Erzurum ‘MHP’ demeli!

Erzurum’da AKP tekrar belediyeyi alırsa, halkımız, olup bitenleri henüz kavrayamamış demektir. Eğer Erzurumlu “felâket” in eşiğinde olduğumuzu idrak edemezse, diğer bölgeler nasıl idrak edecek!.. Prof. Dr. Ümit Özdağ, gazetemizde Erzurum’daki tehlikenin ne olduğunu yazdı (“Erzurum PKK’ya set olacak, olmalıdır...”, Yeniçağ, 6 Mart 2014). Fikrine aynen katılıyorum.
Ülke birliği için Erzurumlu mesuliyetinin farkına varmalıdır. Erzurum dışındaki Erzurumlular da yakın çevrelerine tehlikeyi anlatmalı, imkân bulanlar bizzat gidip yörelerinde çalışmalıdırlar.
Ha AKP kazanmış, ha PKK/BDP... PKK, Erzurum’dan Trabzon’a uzanan bir sınır çizmek istiyor. Erzurumlu kesinlikle buna izin vermemelidir. Bilmeyen var mı?! Ak Parti’ye atılan her oy PKK’nın hanesine yazılacaktır.
Tehlike o kadar büyük ki, AKP’ye atılan oyla sadece PKK kazanmayacak, hırsızlık da meşrulaştırılacaktır. Şimdi hepimizin cebinden çaldıkları milyar dolarlarla bir oda dolduranlar, bu defa kaç oda doldururlar varın siz hesap edin!
Milliyetçiliği ve muhafazakârlığıyla temayüz etmiş, namuslu, dirayetli, cesur Erzurumlu, hangi etnik menşeden gelirse gelsin, AKP’nin, fıkıhçılarından aldığı fetvalarla insanlarımızın dinî hassasiyetlerini istismar ederek ülkeyi nereye götürdüğünü, “Tek Adam”ın cebini nasıl doldurduğunu görecektir, inanıyorum!
Erzurum’da, MHP adayı Prof. Dr. Kâmil Aydın, AKP adayıyla kıyasıya mücadele ediyor ve bir adım önde gidiyor. CHP, yok denecek kadar az. Kâmil Aydın has Erzurum çocuğudur. İlkokuldan üniversiteye kadar Erzurum’da okumuş, lisansüstü çalışmalarını Amerika’da yürütmüştür. İngiliz Dili ve Edebiyatı profesörüdür. Gözde ilim sahası ‘Mukayeseli Edebiyat’ta Türkiye’de ilmî otoritelerden biridir. Siyasî tecrübeye sahiptir. 2009’da da MHP’nin Erzurum’da belediye başkan adayı idi. MHP Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinde bulunmuştur.
Kâmil Aydın Bey’i aradım. Uzun uzun konuştuk. AKP Erzurum’da, bütün illerde olduğu gibi, devletin gücünü kullanıyor. Mahallî seçim çalışması yapıldığı hâlde, devletin tahsis ettiği vasıtalarla bakanların biri geliyor, biri gidiyor. Helikopterler emirlerine âmâde... Araştırmak lâzım; seçim harcamaları hangi bütçeden karşılanıyor?
AKP’liler miting yapacakları yere bir açılış uyduruyorlar... Kaç sene önce açılmış yerler bile yeni gibi gösteriliyor. Öyle olunca devletin imkânını kullanmak için bir engel kalmıyor!
Kâmil Aydın Bey’e seçim çalışmalarını sordum... “Gayet iyi. Sahadayız. Yalnız AKP orantısız güç kullanıyor.” dedi:
“İktidarın bütün nimetlerinden faydalanıyorlar. Bakanlar çifter çifter... İçişleri Bakanı, ülke kan gölüne dönecek, işini gücünü bırakmış, gelmiş burada kasaba kasaba miting yapıyor, devletin helikopteriyle oradan oraya taşınıyor. Sıkıntıları var; MHP Erzurum’da almak üzere. Bu durum kendi kamuoyu yoklamalarından da çıkınca yükleniyorlar. AKP devletin araçlarını, personelini kullanıyor. Biz ise gönül seferberliği içinde eşimiz dostumuz, partilimiz, ülküdaşlarımız tamamen meşru zeminde çalışıyoruz. AKP’liler kara propaganda da yapıyorlar Arslan Bey.”
Kâmil Aydın Bey, AKP’lilerin nasıl bir kara propaganda yaptıklarını anlattığında dehşete düştüm. Yarın vereceğim.

Yazarın Diğer Yazıları