Balgat görmeli: Anadolu tamam!

Türkiye'nin gündemi değişken... Değişmeyen gündem MHP'de olağanüstü kongre talebi.

Meral Akşener "Tokat yolları taşlı" dedi, Tokat'a uğradı... Mevcut Genel Başkan'la da daha önce genel başkanlığa aday olanlarla da Anadolu'yu dolaştım. Tokat'ta ilk defa böyle bir karşılamaya şahit oldum.

Arz ve talep meselesi... Eğer talep olmasa MHP'de muhalifler neden yollara düşsünler ki? Muhalifleri yollara düşürenler utansın!

Muhalifleri yok saymak milleti yok saymaktır. Balgat bunu anlamıyor, anlamak istemiyor.

Hem de kendi seçtikleri, tamamı MHP'nin mevcut Genel Başkan'ına oy vermiş 548 üst kurul delegesi, daha ileri Milliyetçi Hareket için, olağanüstü kongre istiyor, Balgat'takiler kendi seçtiklerinin bile üstünü çizebiliyor. "O zaman nerede kaldı 'dava', nerede kaldı 'Milliyetçi Hareket?" diye soranlar haksız mı?

Milliyetçi Hareket'in muhtevasını kavrayamayanlar, ya da bu muhtevayı kendi çıkarları için hareket alanı görenler, muhaliflerin her adımından utanç duymalı, eza çekmelidir!

Hâlbuki, herkes iç çekişmelerini sonlandırmak, Milliyetçi Hareket'e istikrar kazandırmak için yollara düşmeli; istikrar kazanmış bir Milliyetçi Hareket'i daha ileri taşımak için, topyekûn mücadele verilmeliydi.

Parti içi muhalefet Anadolu'da, Trakya'da, her yerde... Balgat nerede?

Balgat mukîmleri!

"Yenilgi"nin muhasebesi için, delegelerin soru sormasına ve daha ötesi hesap sormasına fırsat vermeliydiniz. Basit ayak oyunlarıyla, "2018'de seçim var. İl, ilçe kongreleri Ekim'de başlayacak, herkes o zaman söyleyeceğini söylesin" demek, ucuzluktur... İnsanı aptal yerine koymaktır.

Her şeyden önce, olağanüstü kurultayın toplanması için 548 delege imza veriyor... İnsan; kendisine saygısı, delegesine saygısı için, hukuk çizgisinden sapma yolları aramamalıdır.

Daha Meral Akşener'i getiren uçak inmedi. Tokat havaalanı yakınında bir mekândayız. Radyo açık... Türküler hüzünlü. Tam zamana uygun: "İki keklik bir kayada ötüyor / Ötme de keklik derdim bana yetiyor" türküsünü çığırıyor. Ardından "Annesine kara da haber gidiyor" mısrası geliyor...

Şu zaman kara haber zamanı... Bir taraftan yazıyor bir taraftan bu türküyü hüzünle dinliyorum.

Türkiye'nin dört bir tarafına al bayrağa sarılmış tabutlar gidiyor.

MHP ise bu kara günlerde, bu hüzünlü günlerde hesaplaşmaktan, ileriye adım atmaktan kaçınıyor.

Türkiye'de aslî unsur Milliyetçi Hareket'tir. Acaba birileri Milliyetçi Hareket'i uyuşturmak mı istiyor, diye düşünmeden edemiyorum

Meral Akşener genel başkan gibi... Havaalanında üç hilâlli arabalar dizi dizi... Kilometrelerce uzuyor.

Yakasına üç hilalli rozet takmış genç adamlar havaalanının kafeteryasında karşımda oturuyor. Sohbet ediyoruz.

Görevden alınanlar veya görevden alınacağını anlayarak istifa edenlerdi genç adamlar. Hepsi akıllı, ne yaptığını bilen, şuurlu kişilikler.

Merak ettiğim soru şu idi: Sizler görevden alındınız, ya sizin yerinize getirilenler, yüzünüze nasıl bakıyorlar? Ne maksatla görevden alındığınız belli...

İsimlerini vermeyeceğim. Çünkü bu cevval gençlerin ihracı da isteniyormuş. Şimdi bize söyledikleri sebep gösterilmesin.

Balgat komitacıları beyin yıkama ameliyesine girişmiş. Bire bir görüşüp insanlara görev kabul ettiriyorlarmış.

Meselâ; kongre olmayacak, diyorlarmış.

Meselâ; 300 imza geri çekildi, diyorlarmış.

Meselâ; mahkeme yetkisiz, kongre kararı verilmeyecek, diyorlarmış.

Meselâ; parti sahipsiz mi kalsın, diyorlarmış.

(Hâlbuki, partiye sahiplenilmek için yola çıkıyor muhalifler!)

Anlayacağınız ucuz, köhnemiş beyin yıkama ameliyesi...

Görevden alınanları ihraç etmek için bahane arıyorlarmış. Meselâ görevden alınan il başkanı için "Genel Başkan'a küfretti" diye söz yaymışlar.

Komitacıların düştüğü duruma bakın! Suçlayabilmek için iftira bile atıyorlar.

Dışarıda hafif yağmur var. Havaalanı kafeteryası tıklım tıklım. Binlerce insan da arabalarının içinde, dışarıda... Tanıyanlar, yanıma geliyorlar. Çok şey konuşuyoruz ama hepsini yazmaya sayfa kifayet etmiyor.

Konvoyun şehre girişi muhteşem... Meral Akşener'i şehir içinde de büyük kalabalık bekliyor.

Balgat gerçekleri "Hareket" adına fark etmelidir. Bu satırları yazanı iyi tanır. Balgat ve maksatlı yazmayacağımı da bilir!

Görüntü "Anadolu tamam!" dedirtiyor.

Yazarın Diğer Yazıları