Alevîler MHP’de

Güneyde, Ege’ye kadar uzanan hatta MHP’nin hissedilen bir ağırlığı vardır. Kamuoyu yoklamalarında MHP’nin oylarının yüksek çıktığını görüyoruz. Bu oyların üzerine birkaç puan daha eklerseniz doğruya yakını bulursunuz. Çünkü, kamuoyu yoklaması yapan şirketler MHP’ye cimri davranıyorlar!
Güneyde Adana MHP’nin en faal olduğu il... Profesyonel bir seçim çalışması yürütülüyor.
Son anda bağımsız aday olarak belediye başkanlığı yarışına katılan Aytaç Durak, daha önce belediye başkanı seçildiği MHP’nin bu seçimdeki adayı Hüseyin Sözlü’yü destekleme kararı aldı. Sözlü’yle birlikte kararını açıkladığında ben de onun bürosundaydım. Öyle anlar var ki, hislerden arınmak gerekir; mantık MHP’yi desteklemeyi gerektiriyordu.
Bunu şunun için yazıyorum: Aytaç Durak bağımsız aday çıktığında tavır alınıp karşı atağa geçilmedi ve sabırla “nikâh” saatinin gelmesi beklendi. “Nikâh” sözü Aytaç Durak’a aittir.
Adana’da sistemli bir çalışma yürütülüyor.
İskenderun’dan Orhan Andaç Bey telefon açmıştı... “Arslan Bey, çok önemli bir haber vereceğim. Hatay Alevîleri MHP’de artık...” Alevîlerin önde gelenleriyle görüşmüş, Alevîlerin çoklukla MHP’yi destekleme kararı aldıklarını öğrenmiş. Eğer Hatay Alevîleri MHP’yi destekliyorsa, diğer illerdeki Türkmen, Kürt ve Zaza Alevîlerinin MHP’den başka yere gitmemeleri gerekir.
Adana’da Alevîlerle zaman darlığından görüşememiştim. Alişan Dede Çorum’dan Adana’ya gelmiş, fiilen çalışıyor. “Canlar” Dede’nin etrafında pervane. (Alişan Dede’nin Adana’ya geçmesini bizzat Devlet Bahçeli’nin istediğini belirteyim.)
Yeni bir haber: Isparta Alevîleri açıkta, miting havasında, MHP’yi destekleyeceklerini açıkladılar.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mete Aslan’ı aradım önceki gün. Çok şey konuştuk. İç meselelerden de bahsetti... Buna girmeyeceğim ama bir “çirkinleşme” olmaması gerek! Mete Aslan tecrübeli bir politikacı. 15 yıl İskenderun’da belediye başkanlığı yaptı. Nusayrî Alevîlerin MHP’ye teveccühünü o da teyit etti.
Hatay çok önemli bir merkez. Suriye içine sokulmuş bir burun gibi... Suriye bağı hem Türkmenlerde, hem Araplarda güçlü... Mete Aslan, Hatay genelinde, girilmedik yerlere girdiklerini ve destek gördüklerini söylüyor. Bilmiyorum ama Genel Merkez’in Hatay gibi yere biraz daha ilgi göstermesi lâzım. MHP’nin Hatay’dan başlayarak Osmaniye, Adana ve Mersin’i alması ülke birliği için büyük önem taşıyor.
Adana’da şöyle bir formül devreye sokuldu: 15 bin mektup hazırlandı; dışarıdaki Adanalılara gönderiliyor: İlinize sahip çıkın... Gelin eşinizi dostunuzu ikna edin... Bu bir memleket meselesi. Hatay’da da, Mersin’de de, Osmaniye’de de, diğer illerde de bu formül işletilmelidir. Üniversiteye ilk başladığımızda genel seçime iki gün kala ilçeden köye geçmiş ve köyün hepsini MSP’den çevirmiştim. O seçimde MHP Yozgat’tan 19 oy farkıyla bir milletvekili çıkarmıştı! Sonra böyle örnekleri birçok arkadaştan dinledim.
Hiçbir şey oluruna bırakılmamalı. Unutmayalım ki, bu seçim ya hırsızlara/bölücülere yol açacak ya da yol kapatacak!

Yazarın Diğer Yazıları