Kaset satıyorum var mı alan!

Bu kaset meselesi nereye kadar?Daha seçime varken dört kaset çıktı.Planlı bir saldırı olduğu açık... Birileri zarar görecek ve birileri bundan faydalanacak.
Faydalanacak kesim, hesabını çok iyi yapıyor.
Bu kasetlerin arkasının geleceği şundan belli...
Daha seçime var... Bu kasetler tartışılır, kaset kahramanları istifa ettirilir, parti yönetimi de “Kaset çıkaranlardan Allah razı olsun, içimizdeki çürükleri onların sayesinde temizledik” der, seçmenine güven verilir, sonra yola devam edilirdi.
Şu anda öyle bir çizgideyiz ki, kasetçilerin arkasındaki güç, hesabını -kendisince- çok sağlam yapmış... “Kaset muzdaribi parti” yi anakonda gücüyle yavaş yavaş sıkıp en son “bel” kavramasıyla kündeye düşürmek istiyor.
Herkes soluğunu tutmuş bekliyor.
Anakondanın son hamlesi ne zaman?
Tahmin yürütelim...
Seçim atmosferinin son haftası olabilir mi?

***


Artık milletin kaseti kanıksadığını kabul edelim...
Hayatın kendisi “kaset” zaten...
Politikacıların kaseti sadece ilgi çekiyor.
Bir partinin genel başkanının kasetini çıkardılar...
Ne oldu? Genel başkan istifasını verdi.
Ne değişti şimdi? Mustafî genel başkan bir “mağduriyet kahramanı”.
Son dört kasetin çıktığı isimlerin ikisinin bilmiyorum ama son ikisinin “ilişkiler” inden çevresinin haberi varmış. Bana yakın arkadaşları anlattı. “Ailevî meseleleri” nden bahsedildi ve onların biraz da “erkeklik ihtirası” yla olsa gerek, ileride bunun kokusunun çıkabileceğini umursamadan “ilişkiler” ni devam ettirdiği anlaşılıyor.
Söz konusu “kaset” olunca, mahiyet birden değişiveriyor; “ilişki” bambaşka bir havaya bürünüyor.
Meseleye “çarpıklık” ve “namus” tan yaklaşırsak, mustafî genel başkanın kaseti bir “mağduriyet kahramanı” çıkardıysa, son kasetler söz konusu partiyi ne kadar etkiler sizce? Şu anda politik ekranda “zaaf” ı olanlar ayıklanmış görüntüsü yer alıyor.
Daha seçime bir ay var.
Yukarıda belirttiğim gibi, “parti” üzerine sistemli geliniyor; mutlaka zarar verilmek ve bu partiye oy atmayı düşünen seçmen bir başka partiye yönlendirilmek isteniyor.
Bu partinin yıpranmasından “fayda” umanlar, seçmeni, daha kendisini toparlamadan “Lânet olsun!... Ne bu ya! Giderim şu partiye oy veririm” kıvamına sokacakları psikolojik sınırı ayarlayacaklar.
Hep beraber kafa yoralım...
Psikolojik sınır ne zaman ayarlanabilir?
Dediğim gibi seçime bir hafta kala heybeden kasetin büyüğünün çıkarılması gibi planlar da olabilir. (“Sanırım” diye bir not da düşeyim. Yanılabilirim de.)

***


Meselenin diğer yüzü...
Kaset olayı fecî bir şey...
Casusluk için kullanırsın, yolsuzluk için kullanırsın, katili yakalamak için kullanırsın, cinayetin önüne geçmek için kullanırsın ama bir partiyi çökertmek için bu yola girersen ve kimse hesap sormazsa, insanlar evlerinde bile rahat edemezler!

Yazarın Diğer Yazıları