MHP kongreleri

CHP kurultayları peş peşe geldiği ve fazlasıyla gürültülü olduğu için sadece CHP’nin kurultaylarını biliyoruz neredeyse... Başka partilerin de kurultayları oluyor. MHP bu yıl olağan büyük kurultayını yapacak. Kurultaya daha var.

Ön hazırlıkları sürüyor.

İlçe kongreleri yapılıyor, ardından il kongreleri yapılacak.

Teşkilâttan sorumlu genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın. İkimiz de DTCF’liyiz. Ben birkaç dönem öndeyim. Semih Yalçınlara fakülteyi bıraktığımızda okul bayağı “temiz”di; karşıt görüşlüler arada toplu gelip bağırıp çağırıyorlar, sonra “cephe”yi zorluyorlardı. Hatta son sınıfa geldiğimizde güç de toplamışlardı. Çatışmalar yüzünden 11 defa okul kapanmış, bu yüzden yarı yılı kaybetmiştik. Semih Yalçınların dönemi tam bir kaostu. 1970’li yılların ikinci yarısından bahsediyorum. Allah bir daha o günleri yaşatmasın. Semih Yalçın hâlâ aşık kemiğinde kurşun taşır.

***

Semih Yalçın ve arkadaşları bu sıra kesif bir çalışma içinde... Kongreye hazırlanıyorlar.

Hazırlıkları ne durumda öğreneyim dedim. Semih Yalçın şu bilgileri verdi:

* Bugüne kadar 947 ilçe teşkilâtının 739’unun ilçe kongreleri tamamlandı. İlk il kongremiz de 3 Mart 2012 tarihinde Erzurum il teşkilâtı tarafından gerçekleştirildi. İlçe kongreleri muhtemelen nisan ayında tamamlanacak.

* 78 il teşkilâtımız vardır. Geriye kalan 77’sindeki kongrelerde, il teşkilâtları hazırlıklarını bitirdikçe yapılacak, kongre süreci sonbahara kadar tamamlanmış olacaktır.

* Kongrelerimiz demokratik çerçeve içerisinde yapılmakta, 10. Olağan Kurultay’da oy kullanacak üst kurul delegeleri teşkilât mensuplarımızın hür iradeleriyle seçilmektedir.

* Genel Merkezimizin, kongrelerde illa tek aday, tek liste çıkarılması gibi bir talebi, dayatması söz konusu değildir. Partimizin politikalarını benimsemiş arkadaşlarımız aday olma ve demokratik yarışa katılma hakkına sahiptirler.

* Memleketin içinde bulunduğu şartları göz önüne alan MHP, kongre süreciyle yeniden silkiniş ve diriliş hamlesi başlatmıştır.

* 10. Olağan Kurultay, özellikle referandum ve seçim sürecinde artış gösteren MHP’ye ve camiamıza yönelik baskıları ters yüz edecek bir çıkış, birlik ve bütünlüğümüzü yok etmeye yeltenenlere güçlü bir karşı duruş olacaktır.

* 10. Olağan Kurultay, Ülkücü-Milliyetçi Hareket’i tek vücut hâlinde toplayacak, camiamızda birlik ve dayanışmayı sağlayacak bir kurultay olacaktır.

***

Semih Yalçın’ın verdiği bilgiler ve temennileri bunlar.

Yazarın Diğer Yazıları