Alevîler ses verdi!

Ülkenin birliğine kastedenler her yerdeler. Basın-yayın organlarımız, aykırılık adına Türk'ün birliğini bozmak isteyenlerin seslerini daha çok duyuruyorlar.
PKK'nın uzantısı bir parti el üstünde tutuluyor. Partinin yöneticileri yanındakiyle iki lâf etse onu bile haber yapıyorlar ve üstelik Meclis'te grubu olan dört parti sıralamasında en sonda verilmeleri gerekirken Ak Parti'nin hemen ardından veriyorlar. Geçen hafta sonu, PKK/HDP'nin "eş" tabir ettikleri başkanı "Alevî konferansı"nda konuşmuş. Diğer partilerin önünde, çok önemli bir haber gibi uzun uzun gösterildi. Konferans deyince yüzlerce, binlerce kişiye hitap edersiniz. Kamera arada salona döndü: Büyükçe bir oda; belki 15 kişi yok!
Maksat belli. El birliğiyle Alevîleri PKK'ya yamamak. Maalesef kısmen gayelerine ulaştılar. Şimdi Türk Alevîleri-Kürt Alevîleri ayrımına gidildi. Alevîliklerini sol cenahta öne çıkaran bazıları PKK'nın uzantılarıyla birlikteler. Milletvekili adayı gösterilenler de var.
Alevîler, adliye basılıp bir savcımızın şehit edilmesinden sonra, maalesef devleti yöneten birileri tarafından bile, ayrıca, aşırı sol örgütlerin de destekçisi gösterilmek istendiler.
Art niyetli kesimlerin oyunlarına karşı tavır alınmalıydı.
"Alevî-Bektaşî dedeleri ve babaları ile yazarlar ve kurum yöneticileri", bir araya geldiler ve "Kamuoyuna Sesleniş!" başlığı altında bir bildiri yayınladılar.
"7 Haziran seçimlerini yönlendirmek isteyen kirli odaklar, bu uğurda ülkemizin birliğine bile kastedecek ölçüde tehlikeli operasyonlar düzenlemeye başladılar. Bu odaklar, kamuoyunu aldatmak ve sömürülerini sürdürmek amacıyla kimi merkez medya kuruluşları ile yandaş medyayı kullanıyorlar" diye başlayan bildiride;
1) "Merhum Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinden sonra, Alevîlerin, DHKP/C terör örgütü ile ilişkili olduğunun ima edilmesine"; 2) "Sünnî kardeşlerimiz, Alevî-Sünnî çelişkisi üzerinden kışkırtılarak, iktidarın yanında kalmaya zorlanmasına"; 3) "Aynı zihniyetin tekelinde olan yazılı ve görsel medya tarafından, 'Alevîler bu seçimde HDP'ye oy verecek!' biçiminde kampanya başlatılmasına, böylece Alevîler HDP anlayışıyla özdeş gibi gösterilmesi"ne, 'Teröre ve şiddete hayır' diyen sağduyulu yurttaş nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışılmasına" şiddetle karşı çıktılar ve: "Alevilerin geleneksel duruşunu bozmaya yeltenen, yanlış tarif eden, şu veya bu örgütün yanındaymış gibi gösteren medyayı ve siyasî çevreleri, bir an önce bu tavırlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. dediler.
Meydan bölücülere, yıkıcılara, iş birlikçilere, uğursuzlara bırakılmıyor.
Bildiriyi imzalayanlar arasında, Prof. Dr. Fuat Bozkurt, Şakir Keçeli, Dursun Gümüşoğlu, Doğan Bermek, Mustafa Cemil Kılıç, Murtaza Demir, İsmail Pehlivan, Rıza Zelyut, Hüseyin K. Dedesoy gibi isimleri sık duyulan yazar ve Bektaşî babaları yanında, dedeler ve cemevi başkanları da bulunuyor.
Bu seçim Ak Parti ve PKK/HDP için bir dönüm noktasıdır.
AKP'nin milletvekili sayısının 276'nın üstüne çıkması hâlinde, ülkede nelerin yaşanacağını; yolsuzluğun, bölücülüğün, keyfî davranışların, hak ihlallerinin nereye varacağını herkes görmeli ve 7 Haziran'da reyini ona göre kullanmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları