Futbol Federasyonu Anayasa suçu işliyor

Futbolcuların “Yüce Atatürk” yazısıyla sahaya çıkışı suçmuş. Bazı zamanlar acıyı veya sevinci paylaşmak için pankartla çıkılır, döşlere yazılar yazılır. Hiçbirine ceza verildiğini hatırlamıyorum. Belki futbolla ilgisiz olduğum için bilmiyorum.
Ancak Fenerbahçe’yi, beklenmeyen bir anda yenen Fethiyespor oyuncuları, “Yüce Atatürk” harf dizisiyle sahaya çıkmaları yüzünden Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmeleri beni düşündürdü.
Futbol Federasyonu bir açıklama yapmış:
“...Fethiyespor Kulübü’nün Fenerbahçe A.Ş. ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uluslararası futbol oyun kurallarına aykırı şekilde saha içinde hepimizin milletçe sahiplendiği değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullandıkları görülmüştür. Bu tarz eylemlerin spor alanlarında tasvip edilmesi mümkün olmadığından, konuyla ilgili dosya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.”
Ne demek oluyor: “İçinde hepimizin milletçe sahiplendiği değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullandıkları görülmüştür.”
Futbolcular bu milletin fertleri değiller mi?
“Atatürk” meselesinde her zaman şerhim vardır... Benim için tek tartışmasız husus “Millî Mücadele”dir. Diğer meseleler tartışmaya açıktır.
Burada futbolcuların hassasiyetlerinin millî bütünlükle ilgili görülmesi gerektiğini herhâlde hepimiz anlıyoruz.
Türkiye bölünürken, futbolcular ülkelerine “Atatürk” ismi üzerinden sahip çıkıyorlar.
Öyleyse Futbol Federasyonu neyi yanlış görüyor?
Yoksa “PKK açılımı” na aykırı hareketlerinden dolayı mı cezalandırılmak isteniyorlar?
Yoksa Abdullah Öcalan kızar, müzakereyi/istişareyi keser diye mi korkuluyor?
Futbol Federasyonu yönetimine ya baskı yapıldı, ya da yönetim, AK Parti’nin tepesindekilerin üzerlerine geleceğini hesap ederek erken davrandı. Başka izah şekli göremiyorum.
Mustafa Kemal’i, ülke birliğini sahiplenmek Anayasa’nın âmir hükümleri arasındadır.
Recep T. Erdoğan’ın milleti dilimlemesi Anayasa suçudur. Ciddî, korkmayan savcılar delil toplasalar; ciddî, korkmayan hâkimler Anayasa’ya aykırı hareketlerinden dolayı R. T. Erdoğan ve AKP yönetimini mahkûm ederler. (Son Trakya gezisinde de yine “Türk” ü etnik gruba soktu; diğer etnik gruplarla birlikte sıralayıp milleti parçaladı.) Anayasa’nın 66. Maddesinde: “Türk Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.” yazılı olduğunu kaç defa belirttik...
Anayasa’nın değiştirilemez 2. maddesinde “...Atatürk milliyetçiliğine bağlı...” ifadesi yer alır. Dolayısıyla Futbol Federasyonu ceza verirse suç işler.
İmkânı eline geçiren kendisine vazife çıkarıyor. Niğde Üniversitesinde olanları duyunca dehşete düştüm... PKK’yı meşrulaştırmak isteyen Öcalan/Erdoğan ikilisinin “Âkil Adamlar” ına soru sordular diye 11 öğretim üyesi hakkında soruşturma açıldı. Bu akla ziyan bir soruşturmaya da geleceğiz... PKK/AKP’nın nasıl bir sindirme harekâtı yürüttüğünü görecek, acı acı güleceksiniz.

Yazarın Diğer Yazıları