Heyecan uyandırdı

Önceki akşam, herkes heyecanlandı. Yargıtay'ın MHP kongresi için karar verdiği ve kongrenin 15 Mayıs'ta yapılacağı haberi idi.

Gelişmeler öyle bu vaziyet aldı ki MHP'nin olağanüstü kongresinin yapılıp yapılmayacağı Türkiye'nin kaderini belirleyecek.

Mevcut Genel Başkan ve komitacıları MHP'nin başında kalırlarsa, parti Saray'a paket teslim edilecek. Yok eğer Yargıtay son sözü 15 Mayıs'tan önce söyler ve Ankara'daki mahallî mahkemenin kararı işleyecek derse, muhalifler kesin galip gelecek ve MHP, RTE/AKP'nin önünü kesecek.

Komitacılar MHP'nin başında kalırlarsa, her hâlükârda oylar yüzde 10'un altına düşüyor... MHP bitiyor, RTE/AKP uçuyor!

Olanı sonra öğrendim: El altından alınan bilgiye göre, Yargıtay'da raportör, raporunu kongrenin yapılması gerektiği yönünde vermiş. Bu yazı yayınlanana kadar bir şeyler değişir mi? Burası Türkiye. Her an her şey olabilir.

Ortada 548 (Mahallî mahkemenin kabul ettiği 531) üst kurul delegesinin imzalı dilekçesi var. Parti tüzüğünde bütün delegelerin beşte birinin imzasının olağanüstü kongrenin toplanması için yeterli olacağı yazılı.

Şimdi Ak Parti 22 Mayıs'ta olağanüstü kongre toplama kararı aldı. Biri çıkıp dese ki: "Hayır bu kongreyi toplayamazsınız! Yargıtay'ın kararı beklenmeli!" Mümkün mü? Kanun gayet açık. Daha önce Saadet Partisi örneği yaşanmış ve kongre yapılmış. MHP'de niye dolambaçlı yola sapılıyor, iş yokuşa sürülüyor?!

Tartışmalar Balgat komitacılarının umudunu Saray'a bağlaması yüzünden! Saray, her şeye müdahil. Saray'ın gönlündeki Başkanlık için (yani "...." için. Kelimeyi yazmayım şimdi; mahkemelik oluruz. Otorite kurmak, her şeye hâkim olabilmek için, diyeyim!) MHP'deki çalkalanmayı çok yakından takip ediyor. "Havuz-Yandaş" basın yayın organlarında her Allah'ın günü, MHP'nin mevcut genel başkanına övgüler düzülmesi, muhaliflere olmadık yaftalar yapıştırılması ve hatta Mevcut Genel Başkanın, Saray'dakiyle aynı dili kullanması, yüksek mahkemeyi etkilemek için.

Şu zamanda hak hukuk hak getire... Neticeyi almadan, hiçbir şey söyleyemeyiz.

Yargıtay, muhtemelen yarın kesin kararını verecektir. Eğer, kongre eften püften sebeplerle iptal edilirse, hukukun nasıl kişilerin iki dudağı arasına bırakıldığına şahit olacağız. Tarih bu dönemi yazarken, Yargıtay'ın hukuk dışı kararını da "kötü örnek" gösterecektir.

MHP'nin mevcut genel başkanının son çırpınışları... Bir de beş sayfalık genelge yayınlamış: Zinhâr muhaliflere fırsat vermeyin! Düşman bellediği de Hareket'in bel kemiği insanlar!

Adana'yı önemsiyorum. Sözlü ses vermiyor ama İl Başkanı'na mukayyet olmalı, değil mi?! Bu arada, Adana Ülkü Ocakları Başkanı'nın basireti takdire şayan. Prof. Dr. Abdülkadir Yuvalı Hoca'yla konuştum. Adana'dan önceki seçimde adaydı. Gelişmeleri iyi biliyor. Adana'da çoban ateşi yakılmış. Hadi hayırlısı.

Bu kongre olsa da olmasa da kervan yola çıkmıştır.

Kimse seyirci kalamaz; herkes yerini belirlemelidir.

Hareket'in tarihine birileri "batıran", birileri "çıkaran" olarak geçecektir.

Yazarın Diğer Yazıları