Ne halifelik amma?

IŞİD denen katiller sürüsü halifelik ilân etmişmiş! Halifelik diye bir şey yok ve hepsi siyasî... Halef nedir? Ardından gelen... “Halîfe” birinin yerine geçen. Bu sıfat dinî anlamda kullanılagelmiş. Hulefâ-i Râşidin’i (632-661) say gerisini at!
Emevîler, Hz. Peygamber’in soyuna karşı “zafer” (!) kazanarak kendilerini halife ilân ediyorlar. Böyle halifelik olur mu? Üstelik babadan oğula tevârüs ediyor ve bu da yol oluyor. Abbasîler de aynı yolda yürüyorlar, Osmanlılar da! (Arada Memlûklular var ve şartları farklı.)
Hulefâ-i Râşidîn: Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali...
Peygamber Efendimizden sonra niye Hz. Ebubekir geçti de, Hz. Ali geçmedi? Hz. Ali Hz. Peygamber’in hem yeğeni, hem damadı idi. Sırası ancak Hz. Ebubekir, Hz. Ömer ve Hz. Osman’dan sonra geliyor. O da büyük tartışmalarla... Ve o tartışmaların acısını hâlâ Müslümanlar yüreklerinde duyuyorlar ve hâlâ kendi aralarındaki kanlı hesaplaşmaların bir sebebi görebiliyorlar! Halifelik ilân eden katiller sürüsü Şîa bildiklerini, “kâfir” dediklerinden önce öldürüyorlar. Hem de kelle keserek... İğrenç! Asıl “küfür” budur! Neden sonraki yönetimlerde “ehil” yerine “oğul” tercih edildi? Kur’ân-ı Kerîm’de hangi âyette bu hükmü bulabiliyorsunuz! Hz. Peygamber’e atfedilen bir söz vardır: “Benden sonra hilafet 30 yıldır. Sonra hanedanlık başlar.” Hz. Ali’nin oğlu Hz. Hasan’ı da katarlar. Sonrası hükümdarlık... Eğer bu hadis sahih ise nihayetinde Hz. Peygamber de belli zamandan sonra hilâfet olmayacaktır, buyurmuştur. Bu bile insanları uyandırmamış. “Halifelik” iye “hükümdarlık” yan yana gelebilir mi? Ama getirdiler! Halifelik göz boyamadır sadece. Zaman zaman İslâm âleminde “birlik” ve “dayanışma” için faydası olmuştur.
Yine sadece ve sadece İbn Haldun’u okuyun derim!Adamlar kendilerine göre şer’iat uyguluyorlar.Ne şeriatı ya!... IŞİD doğrudan doğruya Kur’ân’a kastediyor! Irak’ta mı, Suriye’de mi, ellerinde tuttukları bir bölgede bir kadını zina etti diye recmetmişler... Yani taşlayarak öldürmüşler. Müslümanlar arasında kuyuya taş atan çoktur. Dünyanın bütün Müslüman akıllıları bir araya gelse o taşı çıkarmazlar... “Recm” de böyle... Elbette Allah onlardan bunun hesabını soracaktır!Geçen gün Habertürk kanalında Cübbeli Ahmet Hoca’ya rastladım... Tam da IŞİD’in anlatıyordu. Kendi lisan-ı üslûbuyla, halkın kafasına dank edecek şekilde IŞİD ne olup olmadığını birkaç cümleyle ortaya koydu. Aferin Cübbeli! Bu noktada gerçekten Kur’ân’ı çok iyi açıkladın.
(Cübbeli’den Recep T. Erdoğan’ın da “Müslümanlık” adına işlediği günahları bir bir sıralamasını istemek hakkımız. Meselâ sıfırlanan paralar... “10 milyon yetmez, vermek zorunda, sonra nasıl olsa kucağımıza oturacak!” sözleri ve daha niceleri... Öncelikle Hayrettin Karaman adlı sözüm ona “büyük alim”in “rüşvet” üzerine verdiği fetvaları... Şöyle bir hepsine neşter vursa... Çok gerek Cübbeli Hoca... Din-i mübîn-i İslâm için ortaya çıkmalısın!)Sonra “hilâfet” ülkesi Osmanlı’da fuhuş ve cezası üzerinde duracağım.

Yazarın Diğer Yazıları