‘Düzeltme ve Cevap’(2)

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün noter aracılığıyla gönderdiği “Düzeltme ve Cevap”ın son bölümü:
“Olayın sonunda açılan soruşturma ise soru sorulduğu ya da düşünce ifade edildiği için değil, darp girişimi nedeniyle başlatılmıştır.
Bu yüzden olayın tüm boyutlarıyla değerlendirilerek doğru algılanmasında yarar bulunmaktadır.
Köşe yazınızda yer alan, çarptırılmış ve gerçeklerden uzak bir başka bilgi de “Prof. Adnan Görür, seçimi tekrar kazanınca düğmeye basıyor” ifadesi ile ortaya konulmaktadır. İddianız, eksik ve yanlış bilginin ötesinde, olayı başka yönlere çekmeye yönelik bir gayret taşımaktadır. Çünkü bahse konu olan toplantı 22 Nisan 2013 günü gerçekleştirilmiş, Rektörlük 25 Nisan 2013 günü Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na konuyla ilgili işlem yapması için yazı yazmış, Dekanlık da 30 Nisan 2013 günü soruşturma başlatmıştır. Rektörlük seçimi ise soruşturmanın başlatıldığı tarihten yaklaşık 1 (bir) ay sonra 23 Mayıs 2013 günü yapılmıştır. Yazınızda ortaya koyduğunuz çarpıtılmış, gerçek dışı bilgi, sizin ya da haber kaynaklarınızın bu konuda pek de iyi niyetli ve tarafsız olmadığı algısını oluşturmaktadır.
(Aynen sizin ifadenizle) “İşin garip tarafı (!)”; kimin kime oy verdiği belli olmayacak şekilde gizli oylamayla gerçekleştirilmiş olan seçimde bahsi geçen 11 öğretim üyesinin Adnan GÖRÜR’e oy verdiği konusunda kesin hüküm belirten bir ifade kullanabilmektesiniz. Tabiidir ki, demokrasi zemininin korunması açısından kişilerin demokratik tercih ve tavırları seçilenler tarafından dikkate alınmamalıdır. Herkesin insanların kişisel demokratik tercihlerine saygı gösterme zorunluluğu vardır. Bu bağlamda, kimse oy vermediği yönetim tarafından cezalandırılmayacağı gibi, oy verdiği için kimsenin de suçu göz ardı edilemez.
Son olarak ortada var olan tek baskının; meslek etiğini bir kenara bırakıp soruşturma henüz sonuçlanmadan, soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek tarzda, konuyla ilgili yayın yapmak suretiyle müdahil olma ve hedef gösterme çabası içinde olanlardan ve iftira niteliğinde mesnetsiz bilgileri size taşıyan kişilerin işlettiği dedikodu mekanizmasından kaynaklandığı şüphesizdir.
Üniversitemiz, şu an sahip olduğu huzur ve güven ortamını oldukça uzun ve zorlu bir süreç sonucunda büyük özveri ve gayretlerle tesis etmiştir. Demokratik, katılımcı, özgür, güvenli ve evrensel bir kurum anlayışına sahip Üniversitemizde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da şiddete meyleden, huzur ve güven ortamını ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir tavır ve davranışa asla müsaade edilmeyecektir. Niğde Üniversitesi, anarşi ortamı oluşturmamak ve güvenlik zafiyetine neden olmamak kaydıyla, herkesin anayasal hak ve özgürlükleri yaşayabildiği bir üniversite olarak varlığını sürdürecektir.”
Basın Kanununun 14. maddesi gereğince cevap ve düzeltme metninin tarafınıza tebliğinden itibaren üç gün içerisinde gazetenizin 5. sayfasında olmak üzere aynı büyüklükte puntolarla yayınlanması gerekmektedir. Yayınlanmadığı takdirde tüm yasal yollara başvurulacaktır. 10.12.2013
Prof. Dr. Adnan GÖRÜR
Niğde Üniversitesi Rektörü

***

Cevabım yarın değil! Bütün bilgi ve belgelerle ileride yazacağız! (A.T.)

Yazarın Diğer Yazıları