Bu kafa ne yapar!

TBMM'nin ve Başbakanlık'ın tam ortasında vurdular. Türkiye idaresinin 2 damarı arasındaki mesafe 850 metre... Bazı basın yayın organları "Ankara'nın kalbinde vurdular!" diyorlar ya, tam öyle.

IŞİD eğer böyle bir fiiliyata girişmişse "akılsızlık" derim. IŞİD'in militanlarının birazcık önlerini görme kabiliyetleri varsa Türkiye'ye bulaşmazlar.

Ve Türkiye'nin şu saatten sonra, IŞİD'i hedef seçmesi de anlamsızdır. Kim için seçecek? ABD için mi? Rusya için mi? PYD/PKK için mi? Şam Rejimi için mi?

Suruç'taki, Diyarbakır'da HDP/PKK mitingindeki, Ankara Garı önündeki bombalamalar, bir hedefe yöneliktir. Hele "Avrupalı" diye Alman turistlerin Sultanahmet'te katledilmeleri bir vahşettir. Daha önce Sultanahmet'te polis merkezine intiharcı göndermenin izahı olamaz.

IŞİD, Türkiye'de eylemler yaparak taktik hata işlemiştir.

ABD-Rusya-Şam Rejimi-PYD/PKK bir... Bu müttefikler IŞİD'e karşı değiller mi? Aynı zamanda Türkiye'ye de karşılar. IŞİD hesabını gitsin bu müttefiklerle görsün, Türkiye'yi niçin karşısına alıyor ki...

Son Ankara katliamında gelen bilgiler, PKK'yı işaret ediyor. Hatta PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin militanları bu eylemi planlamışlar ve uygulamışlar.

R. T. Erdoğan ve A. Davutoğlu Ankara'nın kalbindeki katliamın ardından birer bildiri yayınlıyorlar; birbirinin benzeri. Hemen her saldırıda aynı sözler... "Aziz milletimiz müsterih olsun", "misliyle karşılık verilecek", "birliğimizi kimse bozamaz"... 78 milyon vatandaşımız kenetli"...

Geçin bunları ve "Biz nerede hata yaptık da hâdiseler bu kadar tırmandı; patlamasız, ölümsüz gün geçirmiyoruz..." diye düşünün.

Biz nerede hata yaptığınızı çok iyi biliyoruz. Millî sesler hatalarını başından beri defalarca yazdılar. Açın okuyun ve sizin yaptıklarınızla kıyaslayın, nerede hata yaptığınızı görürsünüz.

Hâlâ "Anayasa değişsin!" diyorsunuz. Değişse, başkanlık getirilse ne olacak? Bütün yetkileri bir kişi eline alsa, hâkimi, savcıyı, milletvekilini o seçse, ülke istikrar mı bulacak? Anayasa'dan "Türk"ü sileceksiniz. "Türk"ün olmadığı yerde siz olabilecek misiniz? İçine düşeceğiniz hendeği PKK değil; kendiniz kazıyorsunuz.

Güneydoğu'da hâdiseler alevlenmeye başlayınca yazdım. Bir iki gazeteci daha hatırlattı. Aman cephe gerisini tahkim edin! Siz cephede şehit veriyorsunuz, beride arkanızdan sizi vuruyorlar. Basın yayın organları PKK'nın propaganda merkezi, üniversiteler fidanlık... Dediklerimizin hepsi çıktı. Ne tedbir alındınız?

Hâlâ içimizdeki "hain bildiriciler"e, yıkıcı/bölücü eylemlere destek verenlere karşı bir hareketiniz yok. TBMM'de PKK'nın partisi istediği gibi sizinle oynuyor, milletvekilleri militanlara siper oluyor, sizi halkın nazarında etkisiz gösteriyor, siz ise onları muhatap alıyorsunuz. Sizin korkunuzdan mahkemeler harekete geçemiyor. Kanunlar ortada... PKK'nın uzantısı parti, bin defa kapatılmayı hak etti. Hani icraat? Kanunları ancak kendilerine söz edenlere karşı uygulatanlar, "aziz millet"i (o "aziz millet"in adı Türk; hatırlatırım!) hedef alanlara karşı uygulatmıyorlar.

Bu kafada olanlar daha çok bomba patlattırırlar!

Yazarın Diğer Yazıları