Koalisyon kurarken...

Koalisyon’da, AKP’nin 13 yıllık iktidarında tahribatın büyüklüğü içeriden öğrenilecektir.

AKP ile ortaklık kuracak parti, ince hesap yapmalı ve kendi zaviyesinden meseleyi enine boyuna masaya yatırmalıdır. Ortak hükûmet edildiğinde, düzeltilebilecek, halka verilebilecek bir şey kalmadığını gösterebilmek için elinde sağlam bilgilerin bulunması gerekiyor.

TBMM’de dört parti var: Ak Parti, CHP, MHP ve HDP.

HDP’yi ciddiye almıyorum ve esasında “parti” olarak da görmüyorum.

Biz içerinden hançerlenmeye alışkın bir milletiz. 12 Eylül öncesi “maşalar”ın ülkeyi nasıl kan gölüne çevirdiklerin biliyorsunuz. Maalesef halkımız eli silâhlıların önünü açan partilere neredeyse iktidarı kuracak oy vermiştir.

HDP ile koalisyon kurabilecek partiler AKP ve CHP, “Biz İmralı’yla da Kandil’le de görüşürüz. Hükûmeti ikisiyle de paylaşırız.” diyebileceklerse masaya otursunlar. Yoksa halkı kandırırlar. Kandil’dekiler, şimdi, hiç konuşmadıkları kadar çok konuşuyorlar ve HDP’nin nasıl bir hükûmette yer alması gerektiğini söylüyorlar.

Burada açıkça yazıyorum: HDP’nin oyları “asabiyet” oylarıdır, kandırılmışların oylarıdır, basiretsizlerin oylarıdır, şımarıkların oylarıdır. HDP’yi önemseyenler yanılırlar. AKP, 7 Haziran’dan önce HDP ile birlikte hareket ediyordu. İmralı’ya, Kandil’e heyetler gönderiyor, Dolmabahçe Sarayı’nda PKK’nın 10 maddelik bildirisini açıklatıyordu. Kazanan kim?

Onun için MHP’yi HDP ile ortaklığa icbar etmeye kalkışanlar 40 defa düşünsünler.

AKP ve CHP, devleti PKK ile birlikte yönetmek, ülkenin mahremiyetini Kandil’le paylaşmak istiyorlarsa HDP ile ortaklık kursunlar!

Kesinlikle HDP’siz alternatifler üzerinde durulmalıdır.

Almanya’dan gelmiş şu mektup meseleye başka açıdan bakıyor:

“‘Koalisyon yaramıyor’ safsatası sermaye güdümündeki medyanın pompalamasıdır. Almanya yarım asırdır koalisyonla yönetiliyor. Koalisyon uzlaşma kültürünü geliştirir. Kişileri birbirine karşı yumuşatır. Karşılıklı denetimi artırır... Öyle gerildik, öyle ayrıştırıldık ki ben bile bazen gazete yorumlarına, kızıyor, sövüyorum. Ayrıca, bana göre koalisyon olmayacak. Bir sürü oyalamadan sonra AKP azınlık hükümeti kuracak, güvenoyu bile alır... ‘Tek başına iktidar iş yapar’fikri de safsata. Her zaman geçerli değil... 13 yıldır servet ve istihdam yaratan hiç bir yatırımları olmadı. Fedakâr, cefakâr atalarımızın 80 yılda kurdukları, yüzlerce istihdam ve servet yaratan tesisleri haraç mezat satıp yediler. Bazı şaşaalı alt yapı yatırımlarını toplanan vergilerle yapsalar, eyvallah. Milletin geleceğini birtakım firmalara (yabancılara) sattılar, ’yapın, şu kadar yıl milleti soyabildiğiniz kadar soyun’dediler. Bunlar dindar, kindar ve de mundar nesil için uğraşırken, 50 yıl önce bizden 3-4 kat fakir köylü toplumu Güney Kore bugün kişi başına 30.000 $ millî gelir ile 5G teknolojisinde başa güreşiyor. Alın size tek başına iktidar!” (O. Sertkaya)

Hiçbir görüş yabana atılamaz. Herkes fikrini söylesin ve sonunda çokluğun mutabık kaldığı bir noktaya gelinsin ama bir an önce gelinsin. Halk istikrar istiyor.

Yazarın Diğer Yazıları