İlk ve son tutanak

İmralı tutanakları yayınlandı, diye haberler çıkıyor. Tutanaklardan pasajlar veriliyor.

Ak Parti, ağız ucuyla yalanlıyor ama hepsinin doğru olduğu muhakkak. Neden "muhakkak" dedim. Onların "çözüm süreci"nde(!), "Tuzağa düşmeyin. PKK sizin müsamahanızdan azamî istifade edecek. Vereceğini her taviz PKK'nın bir adım ileriye gitmesidir. Devlet imkânlarıyla PKK propagandası yaptırmayın. Meydanlarda adamların seroklarının mektuplarını okutmayın, Güneydoğu'muzda insanları sahipsiz bırakmayın, PKK'nın insafına terk etmeyin." diye o kadar çok yazdık ki... Toplasak kitap olur. (Kitap deyince... İlk İmralı tutanağı hangisi biliyor musunuz? Aşağıda anlatacağım.)

Bizleri dinlemeliydiler. Dinlenmedikleri gibi, "Barış değil, kan isteyenler!" diye suçladılar!

Sonra ne oldu? Söylediklerimiz bir bir çıktı. Biz onlar gibi yapmadık... "Defalarca size anlattık dinlemediniz. PKK'nın kuyruğuna takıldınız; kanka oldunuz. Dolmabahçe Sarayı'nda bölünme maddelerini birlikte okudunuz. Ne hâliniz varsa görün!" demedik... "'Ülke bütünlüğü' de, 'tek bayrak' de, yeter." dedik. "Türk" demekte zorlansalar da, bu ülke sınırlarındaki herkesin "Türk" şümûlüne girdiğini, bayrağın adının "Türk bayrağı" olduğunu, idrâk alanlar genişledikçe kabul edeceklerdi. Nitekim etmeye başladılar.

(Eğen bizlerin de desteğiyle bu hengameden çıkılır, sonra eski düzene dönülür, PKK baş tacı edilir, olmazsa PKK'nın argümanları kullanılırsa, bilin ki hakkımızı helâl etmeyiz!)

Burada sizinle beraberiz. Ülke hepimizin.

Son "İmralı Tutanakları" ders olsun. Bu tutanakları kim yayınlattı? Görüşmelere gönderdiğiniz HDP/PKK milletvekilleridir. Başka kim olabilir? Neden? Sizi dara sokmak için. "Bakın Serok'a nasıl kıymet veriyorlardı... Önünde nasıl takla atıyorlardı." demek, halk önünde sizi ikiyüzlülükle suçlamak için.

Ak Partililer! Artık kabul edin! Büyük hata ettiniz. Bu kadar şehit, bu kadar şehir harabiyeti, bu kadar insanın sefaleti, umutsuzluğu sizin yüzünüzden.

Son İmralı tutarakları çok konuşulacak. Almanya'da yayınlanmış ama yakında PDF'lerini yüklerler. İndirmeye başlarsınız.

Ak Partililerin bir büyük hatası da şimdi bildiri üzerine bildiri yayınlayan, R. T. Erdoğan'ın 5. kol dediği ve bir sürü saydırdığı -hepsine katılıyorum- müstemleke aydınlarını zamanında adam yerine koyup ne derlerse yapmalarıdır. Hâlâ gazetelerinde bu müstemlekecilerin bazılarına köşe yazdırıyorlar.

Keşke diyorum, ilk tutanakları okusalardı. A. Öcalan'ın nasıl kullanabileceklerini veya nisyana nasıl terk edilmesi gerektiğini öğrenselerdi.

İlk İmralı tutanakları, noktasına, virgülüne kadar yayınlayan, daha pek çok ayrıntıyı veren biziz. Gerekli olduğu için sık sık bahsettim: 1999'da A. Öcalan'ın bütün duruşmalarını takip ettik. Ne konuşulduysa hepsini birebir yazdık. "İmralı'daki Konuk" bin sayfa dolayında bir kitap... Bizim kitapla, PKK'lıların yayınladığı son tutanak karşılaştırıldığında, iki ayrı A. Öcalan profili karşınıza çıkacak... (Mahkeme zapıtları çok eksik ve sözler yuvarlanmış. Dikkate alınamaz.)

Ah Ak Parti yöneticileri! Ne desem size! Bizim kitabı bulun okuyun. Nerede hata yaptığınızı görecek ve dizlerinizi döveceksiniz.

Yazarın Diğer Yazıları