Balgat'ın hendekleri

Saçmalık! Muhalifleri destekliyorsun. Seni kapattım.

Sen kimsin? Parti senin mi? Babanın tapulu malı mı?! Partisinin içinde kimi desteklerse destekler. Nasıl kapatabilirsin?!

Burada, geçen hafta bahsettim. Yakın arkadaşım Av. Armağan Gayretli'yi toprağa verdik. Ülkenin değişik yerinden cenaze töreni için gelmişlerdi. Birçok eski Ocak başkanı, birçok eski il ve ilçe başkanı, çoğu 12 Eylül öncesi gazileri... Arkadaşlarla hüzün içinde hasret giderdik. İster istemez konuşmalar Milliyetçi Hareket üzerineydi.

Rahmetli Armağan'ı ve cenaze törenine gelenlerin çoğunu iyi tanır Balgat'taki MHP il ve ilçeleri kapatan Komitacı Başı.

Hayretle gördüm; bir kişi dahi Balgat'takileri savunmadı. Bir kişi dahi, Balgat'ın bir bildiği vardır; yüklenmemek gerekir, demedi. İttifakla "Mutlaka gitmeliler" görüşündeydiler. Çok ağır ifadeleri ise buraya alamayacağım.

Eski Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da cenazedeydi. Armağan'la Ankara Hukuk'ta aynı sınıftaydılar. Netameli dönemde sırt sırta vermişlerdi. Armağan'la ikimiz mvcut MHP Genel Başkanı'nı talebeliğimizde Rıza Ayhan vasıtasıyla tanımıştık. Birlikte zaman zaman asistan olduğu mektebe gider görüşürdük.

Politika nasıl bir şey anlamak mümkün değil. Vefa arayamazsınız. Mevcut Başkan, Rıza Ayhan'ın genel başkanlık için adı geçince, rektörlük seçiminde bile karşısına aday çıkarttı. Rıza, bana: "Genel Başkan Muaviye'yi, Ebu Süfyan'ı bile affetti, beni affetmedi!" dedi. Ağır sözdü. "Yazacağım." dedim, "Yaz!" dedi.

(Rıza Ayhan, rektörlüğü sırasında, üniversitesinin bütün imkânlarını kullanarak Armağan için elinden geleni yapmış, ameliyat ettirmiş ve vefasını göstermişti.)

Hiçbir dönemde MHP yönetimine karşı böyle bir aksülamel görmedim.

Kapatılan her il, her ilçe, Balgat önüne açılan birer hendektir.

Evvelden de konuşulurdu... Allah sizi inandırsın şimdi Balgat'taki ilk ve son sözü söyleyen iki kişi için açık açık dillendiriliyor: "Onlar görevlendirilmişler! MHP'yi geriletmek ve yok etmek istiyorlar!"

Komplo teorilerine oldum olası itibar etmediğim için, bu tür yazılar yazmam. Ama giderek komplo teorilerine inananların artacağını bilin. Bu gidiş onu gösteriyor.

İl ve ilçeyi kapatıyorlar, hemen ardından birkaç kişi bulup yeniden açıyorlar. Yazmıştım... Bu il ve ilçelerin ne maksatla kapatıldığı belli. Nasıl bir hırs ki birileri, yüz yüze bakacakları insanların yerine parti binasına gidip oturabiliyorlar!

Kusura bakmasınlar, mideleri nasıl kaldırıyor, bilemiyorum! "Dava için." diyemezler. Ne diyebilirler, diye düşündüm. Şurada aklıma gelenleri yazmayayım!

Mevcut Genel Başkan, yine "Cemaat" dedi, yine "MHP'yi ele geçirmek istiyorlar!" dedi... Eğer itham için ahı gitmiş vahı kalmış "Cemaat"e sarılıyorsa MHP yönetiminin kimin/kimlerin elinde olduğunu düşünün!

Dün büyük bir ilimizden fakülteden bir arkadaşım aradı. Bir derneğin de başında... Koskoca ilde, Balgat'a destek çıkan bir il başkanı kalmış. O da herhâlde, kendince vefa göstermek istiyor veya bir başka hesabın içinde.

Milliyetçi Hareket'e sahip çıkanlar dalga dalga geliyorlar.

Hiç şüpheniz olmasın Balgat'ın hendekleri aşılacak!

Yazarın Diğer Yazıları