Çevreci PKK!

Devlet Bahçeli, Ahmet Davutoğlu’na inat 500 arabayla Tunceli’ye girdi ve şehrin merkezinden, Ankara’da dediklerini tekrarladı.
A. Davutoğlu’nun bir sürü bahane uydurmak istenmesine bakmayın; Devlet Bey’in Tunceli’ye gidişine fena bozuldu, ne diyeceğini bilemedi, “Yenilen pehlivan güreşe doymazmış.” misali “Hakkâri’ye de git, görelim” dedi. “Git...” demenin sonu yok.
A. Davutoğlu, Konya Taşkent doğumludur. Soyu, sülâlesi orada yaşar. Ailesi “Davutlar” diye bilinir. Davutlar’dan alınanlar olabilir ama kimse alınmasın; yazacağım söz tarihte kalmıştır. Ailenin “düşman” ı birilerinin ürettiği söz olarak düşünsünler.
“Davutlar” hakkında Taşkent’te şöyle denirmiş: “400 dirhem kibir olsa 350 dirhemi Davutlar sülâlesindedir.”
“Kibir” , biliyorsunuz, “büyüklenme” dir.
A. Davutoğlu’nun “Ben Tunceli’ye gidiyorum, sen giremezsin.” büyüklenmesi bana, daha önce Taşkentli bir arkadaşımın gönderdiği bu notu aklıma getirdi.
A. Davutoğlu büyüklenirken, PKK’nın gücünün de farkıdıydı. Yoksa, “Erkeksen git Tunceli’ye, git Hakkâri’ye!...” diyebilir mi?
Bu söz iki sebepten söylenebilir... Bir: PKK’lı gibi düşündüğü için, iki: PKK’nın gücünü kabul edip “yiğitlik” gösterisine kalkıştığı için.
Bunun başka bir izahı yoktur. A. Davutoğlu başka bir izah getirmek istiyorsa, kendileriyle her zeminde karşı karşıya gelmeye hazırım.
Birçok ilimizde nizam PKK’dan soruluyor! Daha yeni Nusaybin’de, Cizre’de yol kontrollerini, hem de silâhlı PKK militanları yaptılar. Bunlar basın-yayın organlarına akseden görüntüler. Kim bilir bilinmeyen neler vardır!
Son haber: A. Davutoğlu’nun “Git gidebiliyorsan.” diye (kendisince) büyüklendiği Tunceli’den.
PKK çevreci kesilmiş. Tunceli içinde bildiri dağıtmışlar ve avcılara: “Sakın hayvanları avlamayın, sizi vururuz!” demişler:
“Yıllardır yaptığımız uyarılarla, yayınladığımız bildirilerle tüm av faaliyetlerini, orman katliamlarını yasakladığımızı ilan etmemize rağmen bazı kesimler, kişiler halen av faaliyetlerinde, orman kesimlerinde ısrar etmektedir. Bu bildiri yayınlandığı tarihten itibaren av faaliyetlerine devam eden, dışarıdan gelen avcılara öncülük eden kişiler görüldükleri yerde ... bu uyarılarımıza uymayıp ava çıkan kim olduğuna bakılmaksızın vurulacaktır... Doğamızı, ülkemizi katledenlere düşmana nasıl yaklaşıyorsak öyle yaklaşacağımızı söylemekteyiz. Bu tarihten itibaren Dersim’in tüm alanlarında yaban hayvanlarının avlanması yasaktır. Yasağa uymalar da mutlaka ama mutlaka cezalandırılacaktır.”
Bildirinin altına bir de cakalı imza atmışlar: “HPG Dersim Saha Komutanlığı”.
A.Davutoğlu ve Saraydaki Zat şimdi ne düşünürler?
Demek ki, Tunceli’den PKK’nın “HPG Dersim Saha Komutanlığı” mesûlmüş.
Şehrin ortasında senin valin, seninin emniyet müdürün, “Başbakana bağlıdır, konuşmaya hakkı yoktur!” dediğin TSK’nın askerinin gözünün içine baka baka bildiri dağıtıyorlar ve halkı tehdit ediyorlar. Cizre, Nusaybin’de ve daha birçok ilde yolları kesiyorlar, kendi kanunlarını uyguluyorlar.
Siz ise, PKK uzantılarına: “Kamu düzeni sağlanmadan gelmeyin.” diyorsunuz. İşte görün; “kamu düzeni” dediğiniz ne ise, onu sağlıyorlar.
Neden yakınıyorsunuz!

Yazarın Diğer Yazıları