Haykırın: Türk değilim!

PKK’nın Kandil’deki başı Cemal Bayık daha üç gün önce konuştu: “PKK en güçlü dönemini yaşıyor.”
Biz, “PKK altın çağını yaşıyor.” diye yazmıştık.
Kimin sayesinde en güçlü dönemini yaşıyor PKK? Recep T. Erdoğan’ın...
PKK ne yapmak istiyorsa, R. T. Erdoğan da paralelinde onu yapıyor. Sadece PKK istediği için değil -çok çok mühim bir tespit- kendisi de onlar gibi düşündüğü için yapıyor. Yoksa İmralı’yla yol arkadaşlığına çıkar mı? İstişare eder mi?
Cemil’in yerinde olsam, hiç silâh patlatmam. Her yere hâkimsin, ne diye silâh kullanıp dikkatleri üzerine çekeceksin? Milletvekilliği seçimlerinden daha önemli mahallî seçimler. Mart sonunda seçim var. Güneydoğu’yu bütünüyle kontrolüne alır, devletini bile ilân edebilirsin. Karışanın, görüşenin mi var?!
Recep T. Erdoğan Türk’ü yok saysın, etnisiteleri kutsasın bakalım... Atı alan Üsküdar’ı Marmaray’dan önce geçiyor!
Büyük âlim Arnavut/Türk Şemseddin Sami’den dün bahsettim. İlim adamları gerçekleri görüyorlar. Şu yazıyı tekrar veriyorum. 1881’de yazdığını da unutmayalım:
“Söylediğimiz lisân ne lisânıdır ve nereden çıkmıştır? Osmanlı lisanı tabirini pek de doğru görmüyoruz; çünkü bu unvan, selâtîn-i Osmâniye’nin birincisi fâtih-i meşhûrun nâm-ı âlilerine nispetle, müşarünileyhin tesis etmiş oldukları bir devletin unvanıdır; hâlbuki lisan ve cinsiyet müşarünileyhin zuhurundan ve bu devletin teessüsünden eskidir. Asıl bu lisanla mütekellim olan kavmin ismi Türk ve söyledikleri lisanın ismi dahi ’lisan-ı Türkî’dir. Cühelâ-yı avâm indinde mazmum addolunan ve yalnız Anadolu köylülerine ıtlak edilmek istenen bu isim intisabıyla iftihar olunacak bir büyük ümmetin adıdır.” (Ş. Sami, “Lisân-ı Türkî (Osmanî)”, Yayınlarda Çıkmış Dil ve Edebiyat Yazıları, haz. Yüksel Topaloğlu, 2012).
“Türk” neymiş muhterem R. T. Erdoğan? “İntisabıyla iftihar olunacak bir büyük ümmetin adı.” Bunu, “Arnavut” Şemseddin Sami diyor!
Daha önce, “Türk Yurdu’nda Prof. Dr. Ersan Şen’in ‘Yeni Anayasaya Doğru (Kimlik)’ makalesini Ak Parti yönetimi sindire sindire okumalıdır!” diye yazmıştım. E. Şen, R. T. Erdoğan’ın iyi bildiği bir isim. (Deniz Feneri Davası’nın avukatıdır.) Gerçekçi bir dil kullanmıştır:
“Ülke üzerinde yaşayan insanların dini ve ırkı dışında, ana dilleri ile kültürlerinin de farklılık göstermesi olağan olmakla birlikte, farklı inanç ve kültür zenginliklerine sahip olup aynı ülkede yaşamak isteyen, ülke üzerinde ortak değer ve yararları paylaşan insanların bağlı olduğu bir millet ve kimlik mutlaka olmalıdır.”
Genç ilim adamı makalesini şu cümlelerle
bitiriyor:
“Bugünleri aramamak ve yarınlarımızı karanlığa terk etmemek için, milletimizin ismine ve kimliğine sımsıkı bağlı kalınmalı, bu konuda devam eden suni tartışmaya da bir an önce son verilmeli, Türk milleti isminin, bu toprakların ve değerlerimizin önemi ve ne kadar zor kazanıldığı gerçeği göz ardı edilmemelidir...” (Türk Yurdu, C. 33, S. 308, Nisan 2013).
Son söz İbrahim Tatlıses’in: “Babam Türk, annem ise Kürt. Ben Türk’üm, Türk oğlu Türk’üm.”

Yazarın Diğer Yazıları