MHP yönetimi okusun!

Halk nerede duruyor, muhalefet partileri nerede? Hususiyetle, öküz altında buzağı aramadan, MHP yönetimi aşağıda yazılanları okumalıdır.
Araya girmeden İstanbul Esenyurt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Doğan’ın anlattıklarını naklediyorum:
“Biz partilerin bütün davetlerine icabet ederiz. Problemlerimizi aktarırız. TBMM’ye getirmelerini talep ederiz. En son katıldığım MHP’nin 3. Bölge İstişare Toplantısı’na Esenyurt İlçe Başkanlığınca davet edildik. Toplantıya MHP İstanbul Milletvekilleri Meral Akşener, Atilla Kaya ve Celal Adan katılmışlardı. Bu milletvekillerimiz Türkiye’nin sorunlarını ve bizim taleplerimizi paylaşacaklarını ümit ederek masaya oturduk. Üzülerek söylüyorum, 2 saat bizim varlığımız ve yokluğumuz onlara bir şey ifade etmedi, konuşan her milletvekili Öcalan’dan başladı, Öcalan’dan bitirdi konuyu. Tabiî burada konuşulanlar Türkiye’nin gündeminde. Çözüm süreci var, şu var bu var... Tamam bunlar önemli. Ama Türkiye’nin sorunları sadece bu değil. Türkiye’nin en büyük sorunu zaten muhalefetin muhalefet olarak halkın sorunlarını gündeme getirmemesi. Esnafın bir sürü sorunu var. Bizden yazılı da istediler. Verdik. Örneğin alışveriş merkezlerinin (AVM) sınırlandırılmaması, süpermarketlerin şehir dışına çıkarılması, vergi yükünün fazla olması, Bağ-Kur primlerin yüksek olması... Saysam en az 50 sorun sayarım. İktidar partisi bunların ne kadarını karşılıyorsa buna eyvallah ederiz. Sadece MHP için demiyorum, CHP de aynı. Muhalefet partileri bunları bilmiyor. Muhalefetin gündeminde ekonomi, eğitim, sağlık, işsizlik yok. Muhalefet 2 şeye takılmış: bir; çözüm sürecine karşı çıkmak, iki; hırsızlık, yolsuzluk. Orada gördüğüm, Meral Akşener Hanımefendi başından sonuna kadar Öcalan’dan başladı, Kandil’i yıktı, bayrağı dikti, işte Öcalan’ı astı kesti. 30 yıldır bu adamı asıp kesiyorlar ama adam canlı, orada! Atilla Kaya da aynı şeyleri söyledi, diğer milletvekili de, ilçe başkanı da aynı şeyleri söylediler.
Biz toplantı bittikten sonra o bölgenin tanınmış ismi MYK üyesi Muharrem Yıldız’la, Esenyurt ve Avcılar MHP yöneticileri bir araya geldik. Bu toplantının kendi aramızda değerlendirmesini yaptık. İlçe başkanlarına dedim ki; arkadaşlar niye çağırdınız bizi buraya? Esnafın sorunlarını sordunuz mu? Esnafın sorunlarını Meclis’e taşıyalım, hükûmete bunları dayatalım, dediniz mi? Ekonomik sıkıntı var; esnafın kredileri ne durumdadır? Faizler ne durumdadır? Bunları tartışmadınız. Öcalan’ı BDP bile bu kadar anlatmıyor. Bu ismi ben duymak istemiyorum.”
Kooperatif Başkanı Gürsel Doğan daha birçok örnek verdi. CHP’nin de toplantılarına gittiğini, onların da halkın dertlerinin dışında konuştuklarını söyledi.
Mesele şu: Halkın beklentisiyle, muhalefetin gündemi farklı.
Halk ne diyor AKP için: “Çalıyorlar ama çalışıyorlar.”
Bu söz dikkate alınmalıdır. “Yeter ki çalışsınlar, çalmalarına da razıyız.” denmesi çok acı. Muhalefet, ekonomik ve sosyal projelerini inandırıcı bir şekilde, yurdun dört bir tarafında anlatmalı. Halkı bütünüyle kucaklamalıdır. İnsanlarımız çaldıklarına inandığı bir partiye oy vermeye mecbur bırakılmamalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları