Demokratik sistem felç

Madem kılıçlar çekildi, madem dosyalar açıldı, Recep T. Erdoğan hükûmetlerinin bütün icraatı sondan başa doğru gidilsin, masaya yatırılsın.
Bakanlar hakkında ortaya konulan deliller İnşallah montajlanmış deliller değildir. “Ergenekon” da, Balyoz’da, başka davalarda CD’lerin “imâl” ve “montaj” olduğu ispat edildi, netice değişmedi ama mutlaka bir gün değişecek...
Diktatörlüklerde usûl budur:
Hükûmet, sadece ve sadece hükûmetin başındaki insan demektir. Demokratik sistem işlemediği için, çevresi her türlü herzeyi yer. Hükûmetin başının gücü (Buna bürokratik katlardaki ideolojisinin sarmalı da diyebilirsiniz.), herze yiyenlerin önüne koruyucu bir perde çekmiştir. Şimdiye kadar dava açılmamış/açılamamışsa, gücün ve ideolojisinin demokratik sistemi felç etmesindendir.
Eğer demokratik bir ülke olsaydık, hükûmet bu kadar ağır suçlamalar karşısında anında istifa eder ve hesap vermekten çekinmezdi. Yolsuzlukların üzerine gidilsin, denmiyor, yolsuzlukları deşifre edenlere ulaşılmak için bütün yollar deneniyor. Polis müdürleri dağıtılıyor, yerlerine “kendilerinden” saydıkları getiriliyor.
İstanbul Emniyet Müdürü, R. T. Erdoğan’ın uçağıyla İstanbul’a taşındı. “Sen bizdensin, hadi göreyim aslanım... Her adımda da bizi haberdar et ki, boşluğa düşmeyelim.” demeye getiriliyor.
Sormuşlar, soruşturmuşlar, bize en yakın, en mutî kimdir, demişler, emniyet bünyesinde çalışmışlığı bile olmayan zatı 14 milyonluk İstanbul’a emniyet müdür yapmışlar. Uğurlu kademli olsun. Peşin hükümlü değiliz... Belki gerçekten hakkaniyetlidir.
Recep T. Erdoğan’a harp ilân edenler, can evinden vurmak için fırsat kollayacaklarını yazmıştım. İnsanın can evi ailesidir, malûm. Yavaş yavaş haberleri gelmeye başladı. Buyurun:
“Türkiye’yi sarsan ’Büyük Rüşvet’operasyonunda soruşturma dosyasına Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu’Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)’da girdi.
Soruşturma dosyasına giren ‘rüşvet listesinde’ TÜRGEV’in adı yer alıyor. İddiaya göre listede ismi iki kez geçen TÜRGEV’e toplam 3 milyon TL aktarılmış. Listede TÜRGEV’e parayı teslim eden kuryenin ismine bile yer veriliyor. Kurye paraları Temmuz 2013’te iki seferde vakfa teslim ediyor. Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulu üyesi olduğu vakfın genel kurul üyeleri arasında soruşturma kapsamında gözaltına alınan AKP’li Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de yer alıyor...”
Haber uzayıp gidiyor. Vakfın devletin imkânlarından istifade edeceği açık. Nitekim, AKP’li belediyeler vasıtısıyla 15 dolayında öğrenci yurdu açılmış. Yakında üniversite de kuracaklar.
TÜRGEV’in yönetim kurulu, R. T. Erdoğan’ın sihrî bağları olan insanlar ile AKP’li belediye başkanları ve milletvekilleri...
Pınarın başını tutanlar suyundan da kana kana içerler.

Yazarın Diğer Yazıları