Yeni CHP ateşle oynuyor!

Yeni CHP şaşkın ördek gibi... Tersin tersin gidiyor. 40 yamalı bohça... Biri çıkıyor “milliyet”ten, “ulus”tan bahsediyor; biri çıkıyor, PKK’lılar için: “Dağdaki çocuklar” diyor.
Bir tarafta da CHP’li mahallî yönetimler, Sovyet ideolojisinin dünyayı kasıp kavurduğu sırada maşalık edenlerin, silâhlı isyan çıkarıp Marxist proletarya diktatörlüğü kurmak isteyenlerin; bu yolda, kimi vurularak, kimi asılarak hayatlarını yitirenlerin adlarını parklara “hatıralarını yaşatmak için!” veriyorlar. Eskinin “teröristleri”, “idealist örnek insanlar” olarak karşımıza çıkarılıyorlar.
Hele çocukların, gençlerin vakit geçirdiği bir parka, bir bahçeye isimlerinin verilmesinin manasını düşünebiliyor musunuz? İnsan, Türk insanı adına ürküyor...
İstanbul’da CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin inadına “Mahir, Hüseyin, Ulaş Parkı”nı açmış. Daha önce İstanbul’da, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi “Deniz Gezmiş Parkı” açmış, heykelini de dikmişti.
Bu milletin, zaman zaman basireti bağlanabilir ama ahmak değildir; siz eski Marxist diktatörlük kurmak isteyenleri baş tacı ediyorsunuz ve halka da “Zamanında sahip çıkmadınız; arkalarından gitmediniz, ülkeyi Sovyetlerin güdümüne sokmadınız. Biz de sizden intikam alıyor, arkadaşlarımızın hatıralarını yaşatarak çocuklarınızı zehirliyoruz” demeye getiriyorlar. (“Ülkücü” Yağmur Tunalı’nın “Kavga Yılları-1968-1980” adlı kitabı tam zamanında çıktı. 12 Eylül öncesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde yaşadıklarından hareketle Türkiye’nin manzara-i umumiyesini anlatıyor. Nelerin mücadelesinin verildiğini/verilemediğini, Prof. İskender Öksöz’ün ön sözüyle, Yağmur Tunalı’nın edebî dilinden öğreneceksiniz. Sonra uzun uzun bahsedeceğim. Sizi merakta bırakmamak için yayınevinin adını vereyim: Bilge Kültür Sanat Yay., 0 212 5207253)
Yeni CHP’lilerin “Mahir, Hüseyin, Ulaş” dedikleri, şimdi polisleri vuran, oraya buraya bomba koyan DHKP-C’nin kurucularıdır. Eğer “eski teröristler”e ağıt düzülmeseydi, her biri birer kahraman gösterilmeseydi, ne bu tür örgütler devam eder, ne PKK gibi bir Marxist örgüt destek sağlayabilirdi. Unutmayın ki Öcalan, “Mahir, Hüseyin, Ulaş” dediklerini “saygıyla andığını” bizzat emir eri bir milletvekiline söylemiş ve sözleri PKK’nın gazetesinde yayınlanmıştır.
Mustafa Zengin Bey! Bu isimlerin veriliş sebebini izaha kalkıyorsunuz... Ama kusura bakmayın zırva te’vil götürmez!
Eğer “zırva değil” diyorsanız, sizden cevap bekliyorum. Bir satırını dahi atmadan ve değiştirmeden bu sütunda vereceğim. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Bey, THKO’nun kurucusu D. Gezmiş’in adını neden parka verdiğini halka anlatsın, onu da yayınlayacağım.


***


Yeni CHP’yi bu kafalar nereye götürür...

Yazarın Diğer Yazıları