Dön bir bak Reis!

Bıktım! Kasemle söylüyorum! Vallahi bıktım, billahi bıktım!

Reis, yapma etme! Bu kadar takıntılı olma! Bilmiyorum, bazı psikiyatrlar, bu hâli farklı yorumluyorlar. Bizler ise tıp doktoru gibi meseleyi ölçemeyeceğimiz için, "suç bastırma" diyebiliyoruz en fazla. Her platformda, uysa da uymasa da, o grubu hedefe koymanız, insanları hayrete düşürüyor.

Adamları, "terör örgütü" ilân etmediniz mi? Mahkemeden bu kararı çıkarttırmadınız mı (Takip etmediğim için tam da bilmiyorum.) Bitti işte... Sizin milletvekiliniz "Oğlan bizim kız bizim... Yargı elimizde, her şey elimizde." diyor zaten. Üzerlerine gidiyorsunuz, hatta 80 yaşında biri bile tutuklanmış.

Paralel maralel anlamam, cemaat memaat hiç anlamam. Zaten, dinî toplaşmalara karşıyım. Zamanımızda tarikatlar, cemaatler dinî ise, bu benim nazarımda dinî bölücülüktür. (Bu düşüncemi 17/25 Aralık gelişmelerinden sonra bir cemaatin üzerine gidilmesinden önce yazdığımı, gördüğüm lüzum üzerine, belirteyim!) Cemaatlerin, tarikatların birbirinin kuyusunu kazdığına şahidim.

Tek cemaatim var: Cami cemaati! İmamlar işi karıştırmazlarsa, camide herkes eşit. (İşi karıştırma meselesi... Bazı imamlar politik alan olarak görüyorlar camileri. Birinde imam namazdan önce abuk sabuk konuşuyor, Ak Parti'yi savunuyordu. Cemaatin içinde "Zanla konuşmayın!" diye terslemiştim. Daha önce yazdım.)

Önceki akşam, bir taraftan kulağım haberlerde... Bir hastanenin açılışında konuşuyorsunuz. Sözü birden "Paralel"e getirdiniz. Kelalâka!

Muhtarlarla konuşuyorsunuz "Paralel", kaymakamlarla konuşuyorsunuz "Paralel", büyükelçilerle konuşuyorsunuz "Paralel"...

Zamanında onlarla birlikte hareket eden, "Savcılarıyım!" diyen siz değil miydiniz?

Eğer "Paralel" dediğiniz size darbe yapmak istediyse, neden altın yumurtlayan tavuğu kessinler? O kadar okudum, soruşturdum bir anlam veremedim. Meselenin sadece dershanelerin kapatılmasıyla ve hatta AKP'nin gözdesi MİT Müsteşarı hakkında iddianame hazırlanmasıyla ilgisi olamaz. (Üstelik iddianame hazırlayan savcının da "Paralel" dedikleriyle bir bağlantısının bulunmadığını çok kişiden duydum.) Nedir mesele? Suç bastırma olabilir mi? Polisler, savcılar, hâkimler, ortada iyi gitmeyen bir şeyler olduğunu fark ettiler ve hükûmeti, sizi takibe aldılar, deliller topladılar. Baktınız tepetaklak gidiyorsunuz, yön çevirttirip hepsini topladınız...

Her şey bulanık ve hiçbir şey bilmiyoruz. Bildiğimiz, suçlu suçsuz insanların mutazarrır edilmeleri, tutuklanmaları... Suçlu varsa, kendisini devlet içinde devlet gören varsa, cezasını çeksin. Bırakın mahkemeler sağlıklı karar versin. Siz ikide bir çıkıp "Ey Pensilvanya'daki gel buraya!" demeniz, "Ey Paralel bittiniz siz!" demeniz, her günü "Paralel"le başlatıp, "Paralel"le bitirmeniz vallahi de bıktırdı, billahi de bıktırdı!

Sıradan bir vatandaş olsanız, meczubun biri diline "Paralel"i dolamış der geçeriz ama siz aklı başında bir insansınız; halka karşı mesuliyetleriniz var.

PKK'ya zamanında taviziniz yüzünden insanlar hayatlarını yitiriyorlar, şehit düşüyorlar; sâbiler yetim!

Dön bir bak Reis!

Yazarın Diğer Yazıları