MHP atakta

MHP’nin seçim beyannamesi şu anda Devlet Bahçeli’nin önünde... Belki bu yazı çıktığında açıklanmış da olur. Aday olacak bürokratlar istifalarını verdiler. Rekorun Ak Parti’de olması manalı görülmemelidir. Bal tutan parmak yalıyor. AKP’nin aday adayları yolsuzluğu, hırsızlığı ve çok daha önemlisi “çözüm” diye diye PKK’yı meşrulaştırmaya destek olunacakmış, umursamıyor. İkbâl gözünü karartıyor insanın.
MHP’nin iki önemli bürokrata teklif götürdüğü konuşuluyor. Başkaları da vardır. Hak edene, getirisi olana teklif götürülmelidir. Tabiî, bilemeyiz ama asgarî müşterekler, camianın hassasiyetleri dikkate alınıp teklif götürülüyordur.
Bir şey daha diyeyim... Ali Babacan’ın bile ağzı yoklanabilir. Yukarı ile anlaşamadığı açık. Üç dönem meselesinden aday da olamayacak.
Ali Babacan’ın çok yakınında olan birine teklif götürüldüğüne göre, neden onun da niyetinin öğrenilmesi için görüşülmesin!
Ya AYM başkanlığından ayrılan Haşim Kılıç? Özel bilgi: Zemin yokladım, siyasete girmeyeceğim, demiyor; başımın kalabalığı bir dağılsın, bakalım, diyor.
MHP’de bir hareketlilik gözleniyor. Bu seçimin ülke için ne kadar hayatî olduğunu idrâk edenler, her şeyi bir tarafa bırakmalı ve “başarı” ya odaklanmalıdır.
21 Mart’ta MHP’nin olağan kongresi yapılacak. Şimdilik tek aday görünüyor. Bu saatten sonra kimse aday olarak çıkmaz. Göstermelik bir iki isim, belki adından söz ettirebilir.
21 Mart, birliğin pekiştirilmesi için bir fırsattır.
Kimse kimseye, zamanında sen benim karşımdaydın, sen bana yanaşmadın, dememelidir.
Seçimde sandıkların korunması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Oy oranlarıyla oynandığı tescil edildi.
Devlet Bahçeli, sandıkların emniyeti için kesin talimat vermiş. İllerde sandık emniyeti için raporlar hazırlandı.
MHP’den aday adayı bir arkadaşımla konuştum. Anadolu’nun nabzını tutanlardan. Kırşehir mitingine de katılmış. Birkaç gün önce Recep T. Erdoğan orada miting yapıyor, Bahçeli, sözünde durarak, onun miting yaptığı yerde miting yapıyor. R. T. Erdoğan için devletin her imkânı seferber edildiği hâlde, ne kalabalık var, ne heyecan... MHP’nin mitingi öyle değil; heyecan dorukta ve çok kalabalık. R. T. Erdoğan’ın iki misli... Bunu başka kanallardan da teyit ettirdim. Yakında Bursa’da miting yapılacak. Organizasyon mükemmel olmalı ve herkes gönüllü mitinge katılmalıdır.
Konuştuğum arkadaşın anlattıklarını aktarıyorum:
“Değişik birimlerden sorumlu parti yönetimi çok bir ciddî bir çalışma içinde... Diğer bölgeler için bir şey diyemem ama benim bölgemde mahalle sorumlusuna, sokak sorumlusuna, apartman sorumlusuna kadar tespit ediliyor. Benim bulunduğum ilde sandık sorumlularını bile belirledik. Ayrıca sorumlulara Genel Merkez’in direktifleri doğrultusunda eğitim de vereceğiz. Hukukçu arkadaşlar devreye giriyorlar. Sandık tutanakları seçim kuruluna teslim edilene kadar takipçi olunacak.”
Bu köşede doğru bildiğimizi yazıyoruz. Kimseyi ne tenkit etmek için tenkit ediyoruz, ne birini gereksiz övüyoruz. Bu hususu göz önünde bulundurmalıyız. Tenkit elbette olacak. Tenkitler uyarı niteliktedir. Parti yönetimi herkesi memnun edemez ama, memnun olmayanlar da parti yönetimin tavrına hak verecek noktaya gelebilmelidir. Bu da yönetimin kılı kırk yarmasıyla bağlantılıdır.

Yazarın Diğer Yazıları