Memleket sahipsiz değil!

İstanbul’da peş peşe iki iftara katıldım. İsmail Hakkı Altun ve Mustafa Çakıroğlu’nun birlikte organize ettikleri iftar çok kalabalıktı. Ümraniye’de Boğaz’a hâkim bir tepede Trabzonluların rağbet ettikleri bir mekânda verilen iftarda belki bin kişi vardı. Ankara’dan da misafirler gelmişti. Geçen 4 Kasım’da MHP’nin büyük kongresinde genel başkan adaylığında hatırı sayılır bir oy alan Trabzon milletvekili Koray Aydın iftardaydı... İstanbul milletvekili Ali Torlak, eski İstanbul belediye başkan adayı Ahmet Vefik Alp, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eski MHP milletvekili, genel başkan adaylarından Ahmet Çakar, Turan Kültür Vakfı Başkanı Rasim Ekşi oradaydılar.
Koray Aydın bir konuşma yaptı. Parti içi meselelere girmedi ve AKP Hükûmetinin üzerine gitti; ekonomik faaliyetlerini ağır tenkit etti, bir sürü rakam verdi, bu gidiş hayra alamet değil, demeye getirdi.


***


Sonra Florya’da Atatürk Köşkü’nde bir arkadaş grubu olarak iftarda bir araya geldik. Ev sahipleri Mustafa Verkaya ve Fethi Yıldız’dı. Eskilerden Ali Armağan, tanınmış avukatlarımızdan Mustafa Avlağı, bir gün önce de birlikte olduğumuz TMC Yapım’ın sahiplerinden Cevat Saraç, Bekir Gül daha birçok arkadaş geç vakte kadar konuştuk.
Mustafa Verkaya eski MHP milletvekili ve 12 Eylül öncesi İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı’ydı. Fethi Yıldız da yine İstanbul Ülkü Ocakları başkanlarından... Mustafa Avlağı dönem arkadaşlarından... O zaman ben de her üçüyle bir aradayım. Bir eksiğimiz Mehmet Gül’dü... Tabiî rahmetle andık. Ali Armağan bizden daha eskidir.
İki iftarda görülen şu idi: İnsanlar 20’li yaşlarda ne ise 50’lili, 60’lı yaşlarda da o idi. “Ne olacak hâlimiz?” sorusu burgu gibi beyni deliyor.
Dün yazdım, Cevat Saraç, Bingöl’de açılacak havaalanına, 1977-1979 yılları arasında o şehirde MHP’den belediye başkanlığı yapan şehit Hikmet Tekin’in adının verilmesi gerektiğini söylüyor ve başlatılan kampanyayı var gücüyle destekliyor. Bence hükûmete neden bu ismin verilmesi gerektiği bir bir anlatılmadır. MHP yönetimi kesin tavrını koymalıdır. Eğer Hikmet Tekin’in adı verilmiyorsa, demek ki, tek çekinilen PKK’dır. Çünkü karşısına kimi çıkarırsanız çıkarın Hikmet Tekin’in isminin önüne geçemez.
İki iftardaki dinamizm bana şunu gösterdi: Memleket sahipsiz değil!

Yazarın Diğer Yazıları