her yazdıklarını zaten yayımlıyorum. Açıklamayı mı yayımlamayacağım!
Avukatlarının biri önemli: Fethiye Çetin. Zehir zemberek konuşmaları insanı irkiltir!
Notere yazdıkları yazı şu:
Arslan Tekin tarafından yazılmış bulunan ‘Nefret Söylemcileri’ başlıklı ve yine 12.09.2012 tarihli ‘Asala’nın İşbirlikçileri’ başlıklı ve yine 19.09.2012 tarihli ‘Kinciler nefretçiler’ başlıklı yazıda, 20.09.2012 tarihli ‘Türk’e Karşı Zihniyet’ başlıklı yazıda, 21.09.2012 tarihli ‘Cephe gerisi Tedbir’ başlıklı yazılarda, müvekkilimiz hakkında gerçeğe aykırı, onurunu, kişilik hakları ve itibarını, saygınlığını rencide edici ve müvekkili töhmet altında bırakarak hakkında yanlış intiba yaratan, kendinden başkalarının haklarını ve eşitliğini yok sayan ayrımcı ve nefret içeren ifadelere yer verilmesi nedeniyle ekte yer alan Düzeltme ve Cevap Yazısı’nın Basın Kanunu 14. maddesine uygun şekilde mülahaza ve işaret konulmaksızın ilk çıkacak sayıda, hiçbir değişiklik yapılmaksızın... yayınlanması...”
Yarın, açıklamayı vermeye başlayacağım. Ama sonra söyleyeceklerim var. Hem de, “insan hakları” ve “nefret” meselelerini çok iyi bilen bir ismin değerlendirmeleri ışığında...

Yazarın Diğer Yazıları